konkretne pre Kosice citaj aktualny clanok na
www.slomba.sk
posledný komentár: 20. 11. 2025 o 20:20
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
posledný komentár: 23. 5. 2025 o 8:07
posledný komentár: 20. 11. 2025 o 20:20
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
posledný komentár: 23. 5. 2025 o 8:07
FYI
nekompromisným pristupom k dokonalým mapám !!!
ale prečo na svitaní???
pocul som teoriu, ze VKU schvalne deformuju v mapach chodniky, aby to mohli pouzit ako argument, ked niekto pouziva ich mapove podklady bez suhlasu.
ale neviem, kde je pravda
asi sa bude treba obracat pri vydavani map na inu instituciu.
Chudák Mišo Lami - toľko sa najazdil hore dole s GPS aby ho potom zastrelili na úsvite.
No asi sa dakde vloudila chybička pri spracovaní máp.
Kde sa dá ta mapa kúpiť, som celkom zvedavý.
tak to kkti vôbec potom tie mapy nemusia vydávať
K navrhu novych, pocita sa s chodnikom do uss? Ci to je uz mimo kompetencii?
A ano, ked bude trasa legalna, mame podporu v tom, robit na trase udrzbu, ktora by mohla okrem ineho zahrnat aj upravy zlepsujuce priechodnost, samozrejme v medziach toho, na co dany chodnik bude urceny. Napriklad ked to prezeniem, chodnik, ktory by bol primarne urceny na FR nebudeme upravovat sposobom, aby sa po nom bezpecne oboma smermi prepravila rodinka s malymi detmi, ale zase chodnik, ktory by mal spajat nejake dva dolezite uzly v ramci siete a je predpoklad, ze ho bude vyuziavat sirsie spektrum cyklistov by take upravy vyzadoval. Aj ked osobne si myslim, ze pre takuto kategoriu sluzia prevazne cyklotrasy vyznacene v ramci existujucich lesnych ciest, to, čo by sme chceli doplniť, by mal byť po technickej stranke vyšši level.
1. je mozne zlegalizovat usek medzi Kralovou studnou a Sedlom Repy po cervenej TZ, od Sedla Repy po Findorakovu po zelenej TZ
2. moznost vystavby noveho trailu dolinou Vrbice od Klatovianky popod elektricke vedenie na Jahodnu
3. moznost vystavby novych trailov v lokalite Horneho Bankova(vratane legalizacie/upravy singlaca medzi Hornym Bankovom a kopcom pravdy), priestor medzi Hornym Bankovom, Cervenym Brehom po Cermel(okolie Susterovky) a na opacnej strane Cermelskej Doliny od Vrabciakov smerom k mestu pod zahradkarskymi osadami
Samozrejme vystavbe bude predchadzat trasovanie v spolocnosti zastupcu/zastupcov ML.
Viem, ze to nie je ziadne terno, ale je na nas, aby sme aj z toho minima vytazili maximum a ukazali Mestskym Lesom, ze to s chodnickami a ich vyuzivanim myslime vazne a vytvorili si tak priestor na mozne dalsie rozsirovanie.
O dalsom postupe, kedy a cim zacneme, kedy budu nejake oficialne brigady atd. budem informovat na tomto mieste.
Navyse som to nevybavoval ja, iba podavam hlasenie. Beriem to ako zaciatok, urcite budeme casom tlacit na to, aby sme sa tahali aj dalej.