Chcem ist dnes vecer vyskusat novu lampu na bike ale nikomu z partakov sa akosi nechce ist teraz do snehu. Mam v plane vybehnut niekde na peknu cestu a tam smerom na cerveny a biely kriz alebo smerom na zeleznu studnicku po ceste (v lese sa asi jazdit nebude dat).
Včerajší nočný výjazd a dosiahnutie kopca Somár.
Bolo príjemne teplo, ale miestami fúkal silnejší vietor. V tejto časti lesa je to po tme už "drsnejšie" ako na Kobyle, ale o tom krajšie
Zaujímalo ma, že či na Tureckom vrchu niečo svieti a svietilo.
Žiadne blato, išlo sa dosť rýchlo.
Pred Borinkou som obdivoval z necelých piatich metrov pekný kus danielice-keďže sa prechádzala krajom asfaltky a netrápilo ju, že tade idem.
Zaujímavosťou bolo ešte sledovať množstvo svietiacich očí medzi Borinkou a Stupavou, na tých poliach pod Pajštúnom. Keďže mám svetlo aj na prilbe, nasvietil som si ich a bolo vidno len tie oči-počtom asi 30kusov danielej zveri x 2 oči= veľa očí
Na cyklochodníku okolo Moravy bolo zase nenormálne množstvo žiab. Prečo musia byť vyvalené presne na asfalte
wukie
ako riesis dlhe casy pri foteni nosis stativ
pripadne aky a kde?
dakujem
Stabilizator vo fotaku ... hama star 05, alzasoft.
Rád odpoviem, aj keď lto bol asi so mnou, keďže vie, čo nosím so sebou
Stabilizácia je pri dlhých časoch na dve veci: na nič a na parádu
Nosím so sebou samozrejme statív, tento Hama star 05 má to pol kila, je to malé, je to praktické a napchám to spolu s foťákom do obyčajného necyklobatoha, ktorý nosím. Dá sa aj bez statívu, stačí nájsť vhodnú podložku a ide to.
S kompaktom si nočné fotenie už neviem predstaviť, jedine sa potom nepozerať na fotky, ktoré vzniknú. Následne fotenie buď so samospúšťou alebo diaľkovým.
Pri denných výjazdoch beriem ultrazúm FZ18 a k nemu niekedy malý statív (na fotke)-ten vopchám do taštičky na ráme bicykla.
Dúfam, že takáto odpoveď stačila.
Žaby boli fotené zo zeme-rukavica bola ako podložka.
Pre tmaxa: áno, posiloval som, ale na hrebeni Vysokej s tým mojím žltým hebedom-železom
Odpoviem ti trener (aj keď mimo tému): je to v poriadku, asi som to tým pádom dotiahol ďaleko, na nejakú vedúcu funkciu, keď mám "hovorcov". Len ten prislúchajúci plat sa mi stále na účte neobjavil
Ten statív je fajn, aj keď všetko spolu v batohu už je hmotnostne cítiť, ale ináč sa to nedá. A nefotenie v mojom prípade neprichádza do úvahy, to nikam ani nemusím ísť
Dalo by sa to asi vopchať (statív+foťák) aj do menšieho batoha, ale tým pádom by foťák nemohol byť v brašni, ale len tak v niečom inom a keďže riziko pádu je po tme väčšie, nebudem riskovať jeho poškodenie. Aj tak som si na tú váhu už "zvykol".
Ak nemas tazky fotak (normalny maly kompakt) a nepouzijes nejake dlhe ohniska, mozno by riesenim mohol byt tamrac zipshot (napr. http://stativy.heureka.sk/tamrac-zipshot/). Btw, pokial nejazdis po kadejakych krikoch, je aj tak rozhodujuca vaha .. takze ak uz stativ mas, a nie je tazky, kludne si ho na batoh pripevni.
Btw, na tvoju poznamku o odpovediach .. odo mna si dostal sice strucnu ale jasnu odpoved na Tvoju otazku - ako riesi dlhe casy (stativ), ci vozi stativ (ano), aky (hama) a kde sa da kupit (alza). Ze som si dovolil vtipkovat o stabilizatore mi nemozes mat za zle .. je predsa nad mesiac jasne, ze taketo fotky z noci bez stativu nie je mozne spravit. A ze potrebujes rozvlacnu odpoved v style polstranovej diskusie o foteni v noci (wukie neber to v zlom, je to velmi dobre napisane,to je praveze super) je tiez ok, sme na diskusnom fore, a wukieho prispevky si vzdy rad precitam, ale napisat, to co si napisal .. ehm,ehm.
Ono je to aj o tom, že si treba dopredu ujasniť, že či stojí za to, brať so sebou "zbytočnú" váhu v podobe foťáku a statívu. Či sa chce alebo nechce fotiť, ja som jednoznačne za, keďže sú z toho potom pekné "hmatateľné spomienky"
Dá sa ako som spomínal, fotiť aj s tými menšími statívmi, len všetko je to o praktickosti a ľahkosti následného snímania. Bez diskusie je to, že je nutná akákoľvek zrkadlovka. Ono dať na kompakte ISO1600 a povedzme 30 sekúnd by bola odvaha.
