ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
Takto ti poviem... Na konci prvej časti, ten úsek ako sa ide ku kačínskej asfaltke, bolo úplne sucho. Tak si sprav obraz, či je to veľmi blatové
jazdci s bikmi nad 17,5 kg
fuuuu pan je fajnovka, daj sa na ping-pong miesto biku ked sa nechces zaspinit....
inac ten odtok vody sa riesi drenaznou plastovou rurou o priemere 80-120mm maju to tak v Saalbachu aj Leogangu a funguje to.
lto fotku som robil ja. Celá Cerová dráha bola suchá okrem výjazdu z Kačínskej asfaltky a vnútra tejto jamy. Ako to vyzerá na fotke nie je podstatné, podstatné je že väčšinou tam blato je.
(mne osobne blato nevadí, ale nie je to len pre mňa)
Ale dobudovanie singletracku je poziadavka Mestskych lesov, ako spravcu lesa... Ani jedna z poziadaviek, ktore na nas dal, nebola nezmyselna...
Kazdy ma na to iny nahlad... Napriklad k tym jamam...samozrejme, ze sa nezasypu cele, ale tak, aby tam nebola voda, a aby boli bezpecne... Riaditelovi Mestskych lesov ide najma o bezpecnost, a to by malo ist i nam... Ak bude treba, mozeme pre lto a ostatnych horskych free riderov vykopat niekde vedla trailu jamu na mamuty, ci diviacie lezovisko s troskou blata... take lokality pri traili su....
Strhnute hrany trailu, to je este pozostatok Stupavskeho maratonu... tu treba spevnit hranu a vyrovant to... Takze nic nezmyselne...
Takze kto bude chciet prist pomoct na dobudovani, ci oprave singletracku Cerova draha ten pride... kto bude mimo, tak pride inokedy, a kto nechce, tak ten nepride...
Je to len na Vas, ci chcete pomoct, alebo nie...
Ale inak ja som chcel taky narocnejsi usek (po starej cesticke) kde sa dala spravit aj preliezka, ale mar_tin to zamietol
ja som niekedy zamietol náročnejší úsek? skús mi to trošku bližšie opísať, lebo fakt neviem, čo teraz myslíš...
ako "laznik" idem na sviatky mimo BA.
Preto mi viac vyhovuju brigady cez tyzden "po robote",
o 17:30 som schopny byt nastupeny na singlaci.
Na pilu som poslal "členské pre Slombu",
dufam ze sa s nou nikdo nedokaličí.
Miro
Takže sa vidíme zajtra o 10.00 na križovatke pri druhom kameňolome (pri studničke a rybníku)...
pár fotiek:
no neviem ci sa do zbierky nieco dostalo ale ja by som mohol prispiet svojou vlastnou pilou, treba navrhnut kedy.