Nedavno som zazil ohromnu vec. Boli sme na vyjazde na Havrane pri Piestanoch (smer 3 Obrazky), mierny zjazdik po lesnej cesticke a zrazu len zozadu pocujem praskot listia tiahnuci sa dopredu asi 15 m od cesty. Myslel som, ze spolubiker iduci za mnou zvolil novu skratku... Zastal som, cakam, pozeram a asi 10 m pred nami si to sekli cez chodnik 2 jeleniska a 1 srna. Kua ale dupali, az strach (uz sa aj stmievalo). Kebyze nezastanem, tak som sa mohol vozit v jelenich parohoch : D
Totoky je z internetovej encyklopédie: Výskyt a rozšírenie: Jeleň sa vyskytuje nepravidelne po celej Európe okrem jej najsevernejších častí, v Ázií, severnej Afrike a v Amerike. Naše populácie sa označujú za poddruh jeleňa lesného stredoeurópskeho, ale na východe k nám zasahuje aj poddruh jeleňa karpatského. Súčasné rozšírenie jelenej zveri sa u nás sústredilo predovšetkým do horských oblastí. Jelene majú najradšej listnaté a zmiešané lesy s otvorenými plochami, ako sú rúbaniská a lúky. Bežne sa však vyskytujú aj v rozsiahlych, často menej úživných ihličnatých lesoch, ale aj v agrárnej krajine, keď im plodiny poskytujú potrebný úkryt. Potravu pre jeleňov tvoria najmä rôzne druhy tráv a bylín, pupene, výhonky, lístie a kôra drevín, rôzne plody a poľné kultúry. Pri vysokom počte spôsobujú svojou potravovou špecializáciou veľké škody lesnému hospodárstvu odhryzom drevín a lúpaním kôry, ale škodia aj v poľnohospodárstve.
... a celkom rýchle to utekalo.
Ešte to veľmi teoreticky podľa "tvaru postavy" mohli byť muflónice, ale to sa mi zdá - pri Rajke - dosť nepravdepodobné. Ale určite to bolo väčšie ako srnka.
Podľa toho ako to utekalo by sa dalo určiť, čo to nebolo Lane neskáču tak typicky ako srnky. S tými muflónmi som to kedysi čítal, že vraj žijú (žili) aj niekde okolo Hurbanova...
katko to stále ešte vyzerá na nejakých 5-10 cm
U nás už chválabohu vietor vyfúkava aj tú vodu zo zeme ( )
Dnes som sa chcel vyfotiť s zatiaľ najvňčšou ľaňou resp. srnou (nepoznám rozdiel) ale asi laňou akú som kedy videl. Fotili sa s ňou nejaké kočky na kolieskových korčuliach a taký manželský párik - tak som spomalil a chcel som ich poprosiť aby aj mňa vyblískli ale ako som vypol nohu s pedálu tak im zdrhla (dovtedy bola úplne prítulná až divná - ktovie či nebola nejaká chorá)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Alebo toho môjho ružového prezervatívu na mobil - to už presvedčivo vieme, že sa ho boja volavky..
Vysoká je umho preto, že je vyššia ako bobor
romanx:
Takže podľa ich veľkosti som stále za lane.
Ešte to veľmi teoreticky podľa "tvaru postavy" mohli byť muflónice, ale to sa mi zdá - pri Rajke - dosť nepravdepodobné. Ale určite to bolo väčšie ako srnka.
Koniec OT
To asi nebolo dnes fotené
U nás už chválabohu vietor vyfúkava aj tú vodu zo zeme (
Dnes som sa chcel vyfotiť s zatiaľ najvňčšou ľaňou resp. srnou (nepoznám rozdiel) ale asi laňou akú som kedy videl. Fotili sa s ňou nejaké kočky na kolieskových korčuliach a taký manželský párik - tak som spomalil a chcel som ich poprosiť aby aj mňa vyblískli ale ako som vypol nohu s pedálu tak im zdrhla