1.
Hladam tim, ktory by zmapoval a presiel cyklotrate od Novej
Sedlice do Spisskej NV.
Hladam miestnych znalcov terenu.
Kriteria pre vyber trate su:
- maximum v lese po oznacenych chodnikoch, trasach alebo po
polnych cestach,
- mimimum turistickych, horskych chodnikov (pesia turistika,
tlacenie bicyklov),
- obchadzky miestnych "taborov", bezpecne obchadzky pre
prejazdy aj v noci alebo pre osamotenych jazdcov,
- mimumum brodov, "plavanie" vo vode viac ako kolena, (aj v
lejakovom obdobi),
- ak sa to da, aby bola cesta, trasa skor kamenista nez
ilovita (polne cesty na okraji pola),
2.
V maji 2012 chcem vybratu trasu cca 400km prejst s timom
(cca 20 -30 ludi) miestnych znalcov za 3 - 4 dni.
3.
Predmetna trasa posluzi ako voditko pre Maraton 1000miles.
Motivacia:
Zdolavanie preverenych tras, spoznanie maxima zazitkov,
spanie v prirode alebo kde pride.
Ahoj Mišo, veľmi zaujímavá trasa. Upútali ma najmä dva úseky
1. Geravy – Statenská píla
2. Stratenský žel.tunel/Krivian – Štrbáková – Kopanec
Sú celé zjazdné a je to bez orientačných problémov?
Toto je len specialna kompozicia fotky, chlapik je 15 metrov za svinou a drzi ruky tak, akoby ich mal polozene na svini. (ako napr. tu) Nabuduce ti taku urobim - hrackarske auto a ty v nom budes sediet...
A kdeze ste sa nam motali v rajone z toho zazipsovaneho suboru neprecitam nic
Mne to funguje. Stiahol som si zo stranky, rozzipoval a gpx v cykloatlase pekne nacita. Ak by to neslo, napis PM.
P.S. Tá fotka Kráľovky je odkiaľ?
1. klasicka cesta na Geravy od pily po pravej strane jazierka (ide strmo hore) - my sme tam stretli skodu favorit pachtiacu sa nahor.
2. Cele krasne zjazdne, dole asfalt, nad srncimi skalami uz spevnena lesna cesta.
Ale az na Krivian kde odbocuje stara asfaltova cesta na Kopanec netreba ist. Tato spravna cesta je 500 metrov skor. (ked ides od Stratenej)
Orientacne: je tam zopar krizovatiek kde sa odbocuje na menej vyjazdenu cestu - tusim ze najvaznejsia je pred Strbakovou kde vyjazdena cesta ide doprava (smerom niekde medzi Lipovec a Ciganku) ale tam treba ist rovno po travnatej ceste - potom od Strbakovej je uz len zjazd az na Kopanec.
A miest na fotku kralovej hole je na ceste niekolko. Napr. TU alebo aj TU. Je to na trase, nikde netreba zacgadzat. Vsimnes si to urcite sam.
Dnesny vyjazd do Levocskych vrchov inspirovany "prechodom levocskymi planinami" na sarisskej stranke.
Tu je zaznam: (pred zjazdom do Ticheho Potoka sa mi podarilo omylom vypnut zaznam GPS, tak som tam pridal rovnaky usek z minulorocnej jazdy)
Attachment:
2011-11-01T06_2.zip
Pribeh tohto vyjazdu bol naozaj dramaticky. Hned rano v Tichom Potoku pri narovnavani ohnutej patky ona sviňa urobila "PUK!" a bolo po nej. A takmer aj po nasom vyjazde ved nenechame partaka v stichu. Ale premyslenou akciou sme kontaktovali znameho bikera v Lipanoch (Gaba Kuchara) ktory zapojil do akcie manzelku a spolu sme kontaktovali ludi z cykloobchodu v Lipanoch... Tusite spravne, napriek statnemu sviatku a zatvorenemu obchodu pani z obchodu ochotne prisla a dokonca nam predala presne taku patku aku sme potrebovali demontovanu z bicykla v predajni. Ďakujeme! Potesili ste 8 bikerskych dusi. Aj vdaka Vam sme mohli prezit paradny bike-deň.
