Pár podvečerných záberov z rakúskej strany na ich takmer dokončenú časť cyklomosta.
Akutálny stav je podľa vyjadrenia z Miestnehu úradu DNV (9.2.20111) takýto:
"Príprava celej stavby Cyklomostu bola ukončená na jar roku 2010. Na Rakúskej strane je časť stavby, rekonštrukcia pôvodného mosta a hrádze pred dokončením, prikladáme fotografie staveniska. Medzinárodná súťaž na dodávateľa stavby Cyklomostu prebehla v lete roku 2010. Nasledovala snaha /uchádzača ?odporcu stavby ?/ o zrušenie súťaže, čo sa aj na jeseň roku 2010 stalo. Následne Bratislavský samosprávny kraj začal rokovania s Úradom pre verejné obstarávanie o podmienkach novej medzinárodnej súťaže na dodávateľa stavby. Vyhlásenie novej medzinárodnej súťaže očakávame v najbližšom období, následne budeme o súťaži a následnej výstavbe podrobnejšie informovať.
V ponukách medzinárodnej súťaže na dodávateľa stavby Cyklomostu v lete roku 2010, bola navrhovaná doba výstavby pol roka. Vzhľadom na stavenisko Cyklomostu, stavebné a montážne práce sa nemôžu realizovať počas celého roku /záplavy, ochrana prírody/ pokiaľ bude v prvom polroku 2011 ukončený výber dodávateľa stavby, odovzdanie stavby do užívania predpokladáme na jar 2012. Pokiaľ bude v prvom polroku 2011 ukončený výber dodávateľa stavby, ten môže pri vynaložení maximálneho úsilia dokončiť stavbu v roku 2011."
S pozdravom Ing.arch. Milan Beláček
Čiže na našej strane nie je spravený ani centimeter.
Môj názor na toto všetko je taký, že namiesto tejto megalomanskej stavby sa mohlo spraviť viac menších mostov cez Moravu na rôznych miestach. Naproti Marcheggu býval raz za čas v lete aj pontónový.
V Bratislavskych novinach c. 6 bol o tom kratky clanok. Nova sutaz bola vypisana, ukoncenie lehoty na predkladanie ponuk je do 30. marca. Takze pochybujem, ze dodavatel bude znamy do zaciatku leta.
Keby to náhodou niekto nevedel, tak z Devínskej sa dá dostať do Schlosshofu na bicykli. Aspoň podľa tabuľky, ktorá sa nedávno objavila pri zastávke MHD "Na hriadkach". Síce nepíšu kade sa tam ide, ale to nie je podstatné
K cyklomostu:
Rakúšania už stavebné práce na svojej strane takmer skončili. Majú spravené zábradlia, položený asfalt. A čo je u nás? Nič
Keby to náhodou niekto nevedel, tak z Devínskej sa dá dostať do Schlosshofu na bicykli. Aspoň podľa tabuľky, ktorá sa nedávno objavila pri zastávke MHD "Na hriadkach". Síce nepíšu kade sa tam ide, ale to nie je podstatné
Ja tému o cyklomoste vnímam tak, že je to presne obraz tohto štátu a teda aj jeho obyvateľov. Jedna neschopnosť za druhou.
Viem si predstaviť rakušákov-povedzme miestnych obyvateľov okolitých obcí susediacich s budúcim cyklomostom, ako sa nám smejú. A to oprávnene. My chceme mať cyklospojenie cez Moravu do Rakúska, nestojí nás to tak veľa, keďže to ide z EÚ a nie sme schopní začať s výstavbou ani vtedy, keď na opačnom brehu je už všetko vybudované. Oni (rakušáci) si svoju časť už postavili a teraz musia čakať na nás, na tých východoeurópskych neschopákov. Smutné, ale pravdivé.
Bohužial, takto je to skoro vo všetkom. Príkladov sa dajú napísať desiatky, z každej oblasti života.
Ale aby som to zakončil optimisticky a v dobrom duchu: s radosťou očakávam deň, kedy sa bude dať po tom bájnom cyklomoste previezť
Žeby ešte tento rok?
Aj ja mám pocit že s tymto cyklomostom
je to ako s Ficovou dialnicou do Košíc,
ktora je uz vyse roka kompletne postavená,
akurat my "Idioti" po nej nevieme jazdit.
Caute,
kraj avizoval, ze v septembri zacnu stavať.
Boli ste sa tam niekto kuknut, ci sa naozaj zacalo?
Miro
Normálne ten september asi aj dodržia (ale nie ten v 2010, ale tohtoročný)
Podľa toho ako sa vyjadril miestny poslanec DNV R.Tešovič :
Poteším Vás, stavebná firma už bola vybratá, zadávateľom je VÚC-ka, takže výber firmy bol na nich.
Pokiaľ ide o časť projektu realizovanú mestskou časťou, tam je všetko pripravené, podiela sa na tom aktívne aj náš poslanec Jožo Rajchl.
Stavať sa má začať 25. septembra tohto roku a spustený by mal byť cyklomost budúci rok v lete.
... a dovtedy budeme zmätenym rakuskym cyklistom v DNV vysvetlovat, ze
... nie-nie, tadialto sa na Schlosshof a Carnuntum naozaj nedostanete ... a je uplne zbytocne ukazovat prstekom na informacnu tabulu - vobec to nepomaha, u nas to je proste tak
ale most bude, lebo pozemok pri nom uz obec prenajala bez sutaze
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja si myslím,že termín jar 2011 je neaktuálny.Aktuálny možno prestal byť včera o 20°°.
