ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
No ale to si pekne zabludil z Koliby na M. Slavin
Pôvodne som chcel objaviť nejaký nový chodník, keďže Rohatka a ešte jeden singláč, co sa tiahne okolo asfaltky spájajúcej Kamzík a Železnú studienku, už mám preskúmaný. Tak som odbočil niekam do lesa a nakoniec som sa ocitol na nejakej križovatke...vybral som sa na malý Slavín (predstavoval som si nejakú vežu)....a keď som došiel na ďalšie rázcestie a po vežičke ani stopy, tak som odbočil znova do lesa v domnení ze vyjdem niekde von z lesa...A v lese som zbadal cez cestu úzky chodník a na strome modré C na bielom podklade...tak som sa po nom pustil a ľaľa ho
Už ďalej trail neupravujme. Stáva sa z neho diaľnica a je zbytočne rýchly. Po posledných úpravách sa z neho stratili technickejšie veci, ktoré neprešiel každý ale práve tak to má byť. Človek jazdí, vie, že tam je nejaký koreň, kde musí zosadnúť ale snaží sa, tri razy to neprejde a na štvrtý raz to prejde. A potom sa na tú prekážku teší ke´d ide po singli, a ešte viac,keď sa mu ju podarí prejsť. Aspoň ja to tak cítim.
No a po tých úpravách singel práve o takéto prekážky prišiel a stráca iskru.
Okrem toho tie prekážky spomaľujú, rozhodia jazdca z tempa a ten potom nejazdí po lese tak rýchlo.
Preto navrhujem: Singel je hotový, jazdiť, nevyrovnávať !
Lets flame begin!
ale zahladenie prekážok bola požiadavka mestských lesov s vidinou väčšej bezpečnosti trailu... ja sa prikláňam k tvojmu názoru, že sa tým trail zbytočne zrýchlil a bezpečnosti to práve naopak, nepomohlo... chcelo by to postaviť nejaké alternatívne náročnejšie stopy s prekážkami, obávam sa však, že na to nebude dostatok vôle a dobrovoľníkov...
Ja to vidím tak, že ak tento rok spravíme suchý prejazd ponad blato na konci 1. úseku pod Kačínom, tak bude dobre. A to bude zároveň posledná väčšia brigáda, pretože nových dobrovoľníkov ubúdalo tým rýchlejšie čím viac bolo spravené a 4-5 ľudia po 3 rokoch už nemajú čas ani elán stále robiť 10km trail a pekné slová v novinách na tom veľa nezmenia.
Inak dobré a pekné nestretol som nikoho.
Prvý padnutý strom je kúsok od asfaltky na Kačín smerom na Železnú.
Druhý môže niekto upresniť bližšie, aby sme to mohli ísť spíliť?
Ten druhý by som opísal ako kamenný úsek a je to v druhej časti trate už za asfaltkou na kačín smer.m.slavín.
Dik za precistenie singletracku, dik BSP za rychlu reakciu... Dufajme, ze dalsie stromy nebudu tak coskoro padat....
to triki: tak som zrušil toho smajlíka
fotky nebudem dávať, aby sme predišli zbytočným poznámkam