Caute all, urcite ste zaznamenali promo na novy Garmin edge 705 pre bikerov. Mne osobne sa celkom pozdava, ale nie som si isty ci ho mam kupit or not. Dajte teda prosim vediet vase nazory na tieto kombinovane hracky (GPS, kardio, cyklokomp,...). K tej 705ke - nie som profik do GPS pristrojov, ale ocakaval som ze nadmorsku vysku mi prezradi prave GPSko, vyrobca vsak udava ze ju pristroj meria barometrickym cidlom (zvlastne). Takisto rychlost - 705ka ma myslim bezdrat. Opat som si myslel ze rychlost bude merana satelitom. Kedze som v tomto fakt amater, dajte mi skolenie preco to riesia tymto sposobom a celkovo vas nazor na 705ku. DAkujem vopred.
Už asi rok mi nejdú vypnúť mapy v prístroji. Všetky sú zapnuté a nech mačkám čokoľvek, vypnúť sa nedajú. Skúšal som už asi všetky možné spôsoby poslania mapy do 705-ky, ale robí mi to stále... Formware posledný. Nejaký nápad?
Už asi rok mi nejdú vypnúť mapy v prístroji. Všetky sú zapnuté a nech mačkám čokoľvek, vypnúť sa nedajú. Skúšal som už asi všetky možné spôsoby poslania mapy do 705-ky, ale robí mi to stále... Formware posledný. Nejaký nápad?
Vedel by si vyfotit obrazovku s tymi tvojimi mapami? (myslim normalne fotecku garmina, ze ako sa tvari ked to riesis)
A popisat co presne robis?
Vedel by si vyfotit obrazovku s tymi tvojimi mapami? (myslim normalne fotecku garmina, ze ako sa tvari ked to riesis)
A popisat co presne robis.
V nastaveniach mapy mám dole zoznam nainštalovaných máp. Kedysi som ich mohol zapínať a vypínať ako som chcel. Mohol som mať trebárs tri mapy jednej oblasti a zapínať si tú, ktorú som práve potreboval. Dnes sa nastavím na príslušnú mapu, stlačím joystick a nič...
Citujem jedného nemenovaného juniormembera z jedného nemenovaného fóra:
Hi
You can replace it on your own. Just search for a battery part number 361-00019-12. Then you have to unscrew 6 screws and unconnect the battery and mount the unit with the 6 screws. I've done without problems.
ako som písal Conan ma "mierne" sklamal
odborník sa nezaprie, hlavne je zarobiť
tu je ich odpoveď: Akumulator sa vymenit neda, meni sa cele zariadenie doplatok za vymneu celeho zariadenia je 170,-€
S pozdravom
Patrik G... [email protected]servisné oddelenie
*****das Praha spol s.r.o.
Evropská 176/16
Praha 6 16041
tel: 221 985 450
poslal som Vam mylnú informaciu dival som sa totiz omylom do starsieho cennika kde este taketo nahradne diely neboli.
Akumulatory nie su skladom ale daju sa objednat dodacia doba cca 30 dni poplatok za vymenu je 30,-€ + postovne.
Dakujem za pochopenie.
Silno uvazujem o kupe Edge 500, ako ho hodnotite, ti co ho mate, po dlhsom case?
Jedine vytky co som cital na zahranicnych forach sa tykaju necitatelnosti na slnku (vraj sa da spravit antireflexnou foliou za par e) a od verzie tusim 2.5 zamrzanie pri nahrati trasy ktoru chcem ist (a jej sledovani) - hlavne dlhsie trasy (toto podla poslednych prispevkov garmin stale neopravil aj ked o tej chybe vie).
Kupili by ste si ho znovu aj dnes?
Treba však počítať s tým, že ľudia väčšinou svoju kúpu obhajujú.
Neodhováram ťa, niet nad vlastnú skúsenosť, ale aj tak pridám čisto môj súkromný názor: Ak je tvojou prioritou to, aby si sa v teréne nestratil, tak radšej uvažuj nad nejakým mapovým GPS-kom (Edge 800, eTrex 20, Oregon 450, GPSMap 62s). Ak ho chceš viac využívať ako cyklocomputer, pouvažuj skôr nad nejakým inteligentnejším naozajstným cyklocomputerom s možnosťou pripojenia k PC.
Laco, v čom je naozajstný cyklocomputer podľa Teba lepší? Ja si celkom moju 305 pochvaľujem, na každom biku stačí mať kolísku a netreba žiadne senzory ani nič (teda okrem HR). Údaje to poskytuje dostatočné, keď som ešte vozil aj Cateye, porovnateľná bola aj presnosť. No a na nestratenie sa v teréne mám ešte v prípade potreby v batohu Androida s Locusom (lebo displej 800x480).
Bez senzorov je to čisto iba informatívne. Presnosť merania dĺžky trasy pomocou GPS v členitom teréne sa nedá porovnať s presnosťou klasického merania na základe počtu otočení kolesa. Batériu v klasickom cyklokomputeri mením raz za rok. GPS prístroj treba nabíjať skoro stále.