Vďaka, mne sa celkom páči 1
Ináč pri takých podmienkach: bezvetrie, jasno a spln, je takmer nespočetné množstvo rôznych námetov na fotenie. Len kto by bol vonku až do rána
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Bolo príjemne teplo, ale miestami fúkal silnejší vietor. V tejto časti lesa je to po tme už "drsnejšie" ako na Kobyle, ale o tom krajšie
Zaujímalo ma, že či na Tureckom vrchu niečo svieti a svietilo.
Žiadne blato, išlo sa dosť rýchlo.
Pred Borinkou som obdivoval z necelých piatich metrov pekný kus danielice-keďže sa prechádzala krajom asfaltky a netrápilo ju, že tade idem.
Zaujímavosťou bolo ešte sledovať množstvo svietiacich očí medzi Borinkou a Stupavou, na tých poliach pod Pajštúnom. Keďže mám svetlo aj na prilbe, nasvietil som si ich a bolo vidno len tie oči-počtom asi 30kusov danielej zveri x 2 oči= veľa očí
Na cyklochodníku okolo Moravy bolo zase nenormálne množstvo žiab. Prečo musia byť vyvalené presne na asfalte
pripadne aky a kde?
dakujem
pripadne aky a kde?
dakujem
Stabilizácia je pri dlhých časoch na dve veci: na nič a na parádu
Nosím so sebou samozrejme statív, tento Hama star 05 má to pol kila, je to malé, je to praktické a napchám to spolu s foťákom do obyčajného necyklobatoha, ktorý nosím. Dá sa aj bez statívu, stačí nájsť vhodnú podložku a ide to.
S kompaktom si nočné fotenie už neviem predstaviť, jedine sa potom nepozerať na fotky, ktoré vzniknú. Následne fotenie buď so samospúšťou alebo diaľkovým.
Pri denných výjazdoch beriem ultrazúm FZ18 a k nemu niekedy malý statív (na fotke)-ten vopchám do taštičky na ráme bicykla.
Dúfam, že takáto odpoveď stačila.
Žaby boli fotené zo zeme-rukavica bola ako podložka.
Pre tmaxa: áno, posiloval som, ale na hrebeni Vysokej s tým mojím žltým hebedom-železom
dakujem za odpoved
teda tu poslednu - fundovanu
tie reakcie predtym beriem ako zbieranie poctu prispevkov
kto bude mat viac?
Ten statív je fajn, aj keď všetko spolu v batohu už je hmotnostne cítiť, ale ináč sa to nedá. A nefotenie v mojom prípade neprichádza do úvahy, to nikam ani nemusím ísť
Dalo by sa to asi vopchať (statív+foťák) aj do menšieho batoha, ale tým pádom by foťák nemohol byť v brašni, ale len tak v niečom inom a keďže riziko pádu je po tme väčšie, nebudem riskovať jeho poškodenie. Aj tak som si na tú váhu už "zvykol".
mam podobny stativ ale na vysku do batoha (bikoveho) nevojde
a zvonka ho tam montovat sa mi nechce
rozmyslam nad niecim takymto
http://www.megapixel.cz/joby-gorillapod-magnetic#
ale zas treba hladat kam to uchytit
Btw, na tvoju poznamku o odpovediach .. odo mna si dostal sice strucnu ale jasnu odpoved na Tvoju otazku - ako riesi dlhe casy (stativ), ci vozi stativ (ano), aky (hama) a kde sa da kupit (alza). Ze som si dovolil vtipkovat o stabilizatore mi nemozes mat za zle .. je predsa nad mesiac jasne, ze taketo fotky z noci bez stativu nie je mozne spravit. A ze potrebujes rozvlacnu odpoved v style polstranovej diskusie o foteni v noci (wukie neber to v zlom, je to velmi dobre napisane,to je praveze super) je tiez ok, sme na diskusnom fore, a wukieho prispevky si vzdy rad precitam, ale napisat, to co si napisal .. ehm,ehm.
chcel som si to overit priamo u autora
co sa mi vdaka jeho ochote podarilo
to ze som si dovolil okomentovat aj Vase vtipne odpovede
mi nemozes mat za zle ..
Ešte ma napadlo, že ten menší statív čo mám je tento http://www.alza.sk/hama-stativ-traveller-compact-d126543.htm ale stratil som z neho jednu časť a jedna sa zlomila. Prekvapivo je ale stále funkčný. Len cena sa mi zdá za ten kúsok plastu vysoká. Mal som aj ešte menší statív-niečo na spôsob tohto http://www.alza.sk/stolni-mini-stativ-hama-d126540.htm ale z toho mi vypadla jedna nožička. Leží niekde na Kobyle
Ono je to aj o tom, že si treba dopredu ujasniť, že či stojí za to, brať so sebou "zbytočnú" váhu v podobe foťáku a statívu. Či sa chce alebo nechce fotiť, ja som jednoznačne za, keďže sú z toho potom pekné "hmatateľné spomienky"
Dá sa ako som spomínal, fotiť aj s tými menšími statívmi, len všetko je to o praktickosti a ľahkosti následného snímania. Bez diskusie je to, že je nutná akákoľvek zrkadlovka. Ono dať na kompakte ISO1600 a povedzme 30 sekúnd by bola odvaha.
Mesiac v splne, úplné bezvetrie a miestami pekná prízemná hmla. Ideálne podmienky.
Ináč pri takých podmienkach: bezvetrie, jasno a spln, je takmer nespočetné množstvo rôznych námetov na fotenie. Len kto by bol vonku až do rána