A tu je par fotografii... Tie smrekovce opadave su v jeseni (navyse osvetlene slnkom) uzasne
Krusne rano sme nemali len koli zlomenej patke ... v tak ochotne otvorenej predajni v Lipanoch sme si museli zadovazit aj lanko od prehadzovacky ... Minikin sa zabudol pochvalit, ze ho roztrhol ... moj defekt a pretrhnute lanko od tachometra je len detail - smola, ktoru sme zazili hned z rana, nas uz obchadzala pocas celeho vyjazdu, a to z daleka
Dnesny vyjazd do Levocskych vrchov inspirovany "prechodom levocskymi planinami" na sarisskej stranke.
Pribeh tohto vyjazdu bol naozaj dramaticky. Hned rano v Tichom Potoku pri narovnavani ohnutej patky ona sviňa urobila "PUK!" a bolo po nej. ...
Ako sa da skrivit patka v Tichom Potoku, ved tam je asfalt ? Okrem toho, zodpovedni bikeri vozia so sebou okrem duse, pumpy a lepenia aj nahradnu patku .
Jasne. Zodpovedni bikeri nosia aj nahradny ram ak by im pukol... Pri preprave sa skrivila, niekto zanedbal nakladku. Ale to uz je teraz nepodstatne, hlavne ze to vyslo.
BTW: Ak mi pozicias tvoj bike predvediem ti na nom, ako sa da skrivit patka aj na asfalte. Nic nie je nemozne.
Tak teda pockaj! Na cudzom biku sa da znicit umyselne vsetko, ale predsa o tom to nie je. Co sa tyka nahradnej patky, neporovnaval by som jablcka s hruskami, uz kvoli cene, velkosti a pravdepodobnosti poskodenia. Patku som uz v terene skrivil asi 3x a bol som svedkom mnohych dalsich skriveni, kdezto prasknutie ramu sa zatial pri vyjazdoch nekonalo (nastastie). Mnohi bikeri sa uz poucili a nahradnu patku so sebou nosia (teda nie len ja), no zrejme tento dobry zvyk este do Bardejova nedorazil .
FYI: Ja som patku mal, ako aj minimalne dalsi traja.
Ale
*****ijHxwCOFeMMVL_sH3Gl3j2zzA" class="img_border forum_img" alt="" /> t0.gstatic.com
a podla murphyho zakonov sa pokazi presne to, co nemas. Zelam ti aby si to nikdy nezazil.
BTW: Toto by si so svojou vybavou nahradnych dielov zvladol?
Hmmm, dostal si ma ..., ale nie zas tak celkom: na bikovej dovolenke 3+ dni ano (nosim nahradnu prehadzovacku, staru Sram 9.0SL ), na vyjazde nie. Otazne ale je, ci by som pri beznej udrzbe biku vcas nezistil vadne kladky .
Bez problemov... miesto na fotenie uz mam. Pamatas? Len to trochu stiahneme na tu strmejsiu cast a dame ta na horizont... Potom uz len pockat na zapad slnka a dramaticke mraky. A je to.
A este maly nocny test kamery. Mohlo to byt aj lepsie, chce to viac svetla. Kukajte kym to zmazem!
BTW: v case mojho mini-padu uz bola vypnuta, takze ziadne
Pieniny (cast prva - nekonecne stupanie, cast druha - AM/EN zjazdy + trocha tlacenia cast tretia - zakazane ovocie - single okolo Troch Korun s vysoko sofistikovane naplanovanym terminom s minimalnym pohybom turistov na miestach, kde to inokedy vyzera ako na vaclavaku)
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Od: Laco Habina <[email protected]>
1.
Hladam tim, ktory by zmapoval a presiel cyklotrate od Novej
Sedlice do Spisskej NV.
Hladam miestnych znalcov terenu.
Kriteria pre vyber trate su:
- maximum v lese po oznacenych chodnikoch, trasach alebo po
polnych cestach,
- mimimum turistickych, horskych chodnikov (pesia turistika,
tlacenie bicyklov),
- obchadzky miestnych "taborov", bezpecne obchadzky pre
prejazdy aj v noci alebo pre osamotenych jazdcov,
- mimumum brodov, "plavanie" vo vode viac ako kolena, (aj v
lejakovom obdobi),
- ak sa to da, aby bola cesta, trasa skor kamenista nez
ilovita (polne cesty na okraji pola),
2.
V maji 2012 chcem vybratu trasu cca 400km prejst s timom
(cca 20 -30 ludi) miestnych znalcov za 3 - 4 dni.
