Kedze sa tu vela o tom hovori a pneu na akych jazdime je velmi dolezity faktor, zakladam tuto novu temu, ktora tu doteraz este nebola, ako som sa radsej dopredu aj presvedcil cez vyhladavanie. Takze ake galusky, plaste, alebo plastovky pouzivate na treningy a kto chodi na preteky, tak aj na pretekoch?
Mám na R1 najazdené cca 5500 km prevažne tréningu po našich cestách a mal som jeden defekt. Zadný na tom už nie je najlepšie, ale sú to závodné plášte a musíš s tým počítať
mne bolo povedané keď som šiel po GP 4000s že od ultrem ruky preč, že je to katastrofa... ale nejazdil som tak neviem povedať. môžem akurat povedať ze 4000s sa mi oproti Ultrasportom javia o dost rýchlejšie, po výmene pláštov som bol ohúrený kolko spravia plášte akurát trośku menej pohodlné, ale fakt len trošku
Viete niekto poradit nejaky trvacnejsi a odolnejsi cestny plast voci defektom a zaroven aby mal rozumnu vahu?
Teraz mam obute Michelin Pro3Race ale hroza, Ultrema tiez celkom rychlo odisli...
Nasiel som Durano S, ma niekto s nimi skusenosti?
Vdaka
galusky - vzdal som boj so Schwalbe Ultremo HT - pekne sa na tom sice jazdilo, ale prilis caste defekty a celkova odolnost (na km) tiez nevyzera dobre, presiel som teda teraz na Tufo Hi composite. hmotnost vyzera byt OK a ne "omak" vyzeraju byt odolnejsie, zajtra testnem (dufam)
inak teraz som sa docital ze existuju galusky, plastovky( furt neviem preco tieto dva oznacenia ked obrazky maju rovnake) ktore idu aj do klasickeho rafiku pre plaste , vie mi niekto povedat ci ano alebo je to blbost ? resp konkretne nejaku znacku ak by sa take robili ?
www.tufo.com - je to český výrobca, web má aj v češtine a tam je po podrobne rozpísané.
Plášťovky - sú to galusky, ktoré idú do plášťového ráfika a nemusia sa na ráfik lepiť
Galusky - gumy, ktoré idú do galuskového ráfika a na ráfiku musia byť nalepené
no tusil som to len prave to tufo mali uplne rovnake obr pri galuskach aj plastovkach , diky za vysvetlenie , cize aj ja mozem byt frajer ked dam tufo
inak otazka na teba joko : doda plasovka ,v mojom pripade ,aj nejaku vacsiu tuhost kolesa kedze sa fuka na viac atm ako bezne plaste ? a je potreba tam davat tmel ?
Neviem, či dodá väčšiu tuhosť. Celkom určite sa lepšie odvaľuje na ceste plášťovka ako plášť.
Je vhodné do galusky aj do plášťovky dať tmel - pri prípadnom defekte, najmä menšom, sa guma trochu odfúkne a pri 4-5 baroch sa dierka zalepí. A drží. Zvyčajne po niekoľkých dňoch znesie aj vyššie tlaky.
Este jedna možno OT otázka, že keď vozíš plášťovky, čo nosiť so sebou pre prípad defektu? Náhradnú pláštovku, tmel na defekty (pri niektorých defektoch asi nemusí stačiť) alebo to riešiť ešte nejako inak, o čom ani neviem? thx
ak tomu dobre rozumiem tak plášťovky mnohý (starší) nazývajú aj pologalusky ?
ja jazdím na asi 7 ročných plášťoch Hutchinson ktoré ale dlho boli v garáži zavesené na klinčeku zatiaľ 1000km bez defektu ale dofúkať potrebujú každé 2 týždne..
neidem zakladať novú tému, ale aké šírky jazdíte, príp. máte rôzne šírky vpredu a vzadu ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ed. niečo som k tomu našiel ale aj tak ma zaujíma vaša skusenost ak niekto ste mali oboje
Pomôžte sa mi rozhodnúť medzi:
MICHELIN Pro3 Race http://www.suncycle.sk/sk/produkt/plast-michelin-pro3-race-cierny-akcia/3343
alebo:
SCWALBE Ultremo R1 http://www.suncycle.sk/sk/produkt/plast-schwalbe-ultremo-r1-cierny/1541
ďakujem vopred za vaše názory a postrehy (najlepšie vlastné skúsenosti)
objednal som Ultremo - po pár tisíc km môžem hodiť moje postrehy
Teraz mam obute Michelin Pro3Race ale hroza, Ultrema tiez celkom rychlo odisli...
Nasiel som Durano S, ma niekto s nimi skusenosti?
Vdaka
Plášťovky - sú to galusky, ktoré idú do plášťového ráfika a nemusia sa na ráfik lepiť
Galusky - gumy, ktoré idú do galuskového ráfika a na ráfiku musia byť nalepené
inak otazka na teba joko : doda plasovka ,v mojom pripade ,aj nejaku vacsiu tuhost kolesa kedze sa fuka na viac atm ako bezne plaste ? a je potreba tam davat tmel ?
Je vhodné do galusky aj do plášťovky dať tmel - pri prípadnom defekte, najmä menšom, sa guma trochu odfúkne a pri 4-5 baroch sa dierka zalepí. A drží. Zvyčajne po niekoľkých dňoch znesie aj vyššie tlaky.
ja jazdím na asi 7 ročných plášťoch Hutchinson
neidem zakladať novú tému, ale aké šírky jazdíte, príp. máte rôzne šírky vpredu a vzadu ?