Sram i Shimano funguji spolehlive , co je lepsi tezko rict Sram je spolehlivejsi v horsich podminkach , Shimano ma jemnejsi a presnejsi chod vybrat si musis sam
ja mam shimano XT s dualcontrol pakami. priatelka teraz kupila bike je tam X5. pride mi zaujimave ze Sram uz pri tak nizkej rade vie nadradit naraz o 4 stupne, podradovat vie vsak len o jeden co je od veci. mne sa dizajnovo viac paci shimano..
4 sezóny som jazdil Shimano kombináciu radenie Deore + prehadzka a šmyk XT a fungovalo to 100%, bol som s tým maximálne spokojný .... No a teraz už rok jazdím Sram X9 kompletnú sadu a nemám výhrady. Oboje funguje maximálne spoľahlivo, pokiaľ to máš dobre nastavené. Jediné čo mi u Sram chýba sú ukazovatele na radení,ale aj na to si už zvykám.
Pocul som, ze Chuck Norris jazdi uz 5 sezonu x9 trigger v kombinacii XT prehadzovackou a hladko zaradi vsetkych 9 prevodov bez krizenia na lubovolnej pile. To bude asi najlepsia kombinacia. Treba vyskusat
Pali,
ja som zase pocul, ze SRAM sprivatizoval Vlado Močiar a toho mala moja neboha 90 rocna babka zaramovaneho, takze mu chcem "chudakovi" zvysit zisky
ja mam shimano XT s dualcontrol pakami. priatelka teraz kupila bike je tam X5. pride mi zaujimave ze Sram uz pri tak nizkej rade vie nadradit naraz o 4 stupne, podradovat vie vsak len o jeden co je od veci. mne sa dizajnovo viac paci shimano..
Vzdy to vedelo radenie SRAM, aj Shimano. To o 4 hore. Ale 2 dole .. no chvilu som mal XTR, a radsej som to predal (pravda, prve verzie neboli uplne najsamlepsie spravene)... a da sa to riesit preradenim na vacsiu pilu. Ak niekto potrebuje strasne radit narychlo, tak odporucam SRAM griphshift. Kludne aj to najnizsie, na jedno otocenie aj o 9 hore, alebo dole.
V podstate jediny zasadny rozdiel je v sprevodovani 1:2 (shimano) , 1:1 (sram), pokrivena patka u SRAM sposobi menej problemov. Donedavna este rozdiel, ze SRAM nikdy nebuchalo o ram, v sucasnosti to ma nejak poriesene i Shimano s shadow (ktore nie su prave najpevnejsie, resp.) .. zbytok je len zalezitost preferencii designu, ceny, vahy ... a nutne upozornit, ze min. x.9 model 2010 ma na dotahovanie skrutky na lanko ako kontramatku z plastu
caves ,chcem sa opityt co je lepsie na dh aka prehadzovačka a radenie: sram x0 ,shimano xtr,siant - po pripade kombinacie , a ktore brzdy su lepsie: avid elixir,avid code alebo shimano siant ? dik za rady
nie je mi jasne, ze preco vyrobcovia davaju na bicykle vacsinou shimano sady, sramacke som nasiel na bikoch v cenovej relacii 2500 euro a vyssie.cim to je.
dlho som uvazoval ci si kupit 10kolovu sadu XTR alebo X.0, ale nakolko konecne je v ponuke aj cenou s XTR zrovnatelna XX, viete poradit ktora sada ma ake vyhody a nevyhody? hlavne mi ide o rychlost a komfort radenia za kazdych ( hlavne blatistych ) podmienok. planujem kupit radenie + menice. co sa tyka kazety, asi to nebude zbytocne draha XX 1099. vedeli by ste mi teda aj poradit aka by k tomu bola najvhodnejsia kazeta + retaz ktore by nieco zniesli a aj nieco vydrzali? ( nemam totiz skusenosti s 10kolovymi horskymi sadami a ani nik z mojho okolia )
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Skusim:
XTR - X0
Deore XT - X9
???
XT X9
SLX X7
Deore X5
X7 = XT
X9 = XTR
X0 = THC
XX = LSD
http://www.bike-forum.cz/forum/mtb-schwinn-merida-gt-pells.html#comment1225362
inak tie staré videá nemá cenu pozerať, shimano má už "nové" shadow verzie ktoré nemajú také problémy...
aneb bolo skor vajce alebo sliepka?
X9 - XT
X0,XX -XTR
Sram i Shimano funguji spolehlive , co je lepsi tezko rict Sram je spolehlivejsi v horsich podminkach , Shimano ma jemnejsi a presnejsi chod vybrat si musis sam
síce ona tu už skryte existuje, ale načim ju vyjaviť na svetlo sveta
ja som zase pocul, ze SRAM sprivatizoval Vlado Močiar a toho mala moja neboha 90 rocna babka zaramovaneho, takze mu chcem "chudakovi" zvysit zisky
Vzdy to vedelo radenie SRAM, aj Shimano. To o 4 hore. Ale 2 dole .. no chvilu som mal XTR, a radsej som to predal (pravda, prve verzie neboli uplne najsamlepsie spravene)... a da sa to riesit preradenim na vacsiu pilu. Ak niekto potrebuje strasne radit narychlo, tak odporucam SRAM griphshift. Kludne aj to najnizsie, na jedno otocenie aj o 9 hore, alebo dole.
V podstate jediny zasadny rozdiel je v sprevodovani 1:2 (shimano) , 1:1 (sram), pokrivena patka u SRAM sposobi menej problemov. Donedavna este rozdiel, ze SRAM nikdy nebuchalo o ram, v sucasnosti to ma nejak poriesene i Shimano s shadow (ktore nie su prave najpevnejsie, resp.) .. zbytok je len zalezitost preferencii designu, ceny, vahy ... a nutne upozornit, ze min. x.9 model 2010 ma na dotahovanie skrutky na lanko ako kontramatku z plastu