3.
Predmetna trasa posluzi ako voditko pre Maraton 1000miles.
Motivacia:
Zdolavanie preverenych tras, spoznanie maxima zazitkov,
spanie v prirode alebo kde pride.
Dakujem za odpoved.
--
Všetko dobré
+421 940 821 097 - Ing. Ladislav Habina
<mailto:[email protected]>[email protected]
<mailto:[email protected]>
http://www.kavecany.sk/chata-hresna
<http://www.kavecany.sk/chata-hresna>
http://www.facebook.com/bikeparkkavecany
Chata na Hrešnej, Kavečany 218, 040 01 Košice, Slovakia
Toto je len specialna kompozicia fotky, chlapik je 15 metrov za svinou a drzi ruky tak, akoby ich mal polozene na svini. (ako napr. tu) Nabuduce ti taku urobim - hrackarske auto a ty v nom budes sediet...
Mne to funguje. Stiahol som si zo stranky, rozzipoval a gpx v cykloatlase pekne nacita. Ak by to neslo, napis PM.
1. klasicka cesta na Geravy od pily po pravej strane jazierka (ide strmo hore) - my sme tam stretli skodu favorit pachtiacu sa nahor.
2. Cele krasne zjazdne, dole asfalt, nad srncimi skalami uz spevnena lesna cesta.
Ale az na Krivian kde odbocuje stara asfaltova cesta na Kopanec netreba ist. Tato spravna cesta je 500 metrov skor. (ked ides od Stratenej)
Orientacne: je tam zopar krizovatiek kde sa odbocuje na menej vyjazdenu cestu - tusim ze najvaznejsia je pred Strbakovou kde vyjazdena cesta ide doprava (smerom niekde medzi Lipovec a Ciganku) ale tam treba ist rovno po travnatej ceste - potom od Strbakovej je uz len zjazd az na Kopanec.
A miest na fotku kralovej hole je na ceste niekolko. Napr. TU alebo aj TU. Je to na trase, nikde netreba zacgadzat. Vsimnes si to urcite sam.
Vďaka za tip a výborný popis. Len neviem, či to dám ešte toho roku na bajku. Keď nie, tak (aspoň dúfam) na bežkách
Tu je zaznam: (pred zjazdom do Ticheho Potoka sa mi podarilo omylom vypnut zaznam GPS, tak som tam pridal rovnaky usek z minulorocnej jazdy)
Pribeh tohto vyjazdu bol naozaj dramaticky. Hned rano v Tichom Potoku pri narovnavani ohnutej patky ona sviňa urobila "PUK!" a bolo po nej. A takmer aj po nasom vyjazde ved nenechame partaka v stichu. Ale premyslenou akciou sme kontaktovali
A tu je par fotografii... Tie smrekovce opadave su v jeseni (navyse osvetlene slnkom) uzasne
Este raz velka vdaka za pomoc!
Nakoniec bol z toho jeden z najlepsich vyjazdov
Pribeh tohto vyjazdu bol naozaj dramaticky. Hned rano v Tichom Potoku pri narovnavani ohnutej patky ona sviňa urobila "PUK!" a bolo po nej. ...
Ako sa da skrivit patka v Tichom Potoku, ved tam je asfalt
BTW: Ak mi pozicias tvoj bike predvediem ti na nom, ako sa da skrivit patka aj na asfalte.
Ale
*****ijHxwCOFeMMVL_sH3Gl3j2zzA" class="img_border forum_img" alt="" /> t0.gstatic.com
a podla murphyho zakonov sa pokazi presne to, co nemas. Zelam ti aby si to nikdy nezazil.
BTW: Toto by si so svojou vybavou nahradnych dielov zvladol?
Menim temu: zajtra,
BJ-Mnichovsky potok-Ceresna-B.Kupele-Ceresna-Vinbarg. (25 km)
Nejaki dobrovolnici ci treba vydat povolavacie rozkazy?
A este mi jednu snimku dlzis
BTW: v case mojho mini-padu uz bola vypnuta, takze ziadne
...skoda
Tie reflexne veci vyzeraju zaujimavo...mohol si dat aj zjazd z hr. kamennej hory, tam sme ficali okolo 55km/h
Edit: nahodou som nasiel video, z ktoreho je ta nocna snimka, co si tu dal
http://vimeo.com/29179948