Odkedy dokončili RP a na tej cirkusovej dlažbe nakreslili zelené čiary akože cyklopruhy, tak tade nejazdím vôbec. No a tými retardérmi to úplne zaklincovali. Bezpečnejšie a rýchlejšie sa dopravím po samotnej ceste popri nábreží.
tiez tade casto chodim ci na biku alebo ako chodec takze to vnimam z oboch stran. moj nazor je ze ten usek zasa nie je taky dlhy aby niekomu prekazalo spomalit na rychlost bliziacu sa chodcom a co sa tyka retardera sa tiez troska cudujem cyklistom na staznosti ked o par metrov dalej smerom ku karloveskemu ramenu je asfalt vytraceny korenmi od stromov
je to vsetko o tolerantnosti na kazdej strane sa najde nejaky rebel ci je to chodec, cyklista korculiar...
tiez mam rad rychlu jazdu ale ked mam na nu chut urcite si nevyberam trasu nielen pri RP ale celom nabrezi dunaja.
dufam ze som mojim osobnym nazorom bikerov neurazil, ak ano sa ospravedlnujem ale este raz musim pripomenut je to len a len o tolerancii ludi. nez sa k takej tolerancii dostaneme ako je napr. v susednom rakusku este vela vody v dunaji pretecie
Najskor na cyklochodniku ( cestna komunikacia kde su nakreslene zelene ciary ) isli dvaja ludia na vozickoch pricom hned vedla za obruvnikom mali krasny chodnik. Nemam pocit zeby mohli vozickari ist po cyklochodniku.
Nasledne o 10 minut neskor som siel po chodniku ktory bol ciarou rozdeleny na cyklocast a pesiu cast. Problem bol v tom ze cez celu sirku chodniku sla nejaka pocetnejsia rodinka. Tak som spomalil a siel na volnobeh ze snad sa otocia a vsimnu si ze ma blokuju. Po chvili, ked ma to uz nebavilo som zapiskal na nich kedze nemam zvoncek. Nasledne som dostal vynadane ze preco sa ***** po chodniku ked vedla mam krasnu cestu. Ked som ich upozornil ze oni obmedzuju mna sa mi dostalo prednasky aka je dnesna mladez drza atd. Radsej som neriesil a nejak som obehol po ceste.
Toto cele je iba o vzajomnej tolerancii, zial, ked som raz magor na bicykli tak mi nic nepomoze.
Je na druhej strane dost nestastne riesenie miesat cyklochodnik s chodnikom pre pesich a este ked to nie je stavebne (nejakym obrubnikom) oddelene tak to evokuje jeden suvisly chodnik jak pre chodcov, tak aj pre cyklistov. V spominanom rakusku su niektore cyklochodniky pod obrubnikom, alebo ich od chodnika oddeluje zivy plot, dokonca v mestach kde je moznost hustejsej premavky su aj smerovo oddelene, Taktiez zivym plotom.
U nas je skor situacia taka, ze "budme radi ze tam niekto trocha zelenej farby kydol a oznacil to ako cyklochodnik".
A pokial ide o miesanie deti, tak s tym jednoducho treba ratat, ked raz zlucia cyklochodnik s chodnikom pre pesich, tak sa tomu neda zabranit. To by ich rodicia museli uviazat na voditko, a povedzte vy co mate deti ake to je "jednoduche". Zas priznajme si koli z nas mame zvoncek? Ani ja. Niektori ani nezakricia alebo zdvorilo neoslovia "s dovolenim". A po prejdeni nepodakuju, tak potom ako nas vnimaju chodci. Vezmime si ze chodec na vychadzke ma 3km rychlost, kym cyklista aj 20, 30 a viac, to znamena ze kym chodec sa otoci a spravi par krokov, tak drahu na ktoru ma rozhlad a bola prazdna, prejde cyklista a zrazu moment prekvapenia.
Takze trenovat aj toleranciu, ale to asi foristi vedia (za predpokladu ze bezhlavi jazdci sem nechodia).
Chytil ma zapal upratovat a dajak som si vymazal popritom aj odoslanu postu (starecka demencia). Budem musiet to vytiahnut odtialto aby som mohol reklamovat.
Zdravim Vas. Len nedavno som si vsimol znacku pred hotelom Sheraton ,ktora zakazuje vjazd motorovym vozidlam , cyklistom a korculiarom pomedzi SND a Euroveou. Aspon tak som to pochopil ja .Ako by som sa bez porusenia zakona mohol dostat na cyklochodnik popri Pristavnej ? Pricom ma napadla aj dalsia otazka : Je vobec mozne sa cez Bratislavu dostat na biku bez porusenia zakona a zostat pri tom nazive ?
tu znacku som si vsimol ale zo strany od stareho mosta. aj ma trosku rozosmiala ked som tam zbadal velku korculu v cervenom kruhu ja sice nekorculujem ale neviem si predstavit po tych kockach jazdit na korculiach.
pri riverparku to "vyriesili" a tu kde su dva chodniky radsej osadili znacku. sak aj tak sa da riesit problem sme na slovensku ja sa ani necudujem.