Svoj názor však nikomu nevnucujem. Moja voľba je cyklokomputer plus podľa potreby na riadidlá Oregon 450. Vo vaku mám tiež mobil s Locusom na 4,3" displeji. Nemapovým GPS-kom som sa podľa čiernej čiary na bielom displeji pár rokov navigoval. To bolo však obdobie počiatkov rozmachu civilných GPS prístrojov a zodpovedne tvrdím, že je to neporovnateľný diskomfort oproti navigovaniu pomocou mapového prístroja.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A popisat co presne robis?
Skusim napodobit postup a mozno sa nieco ukaze.
A popisat co presne robis.
V nastaveniach mapy mám dole zoznam nainštalovaných máp. Kedysi som ich mohol zapínať a vypínať ako som chcel. Mohol som mať trebárs tri mapy jednej oblasti a zapínať si tú, ktorú som práve potreboval. Dnes sa nastavím na príslušnú mapu, stlačím joystick a nič...
pokušali ste sa už NIEKTO meniť baterku v EDGE 705
(kde ako za kolko)
www.garmin.sk
a odpoveď bola "nemilá" a prekvapila ma ..
tak hladam ine možnosti....
V Žiline povedali, že to nejde?
Hi
You can replace it on your own. Just search for a battery part number 361-00019-12. Then you have to unscrew 6 screws and unconnect the battery and mount the unit with the 6 screws. I've done without problems.
http://www.batteryupgrade.com/shopBrowser.php?shopGroupId=22712961&tracker=adwords_sk_GPS&langId=25&gclid=CNGAsL605aoCFRkn3wodVlJi7Q#/shopGroupId/22712961
Cost: €27.99
Alebo ešte lepšie: http://www.ebaterie.sk/baterie-gps-k1.61/garmin-z1.61.gar/baterie-pre-garmin-typ-361-00019-12-prod1.61.gar.7.3/
http://www.aku-shop.sk/AKKUINFO/aku+pre+Garmin+Typ+361-00019-12/1.61.GAR.7.3
Tieto informácie som "nezabezpečil vlastnou hlavou", je to z Gúglu.
ako som písal Conan ma "mierne" sklamal
odborník sa nezaprie, hlavne je zarobiť
tu je ich odpoveď:
Akumulator sa vymenit neda, meni sa cele zariadenie doplatok za vymneu celeho zariadenia je 170,-€
S pozdravom
Patrik G...
[email protected] servisné oddelenie
SLOVAKIA
tel.: +421 41 700 29 00
fax: +421 41 763 26 16
GPS: N49° 13.588’ E18° 43.867’
WWW.GARMIN.SK
S pozdravem a přáním příjemného dne
servisní oddělení Garmin
*****das Praha spol s.r.o.
Evropská 176/16
Praha 6 16041
tel: 221 985 450
Takže keď si kúpiš batériu za 24,50 € a vymeníš si ju sám, ušetríš voči cene u českého distribútora 22,50 €.
Slovenský distribútor ti ponúkol riešenie za 170 €. Tu ušetríš dokonca 145,50 €.
Čo z toho vyplýva: U slovenského distribútora ušetríš o 123 € viac. A to je už pekný peniaz. To je dôkaz, že aj v tomto sme lepší ako Česi!!!
Logická úvaha, nie?
Dobrý den prajem,
poslal som Vam mylnú informaciu dival som sa totiz omylom do starsieho cennika kde este taketo nahradne diely neboli.
Akumulatory nie su skladom ale daju sa objednat dodacia doba cca 30 dni poplatok za vymenu je 30,-€ + postovne.
Dakujem za pochopenie.
že by čitali MTBIKER
mtbiker a gpsforum
Jedine vytky co som cital na zahranicnych forach sa tykaju necitatelnosti na slnku (vraj sa da spravit antireflexnou foliou za par e) a od verzie tusim 2.5 zamrzanie pri nahrati trasy ktoru chcem ist (a jej sledovani) - hlavne dlhsie trasy (toto podla poslednych prispevkov garmin stale neopravil aj ked o tej chybe vie).
Kupili by ste si ho znovu aj dnes?
Neodhováram ťa, niet nad vlastnú skúsenosť, ale aj tak pridám čisto môj súkromný názor: Ak je tvojou prioritou to, aby si sa v teréne nestratil, tak radšej uvažuj nad nejakým mapovým GPS-kom (Edge 800, eTrex 20, Oregon 450, GPSMap 62s). Ak ho chceš viac využívať ako cyklocomputer, pouvažuj skôr nad nejakým inteligentnejším naozajstným cyklocomputerom s možnosťou pripojenia k PC.
Svoj názor však nikomu nevnucujem. Moja voľba je cyklokomputer plus podľa potreby na riadidlá Oregon 450. Vo vaku mám tiež mobil s Locusom na 4,3" displeji. Nemapovým GPS-kom som sa podľa čiernej čiary na bielom displeji pár rokov navigoval. To bolo však obdobie počiatkov rozmachu civilných GPS prístrojov a zodpovedne tvrdím, že je to neporovnateľný diskomfort oproti navigovaniu pomocou mapového prístroja.