Caute vsetci,mam zaujem o kupu tohto biku a zaujima ma akykolvek nazor, postreh, skusenost(i),hlavne tie skusenosti.Viem ze v tejto cenovej kategorii som uz presvedceny o jeho kvalitach(osadenie,ucel jazdy), ale aj tak mam zaujem o cokolvek co sa tyka jeho silnych a slabych stranok.
Alebo popripade mozte poradit na konkurencne smery co by v tejto cene bolo take naj.
No akurat tento model testuju vo Vele v ramci dlhodobeho testu 11 trail bikov, takze nejake info mozes cerpat aj tam. Ak chces, cvaknem Ti tu stranku. Ale v podstate ho ospevuju.
mne sa tam nepáči tá horná rámová trubka kvôli "stand over" výške, nechápem prečo to nenechali tak ako to bolo pri 2010 modely
Inak výbava vzhľadom k cene podpriemerná ako pri každom 2011 biku (bez nejakej zľavy určite nekupovať), plášte na môj vkus príliš pomalé, s pressfit stredom nie sú zatiaľ pozitívne skúsenosti...
pre PatrikL- Plaste?neviem ktore myslis?Kenda alebo Nobby nic?
a inac stary ako som si vsimol pre teba este nevyrobili ten idealny bicykel na kazdy cosi najdes ...a cenu mi kamos spravil to sa nebojim...
No akurat tento model testuju vo Vele v ramci dlhodobeho testu 11 trail bikov, takze nejake info mozes cerpat aj tam. Ak chces, cvaknem Ti tu stranku. Ale v podstate ho ospevuju.
myslis vo Velosprinte(to asi tazko ) alebo v casopise Velo?Hod odkaz...dik
Nobby je na niektorych katalogovych fotkach, ale vyzera, ze standardne ich dodavaju s tymi Kendami. Tie kritizuju aj v tom teste. To je v podstate jedine, co kritizuju. Foto Ti posielam do PM.
pre yojo musim ti podakovat za ochotu,musel si mat s tym aj trosku prace a to si vazim,dobry clanok, pomohol spravit sirsi rozhlad
ono tie Kenda su sympaticke asi malokomu mal som tu cest sa na nich previezt a brrrr jak na parnom valci,ale objednali sme Nobby nic a vymeni mi ich...su vlastne priblizne v rovnakej cenovej kategorii...ako nevravim ze NN su nejake rakety ale urcite lepsie ako hento...rovno na traktor dat..
no ono tych percent bude dole aj trosku viac spokojny? a mne sa prave ta farba paci to bude asi ten problem a uvitam skor Elixiry R ako 5...aj XT nie je na zahodenie co povies?jasne ze je to vec subjektivneho nazoru ale preco kupovat X ked mozem mat za tu istu cenu X2 a este bude mojmu srdcu blizsi
noo ale aj na X3 by si mal takú zľavu, nie?
Mám taký pocit, že 10-rýchlostné radenie XT 2011 už nemá instant release, čo bola vlastne hlavná výhoda oproti SLX... Takže to by problém nebol, taktiež kľuky - rozdiel v hmotnosti minimálny (xt bez prevodníkov vážia/vážili dokonca aj viac).
Dosť ma desia aj na tej drahšej verzii tie kolesá, bohvie čo to bude za ráfiky a kam sa vyšplhá ich hmotnosť
hm tie rafiky to je tazko povedat...to je velky otaznik aj pre mna nemam ani sajnu co su zac,ono jasne ze by som tam radsej uvital dt swiss ale aj Ghost maju svoje rafiky a neviem o tom ze by si zatial niekto stazoval...a tych par gramov vahy hore dole ma neserie ani trochu..aj tie xt naboje neni uplna slava ale dajme tomu ze moze byt
pre yojo musim ti podakovat za ochotu,musel si mat s tym aj trosku prace a to si vazim,dobry clanok, pomohol spravit sirsi rozhlad
ono tie Kenda su sympaticke asi malokomu mal som tu cest sa na nich previezt a brrrr jak na parnom valci,ale objednali sme Nobby nic a vymeni mi ich...su vlastne priblizne v rovnakej cenovej kategorii...ako nevravim ze NN su nejake rakety ale urcite lepsie ako hento...rovno na traktor dat..
