po dlheeeej odmlke sme tu opat. Prve info uz je na www.cyklotour.sk V polovici februara pribudnu propozicie a koncom februara aj prihlasovanie. Co myslite, bude trinastka stastne cislo a od kolies sa vam konecne bude prasit...? Bolo by nacase!
Spomienkovych tisic fotiek na mokry rok 2010 najdete v historii bikemaratonu.
Za SCK CYKLO TOUR Sulov sa tesim na stretnutie s vami 18.6. v Sulove
posledný komentár: 12. 9. 2024 o 20:27
posledný komentár: 25. 8. 2023 o 9:21
posledný komentár: 6. 7. 2023 o 14:27
posledný komentár: 21. 9. 2022 o 7:31
posledný komentár: 9. 9. 2021 o 22:09
posledný komentár: 8. 9. 2021 o 15:14
29 kategorii ??? to je sice fajn , ale bude jen větší nespravedlnost. Světový trend je opačný. Když je Bikemarathón závod s hromadným startem, tak je největší problém řazení na startu .
I proto se zavedla u UCI závodů jedná kategorie pro muže nad 19 let. Mladší by marathony ( ty dlouhé) neměli ani jezdit. Na MS se řadí nejdřív ženy pak po cca 30 minutách jedou muži elite a v třetí vlně turisti. Já to nenazývám hobby , bez licence apod., ale turisti.
Vítězové jsou jedna žena a jeden muž.
Pak může pořadatel udělat klidně i 100 kategorií podle věku, pohlaví,rasy,náboženství,sexuální orientace, počtu převodů,hmotnosti jezdce,..., ale všechny tyto kategorie nejsou ničím jiným než formou tomboly za podaný výkon. Klidně se odměňují i nejpomalejší....
Při hromadném startu je nemožné spravedlivě postavit závodníky na start podle kategorií. Za největší fopa pak považuju to, když odměna v kategorii je větší než v absolutním pořadí. Zažil jsem již trapasy kdy absolutní vítěz byl do 23 let, a nedostal prize money ani kolo pro vítěze, protože hlavní hodnocenou kategorií byla elite.
Tolik mé zamyšlení k čemu máme kategorie, když se stejně v nich nedá závodit.
Tak toto je super vysvetlenie pre všetkých .Súhlasím a dávam všetkým jak poriadatelom tak pretekárom za jasné a rozumné vysvetlenie. Super 1 !
edit
2katko:dikes
edit
2katko:dikes
Zdravim,
to snad nemyslis vazne.
Na jahody sa samozrejme chystame. Teraz by tam vsak nerastli ani snezienky. Sice som uz na dvore videl 2 podbele, ale to je tu dolu a naviac do toho prislo toto snezenie... Kazdopadne termin prehliadky bude zverejneny na maratonskom webe a aj tu vo fore.
to snad nemyslis vazne.
Na jahody sa samozrejme chystame. Teraz by tam vsak nerastli ani snezienky. Sice som uz na dvore videl 2 podbele, ale to je tu dolu a naviac do toho prislo toto snezenie... Kazdopadne termin prehliadky bude zverejneny na maratonskom webe a aj tu vo fore.
uz tam rastie vselico..foto z pred tyzdna na rohaci...
Neviem ako vy, ale ja som ešte nikdy pred prihlásením sa na preteky nekontroloval, či a koľkí licencovaní/lepší sú prihlásení. Na preteky idem, lebo sa mi páči trať, atmosféra, zebezpečenie, prípadne mi ich niekto odporučil, alebo sa mi jednoducho "hodia" do kalendára z rôznych príčin. Ak sa umiestnim na bedni, je to len bonus navyše.
To, že sa na štart postavím spolu s ľudmi, ktorých za normálnych okolností nemám šancu poraziť, ma ešte nikdy nedemotivovalo, skôr naopak (aj keď sa musím priznať, že tou motiváciou pár krát nebolo ich poraziť, ale dôjsť hneď za nimi
Šák ale pre toto jazdím maratóny aj ja ,vychutnať si ten adrenalín ,porovnať si čas, proste zažiť tú parádnu atmošku počas celého preteku. Milujem cyklistiku tak to neriešim či tam je ten, alebo onen.Ale na tú bednu by som si rád niekedy vystúpil, skúsim to aspoň pred pretekom
Licencie maju chalani lebo chcú štartovať aj v zahraničí.
Ten čo obetuje tréningu všetok volný čas je profík ?
Pravda to je, bol som s ním v predajni
radšej nejaká mladá kapela čo vie aj nejaký cover, nejakú vlastnú tvorbu a ešte budú radi že sa zadarmo odprezentujú.
len taká btw inšpirácia, pozrite si pár MTB videí kolko z nich je s podmazom country
tak Miro istóóóóóóó