Kto sa chysta?
Ja este neviem, ale ak ano, tak asi na 50tku...
viac info na http://www.1kbm.sk
posledný komentár: 17. 11. 2024 o 15:03
posledný komentár: 6. 7. 2023 o 14:27
posledný komentár: 16. 7. 2015 o 16:33
posledný komentár: 10. 12. 2012 o 6:21
A inak , stránka je aktualizovaná pre rok 2011
www.1kbm.sk
K 1kbm: verim, ze sa toho roku pojde z Kojsovky po starom (smere)...
Dost to znie sebecky od teba.
Prajem ti, aby tebe par metrov od domu zacali tazit uran a ja ti tu potom poslem takeho ":rofl: "
na kosicky maraton sa ako kazdy rok tesim, akurat kvoli zdravotnym problemom za mozem zucastnit maximalne tak kratkej trate, takze uz len pre podporu podujatia a aby som tam "nesedel naprazdno" a necakal na kamosov, kym dojazdia sa zucastnim a verim, ze dlhsie trate bude vybrane v pohode. to minulorocne tlacenie mi bolo celkom sympaticke aj ked tlacim nerad, malo to svoje caro. takisto verim, ze sa nieco podari spravit s nicenim lesnych ciest tazkymi lesnymi mechanizmami, nech sa mozme cezpolnym chvalit, ake to tu mame pekne a nie hanbit sa za tu spust, ktoru miestami vidno...
Všetko pekne zjazdné, až prašné.
Na stránke (www.1kbm.sk) sa píše: „20ka“ (cca 19 km dĺžky a 830 m prevýšenia)
Podľa mojich Garminov (Edge 500 a Edge 800) je prevýšenie na 20-ke tak polovica z tých 830.
to je z lajošky na sever na železný vrch a tak dalej a potom na kojšovku, predtým to bolo "klasicky" z lajošky na kojšovku a potom cez opátku a tak ďalej
Podotykam ze som Kosican a viem teda zhruba kade co ide.
Kazda trat by mala mat separe mapu, inak to je napikaču neprehladne!
Doma si to pozrem bo si pozriem cez Gooooogle Earth, ale z tej mapy je mi luto bez sance.
Podotýkam, že som z Bratislavy.
Mapa je úplne jasná.
Tá šipočka ukazuje kam ďalej trať vedie na rozbočke. OK.
Ale aj tak je to neprehľadné, a HOTOVO
Pojdem si tú trasu dlhej asi čoskoro prejsť nazávodne keď už máme tie GPX dáta - som zvedavý aká je tá trať v opačnom garde, lebo samozrejme, ako domáci som nebol tým smerom asi 100 rokov.
Návod na čítanie mapy pre Flinkera:
Každej trase prináleží iná farba:
- Trasa 85-ka: modrá farba (modrou je aj výškový profil)
- Trasa 55-ka: červená farba (červenou je aj výškový profil)
- Trasa 20-ka: žltá farba (žltou je aj výškový profil)
Podkladová čiara trasy je čierna. Na nej sa nachádzajú modré, červené a žlté krúžky, ktoré prislúchajú jednotlivým trasám:
- Ak sú na nejakom úseku trasy modré, červené a žlté krúžky, to znamená, že tade vedie trasa 85-ka, 55-ka aj 20-ka.
- Ak sú na nejakom úseku trasy modré a žlté krúžky, to znamená, že tade vedie trasa 85-ka aj 20-ka.
- Ak sú na nejakom úseku trasy modré a červené krúžky, to znamená, že tade vedie trasa 85-ka aj 55-ka.
- Ak sú na nejakom úseku trasy iba modré krúžky, to znamená, že tade vedie iba trasa 85-ka.
- Ak sú na nejakom úseku trasy iba červené krúžky, to znamená, že tade vedie iba trasa 55-ka.
- Ak sú na nejakom úseku trasy iba žlté krúžky, to znamená, že tade vedie iba trasa 20-ka.
Smer jednotlivých trás označujú farebné šípky:
- Modrá šípka označuje smer trasy 85-ka.
- Červená šípka označuje smer trasy 55-ka.
- Žltá šípka označuje smer trasy 20-ka.
Na mape je vyznačené aj miesto štartu a cieľa. Každá trasa začína v mieste štartu a končí v mieste cieľa. V tomto prípade je miesto štartu totožné s miestom cieľa.
Laco si mi naložil