Pricom ma napadla aj dalsia otazka : Je vobec mozne sa cez Bratislavu dostat na biku bez porusenia zakona a zostat pri tom nazive ?
Áno, je to možné...
Občas jazdím do roboty a z roboty (Centrálne trhovisko - Košická - Prístavná - Dostojevského - Šafárikove nám. - nábrežie - Mlynská dolina - Patrónka), výhradne po cestách, žiadne chodníky ani cyklochodníky. A som tu, žijem!
Spočítal som si to v denníku - tento rok som bol v robote na bicykli 44x, vlaňajšok a predvlaňajšok sa mi nechce počítať.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
je to vsetko o tolerantnosti na kazdej strane sa najde nejaky rebel ci je to chodec, cyklista korculiar...
tiez mam rad rychlu jazdu ale ked mam na nu chut urcite si nevyberam trasu nielen pri RP ale celom nabrezi dunaja.
dufam ze som mojim osobnym nazorom bikerov neurazil, ak ano sa ospravedlnujem ale este raz musim pripomenut je to len a len o tolerancii ludi. nez sa k takej tolerancii dostaneme ako je napr. v susednom rakusku este vela vody v dunaji pretecie
Najskor na cyklochodniku ( cestna komunikacia kde su nakreslene zelene ciary ) isli dvaja ludia na vozickoch pricom hned vedla za obruvnikom mali krasny chodnik. Nemam pocit zeby mohli vozickari ist po cyklochodniku.
Nasledne o 10 minut neskor som siel po chodniku ktory bol ciarou rozdeleny na cyklocast a pesiu cast. Problem bol v tom ze cez celu sirku chodniku sla nejaka pocetnejsia rodinka. Tak som spomalil a siel na volnobeh ze snad sa otocia a vsimnu si ze ma blokuju. Po chvili, ked ma to uz nebavilo som zapiskal na nich kedze nemam zvoncek. Nasledne som dostal vynadane ze preco sa ***** po chodniku ked vedla mam krasnu cestu. Ked som ich upozornil ze oni obmedzuju mna sa mi dostalo prednasky aka je dnesna mladez drza atd. Radsej som neriesil a nejak som obehol po ceste.
Je na druhej strane dost nestastne riesenie miesat cyklochodnik s chodnikom pre pesich a este ked to nie je stavebne (nejakym obrubnikom) oddelene tak to evokuje jeden suvisly chodnik jak pre chodcov, tak aj pre cyklistov. V spominanom rakusku su niektore cyklochodniky pod obrubnikom, alebo ich od chodnika oddeluje zivy plot, dokonca v mestach kde je moznost hustejsej premavky su aj smerovo oddelene, Taktiez zivym plotom.
U nas je skor situacia taka, ze "budme radi ze tam niekto trocha zelenej farby kydol a oznacil to ako cyklochodnik".
A pokial ide o miesanie deti, tak s tym jednoducho treba ratat, ked raz zlucia cyklochodnik s chodnikom pre pesich, tak sa tomu neda zabranit. To by ich rodicia museli uviazat na voditko, a povedzte vy co mate deti ake to je "jednoduche". Zas priznajme si koli z nas mame zvoncek? Ani ja. Niektori ani nezakricia alebo zdvorilo neoslovia "s dovolenim". A po prejdeni nepodakuju, tak potom ako nas vnimaju chodci. Vezmime si ze chodec na vychadzke ma 3km rychlost, kym cyklista aj 20, 30 a viac, to znamena ze kym chodec sa otoci a spravi par krokov, tak drahu na ktoru ma rozhlad a bola prazdna, prejde cyklista a zrazu moment prekvapenia.
Takze trenovat aj toleranciu, ale to asi foristi vedia (za predpokladu ze bezhlavi jazdci sem nechodia).
pri riverparku to "vyriesili" a tu kde su dva chodniky radsej osadili znacku. sak aj tak sa da riesit problem sme na slovensku ja sa ani necudujem.
Občas jazdím do roboty a z roboty (Centrálne trhovisko - Košická - Prístavná - Dostojevského - Šafárikove nám. - nábrežie - Mlynská dolina - Patrónka), výhradne po cestách, žiadne chodníky ani cyklochodníky. A som tu, žijem!
Spočítal som si to v denníku - tento rok som bol v robote na bicykli 44x, vlaňajšok a predvlaňajšok sa mi nechce počítať.