Akutálny stav je podľa vyjadrenia z Miestnehu úradu DNV (9.2.20111) takýto:
"Príprava celej stavby Cyklomostu bola ukončená na jar roku 2010. Na Rakúskej strane je časť stavby, rekonštrukcia pôvodného mosta a hrádze pred dokončením, prikladáme fotografie staveniska. Medzinárodná súťaž na dodávateľa stavby Cyklomostu prebehla v lete roku 2010. Nasledovala snaha /uchádzača ?odporcu stavby ?/ o zrušenie súťaže, čo sa aj na jeseň roku 2010 stalo. Následne Bratislavský samosprávny kraj začal rokovania s Úradom pre verejné obstarávanie o podmienkach novej medzinárodnej súťaže na dodávateľa stavby. Vyhlásenie novej medzinárodnej súťaže očakávame v najbližšom období, následne budeme o súťaži a následnej výstavbe podrobnejšie informovať.
V ponukách medzinárodnej súťaže na dodávateľa stavby Cyklomostu v lete roku 2010, bola navrhovaná doba výstavby pol roka. Vzhľadom na stavenisko Cyklomostu, stavebné a montážne práce sa nemôžu realizovať počas celého roku /záplavy, ochrana prírody/ pokiaľ bude v prvom polroku 2011 ukončený výber dodávateľa stavby, odovzdanie stavby do užívania predpokladáme na jar 2012. Pokiaľ bude v prvom polroku 2011 ukončený výber dodávateľa stavby, ten môže pri vynaložení maximálneho úsilia dokončiť stavbu v roku 2011."
S pozdravom Ing.arch. Milan Beláček
Čiže na našej strane nie je spravený ani centimeter.
Môj názor na toto všetko je taký, že namiesto tejto megalomanskej stavby sa mohlo spraviť viac menších mostov cez Moravu na rôznych miestach. Naproti Marcheggu býval raz za čas v lete aj pontónový.
Inak nasiel som dalsie info. Ziskali dalsie podpisy. Uz len dalsich 800 a budu mat ich mat milion.
http://www.region-bsk.sk/clanok/v-devinskej-novej-vsi-podpisali-dohodu-o-vystavbe-cyklomosta-cez-rieku-morava-933734.aspx
K cyklomostu:
Rakúšania už stavebné práce na svojej strane takmer skončili. Majú spravené zábradlia, položený asfalt. A čo je u nás? Nič
Rovnaká tabuľa je na Rakúskej strane,takže navigácia turistov je rovnako dezorientačná z oboch strán.
Ja som len zvedavý na termín ukončenia,lebo zatiaľ naša strana rieši iba termín zahájenia
http://www.bratislavskenoviny.sk/najnovsie-spravy-z-bratislavy/samosprava/na-podporu-cykloturistiky-sa-rozbehli-styri-projekty.html?page_id=226795
... alebo tesne pred voľbami
Viem si predstaviť rakušákov-povedzme miestnych obyvateľov okolitých obcí susediacich s budúcim cyklomostom, ako sa nám smejú. A to oprávnene. My chceme mať cyklospojenie cez Moravu do Rakúska, nestojí nás to tak veľa, keďže to ide z EÚ a nie sme schopní začať s výstavbou ani vtedy, keď na opačnom brehu je už všetko vybudované. Oni (rakušáci) si svoju časť už postavili a teraz musia čakať na nás, na tých východoeurópskych neschopákov. Smutné, ale pravdivé.
Bohužial, takto je to skoro vo všetkom. Príkladov sa dajú napísať desiatky, z každej oblasti života.
Ale aby som to zakončil optimisticky a v dobrom duchu: s radosťou očakávam deň, kedy sa bude dať po tom bájnom cyklomoste previezť
Žeby ešte tento rok?
je to ako s Ficovou dialnicou do Košíc,
ktora je uz vyse roka kompletne postavená,
akurat my "Idioti" po nej nevieme jazdit.
Ja si to nemyslím ... nevnímajme myslenie iných národov,podľa našej mentality.
kraj avizoval, ze v septembri zacnu stavať.
Boli ste sa tam niekto kuknut, ci sa naozaj zacalo?
Miro
Normálne ten september asi aj dodržia (ale nie ten v 2010, ale tohtoročný)
Podľa toho ako sa vyjadril miestny poslanec DNV R.Tešovič :
Poteším Vás, stavebná firma už bola vybratá, zadávateľom je VÚC-ka, takže výber firmy bol na nich.
Pokiaľ ide o časť projektu realizovanú mestskou časťou, tam je všetko pripravené, podiela sa na tom aktívne aj náš poslanec Jožo Rajchl.
Stavať sa má začať 25. septembra tohto roku a spustený by mal byť cyklomost budúci rok v lete.
Čiže už len skoro rok si počkáme...
to potrva este minimalne rok a pol ...
... a dovtedy budeme zmätenym rakuskym cyklistom v DNV vysvetlovat, ze
... nie-nie, tadialto sa na Schlosshof a Carnuntum naozaj nedostanete ... a je uplne zbytocne ukazovat prstekom na informacnu tabulu - vobec to nepomaha, u nas to je proste tak
ale most bude, lebo pozemok pri nom uz obec prenajala bez sutaze