Prúser je v tom že keď je niečo lacné a teoreticky to možno raz využiješ tak slovač nakupuje o dušu a vyhadzuje peniaze za nepotrebné veci. Potom zistia /niektorý to nikdy nezistia/ že majú doma kopec krámov miesto ktorých mohli mať radšej pár hodnotných a užitočných vecí.
Sám som vlastníkom zopár .ičovín ktoré som si mohol odpustiť a mohol som tie peniaze radšej prežrať alebo niekde prespať. hehe
Príklad:1. prepojovací komunikačný kábel k telefénu s inštalačným CD - nikdy som to nespojazdnil.
2. kábel s objímkov na lampu s tienidlom - nikdy som tú lampu nezavesil.
3. Fólia na potlač tričiek - nikdy som z toho poriadne tričko nevyrobil.
4. Tri náhradné mopi /tie štetky/ - samozrejme že nepasovali na rúčku ktorú som mal doma.
5. Tri predné svetlá na bicykel - skôr svetlušky
6. Mikina - ktorá sa mi nepáčila od chvíle keď bola zaplatená a nenosil som ju. /Ale využila sa v dielni ako fajn handra./
atď
Posraté decko oťažie prudko, a ta najmä preto lebo ho držíš vo vystretých rukách a utekáš prebaliť.
Elementárna mechanika nás učí, že pokakané bábo držané v predpažení sa zdá byť mnohonásobne ťažšie kvôli zmene ťažiska ako nepokakané bábo privinuté na hrudi.
ps. autor nie je otcom, ale mal tú česť umyť a prebaliť bábo
ps2. Zelený text je courtesy of Craobs. A že ako sa dá dodrbať vtip
"V uzavretej sústave sa súčet hmotnosti látok, ktoré vstupujú do reakcie, rovná súčtu hmotností látok, ktoré reakciou vznikajú" (decko s plným črevom a prázdna plienka majú rovnakú hmotnosť ako to isté dieťa a obsah čreva v plienke ak uniknuté plyny zanedbáme).
Ja som sa učil, že to vymyslel Lomonosov, moja dcéra, že Lavoissier.
Zákon zachovania energie vychádza zo zákona o zachovaní hmotnosti.
Hm, čo sa to tie dnešné deti len učia?
to mam z toho, ze som chcel byt vtipny
lapaloma: tak v zasade mas pravdu, ak beriem do uvahy teoriu relativity, ktora vravi,ze hmota je len ina forma energie, akurat tu energiu neodvazis na vahe
edit: uff, tazky offtopic .. davam si energeticky minusovy bod
Tu vidno, že ako vravíš, nie si fyzik. Energia sa totiž nespotrebuje ale premení. O tom hovorí ten zákon zachovania energie. Takže tá tvoja teoória stojí na hlinených nohách.
Ale je zaujímavé, aké teórie, nápady a konšpirácie vo vás vyvoláva jeden pokadený potomok. Zamestnalo to veľa ľudí na dva dni.
Ženy rozmýšľajú inak. Žena namiesto teórie relativity, posunu ťažiska či presunu elementárnych častí pokadené decko radšej prebalí.
Ale aj tak ste rozkošní, budúci tatíci!
Tak zakon zachovania energie je jasny, ale to su teoreticke *ujoviny.