tie plášte Kenda sú na tento typ biku úplne v pohode. Nie je to rýchly XC stroj, ale bike do poriadneho terénu. Sám ich mám na GT Marathone už 2 roky a bez jediného defektu, napr. Specialized Captain Control mi prepichne každý po...ý tŕň a to na HT, na ktorom jazdím oveľa jednoduchší terén. U mňa má Kenda 1* (dobré skúsenosti mám aj s Kenda Karma)
Never-more: mám pocit že už si aj tak rozhodnutý tak načo sa ďalej pýtaš?
pri kúpe biku rieš rám (ten je rovnaký), vidlicu (rovnaká), kolesá (skoro rovnaké).. ostatné je funkčný spotrebák v podstate za pár šupov a lahko sa vymení.. jediné na čo by som sa ešte pozrel je ergonómia radenia, ktoré páčky ti lepšie sadnú, lebo to výrazne ovplyvní pocit jazdy (narozdiel od prehazky, šmyku a klúk)
neviem aký bude rozdiel MOC vs tvoja cena so zlavou, ale osobne by som šiel asi do lacnejšieho+výmena kolies napr za HOPE+ZTR (výjdu ťa cca tých 400€ rozdielu a máš náby na dlhé roky + UST kolesá s perfektnou váhou), nie žeby tie pôvodné boli ultra zlé, netuším čo to je zač..
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak výbava vzhľadom k cene podpriemerná ako pri každom 2011 biku (bez nejakej zľavy určite nekupovať), plášte na môj vkus príliš pomalé, s pressfit stredom nie sú zatiaľ pozitívne skúsenosti...
a inac stary ako som si vsimol pre teba este nevyrobili ten idealny bicykel na kazdy cosi najdes
myslis vo Velosprinte(to asi tazko
ak ti sadne rám a budeš mať peknú cenu tak nevidím problém
ak ti sadne rám a budeš mať peknú cenu tak nevidím problém
a aka by bola podla teba ta cena pekna alebo primerana?
Inak ja by som uvažoval nad http://www.giant-bicycles.com/sk-sk/bikes/model/trance.x.3/7965/45983/ + napríklad zmena kolies... Výbava je skoro rovnaká, farba krajšia, kopa ušetrených eur
http://mtbs.cz/clanek/giant-trance-x-3-test/kategorie/testy-recenze
Inak ja by som uvažoval nad http://www.giant-bicycles.com/sk-sk/bikes/model/trance.x.3/7965/45983/ + napríklad zmena kolies... Výbava je skoro rovnaká, farba krajšia, kopa ušetrených eur
no ono tych percent bude dole aj trosku viac
Mám taký pocit, že 10-rýchlostné radenie XT 2011 už nemá instant release, čo bola vlastne hlavná výhoda oproti SLX... Takže to by problém nebol, taktiež kľuky - rozdiel v hmotnosti minimálny (xt bez prevodníkov vážia/vážili dokonca aj viac).
Dosť ma desia aj na tej drahšej verzii tie kolesá, bohvie čo to bude za ráfiky a kam sa vyšplhá ich hmotnosť
http://www.sportservis.sk/sluzby/testovacie-centrum/testovanie-bicyklov/
tie plášte Kenda sú na tento typ biku úplne v pohode. Nie je to rýchly XC stroj, ale bike do poriadneho terénu. Sám ich mám na GT Marathone už 2 roky a bez jediného defektu, napr. Specialized Captain Control mi prepichne každý po...ý tŕň a to na HT, na ktorom jazdím oveľa jednoduchší terén. U mňa má Kenda 1* (dobré skúsenosti mám aj s Kenda Karma)
pri kúpe biku rieš rám (ten je rovnaký), vidlicu (rovnaká), kolesá (skoro rovnaké).. ostatné je funkčný spotrebák v podstate za pár šupov a lahko sa vymení.. jediné na čo by som sa ešte pozrel je ergonómia radenia, ktoré páčky ti lepšie sadnú, lebo to výrazne ovplyvní pocit jazdy (narozdiel od prehazky, šmyku a klúk)
neviem aký bude rozdiel MOC vs tvoja cena so zlavou, ale osobne by som šiel asi do lacnejšieho+výmena kolies napr za HOPE+ZTR (výjdu ťa cca tých 400€ rozdielu a máš náby na dlhé roky + UST kolesá s perfektnou váhou), nie žeby tie pôvodné boli ultra zlé, netuším čo to je zač..
Poslal by si prosím ťa ten test aj mne? Dík.