Rovnaký systém ako je tento, ponúkajú, alebo ponúkali mnohí "dodávatelia" cyklo-príslušenstva. Ja som mal pumpu s týmto systémom od BBB, ešet stále ju má Kocnere, no videl som ich aj pod značkou XLC. Všetky boli úplne rovnaké, len iný nápis ..ako by ich jedna mater mala thaiwanská mater.
Funkčnosť nebola zlá, no určite nie 100% ... problém bol v tom, že vnútorné gumené tesnenie niekedy upchalo ventil a tak zaťahovať to treba s citom, inokedy zas fučali tesnenia v tej "hlavici" a sú tam celkom 4 gumené o-krúžky, takže ... znovu platí čím jednoduchšie tým lacnejšie a menej kazové ...
Ale nech slúži!
Mal som pumpy Magura, Fox a momentálne Scott a nikde som problém s únikom tlaku nepostrehol. A to s nimi bežne fúkam IFP komory v tlmičoch na relatívne vysoké tlaky. Preto sa mi tieto "fámy" s únikmi vzduchu pri odskrutkovávaní pumpy nezdajú odôvodnené. Samozreme ak si mal s tým problém, tak to je dobré riešenie.
tiež si myslím že únik vzduchu nemôže byť nejako tragický pokiaľ nie je niečo pošahané ... ventil ako aj koncovka na pumpe by mali ladiť tak, že pri povoľovaní sa ventil uzavrie a ak aj unikne trochu vzduchu aj tak o tom nevieš pretože si tlak nastavuješ podľa SAG a a ak je málo dofúkneš na viac ...
Tiež v poslednej dobe občas fúkam IFP komoru na tlmiči ktorá je teda extra malá a tlak v nej vysoký a nikdy som neriešil že ak tam natlakujem 250 PSi či tam aj toľko ostane alebo to bude len 220 PSi ... a pokiaľ sa mi zdá málo, tak potom natlakujem 270 PSi a tlak ktorý tam zostane bude OK .. si myslím. Treba si uvedomiť, že ak natlakujem tlmič na 200 PSi, pumpu odpojím a potom ju znovu pripojím tak mi tlak nikdy nemôže ukázať rovnakú hodnotu, pretože niečo z neho musí predsa naplniť a natlakovať objem ktorý je v hadičke a v manometri a tým pádom že sa zväčší objem tlak klesne. No a to je úmerné tomu aká veľká komora bola predtým natlakovaná. Ak natlakujem vidlicu na 130 PSi a pri opätovnom zapojení pumpy mi ukáže len 120 Psi ..no pri tlmiči to bude ešte menej lebo komora na ňom je objemovo menšia a pri IFP komore mi tlak z pôvodných 250 PSi klesne len na 120 Psi ... pochopené?
strieborné bývajú celkom dobré, čierne sa vraj kazia
Nie ..sorry vážne ... je jedno akú máš vidlu a tlmič, či Fox, Suntour alebo RS ... systém je rovnaký, ventilky rovnaké ..takže už si len vybrať pumpu.
Táto napríklad má tú koncovku ktorú ospevuje Martinux.
Laco k tomu čo si písal, len doplním, že sa dá namerať opäť rovnaký tlak. Keď opäť naskrutkuješ pumpu na tlmič/vidlicu natlakuješ hadičku pumpy na očakávaný tlak (pred otvorením ventilu). Potom pumpu pritiahneš ešte viac (použiješ na to páčku na pumpe resp. druhú skrutku) a potom manometer ukáže presne rovnaký tlak bez straty aký si tam nafúkal a toto meranie bude presné a neskreslené. Je to overený postup.
Vozim zo sebou tento uhlovy ventil, umoznuje nudzovo nafukat vidlicu aj pumpou na kolesa (napr. duo piest, s rezimom na vysoky tlak). Nepouzil som ho casto, ale ventil funguje perfektne a unik vzduchu takmer ziaden nie je (urcite je mensi, ako pri originalnej pumpicke na vidlice Fox).
tak som si vcera skocil k Tome-mu : Camelbak Charge 450 (450g) s AntiDote rezervoarom.
Po rokoch som sa vratil ku Camelbaku.
A tiez novu karu. Ta sem ale nepatri.
Boze, aka otrasna farebna kombinacia. To je snad zensky model. Katalogovy nazov farby by som tipol na "vyprata cervena po 5 rocnom vystavovani na slnku vo vyklade".
svoje komenare si nech pre niekoho ineho. Asi Ti nenapadlo, ze blesk spravil tu farbu mdlou, ze? Ked by si si dal tu namahu a pozrel fotky z netu, tak by si zistil, ze ta farba je syta jasna cervena.
no ja sa za tú fotku musím zastať Jezusa fakt to je peklo.. a ono fotky na nete často klamú, takže na túto real fotku (ktorú by som čakal že zodpovedá skutočnosti) by som reagoval rovnako..
ved je to evidentne, ze nan svieti od fotografa svetlo (podla zafarbenia stola zdola nahor). Ja nemam zrkadlovku a hodiny casu na aranzmany. Pokial viem tak fotograficke forum je o dum dal.
roman problém je možno v tom že práve sedím v robote na úplne rovnakom stole ešte aj ten prchod farieb sedí lebo mi tu svietia neonky takže mám pocit akoby som ho mal pred sebou..
Ja tam ten blesk fakt nevidim. Vyzera to ako odfotene na prirodzenom svetle zlava (pri okne). Zodpoveda tomu aj tien. S bleskom fotky vyzeraju väcsinou trochu inak. Tak sorry, ze nie som taky profik ako Ty a nemam to v oku.
Oproti tomu na webe Ten Tvoj vyzera ako vyprata cervena s nebickovomodrou - proste cisty gay model. Ak je ten Tvoj akoze ta ista farebna kombinacia cervena+seda ako na nete, tak to radsej uz dalej nejdem komentovat, aby som neurazil niekoho fotograficke ego.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Rovnaký systém ako je tento, ponúkajú, alebo ponúkali mnohí "dodávatelia" cyklo-príslušenstva. Ja som mal pumpu s týmto systémom od BBB, ešet stále ju má Kocnere, no videl som ich aj pod značkou XLC. Všetky boli úplne rovnaké, len iný nápis ..ako by ich jedna mater mala
Funkčnosť nebola zlá, no určite nie 100% ... problém bol v tom, že vnútorné gumené tesnenie niekedy upchalo ventil a tak zaťahovať to treba s citom, inokedy zas fučali tesnenia v tej "hlavici" a sú tam celkom 4 gumené o-krúžky, takže ... znovu platí čím jednoduchšie tým lacnejšie a menej kazové ...
Ale nech slúži!
Tiež v poslednej dobe občas fúkam IFP komoru na tlmiči ktorá je teda extra malá a tlak v nej vysoký a nikdy som neriešil že ak tam natlakujem 250 PSi či tam aj toľko ostane alebo to bude len 220 PSi ... a pokiaľ sa mi zdá málo, tak potom natlakujem 270 PSi a tlak ktorý tam zostane bude OK .. si myslím. Treba si uvedomiť, že ak natlakujem tlmič na 200 PSi, pumpu odpojím a potom ju znovu pripojím tak mi tlak nikdy nemôže ukázať rovnakú hodnotu, pretože niečo z neho musí predsa naplniť a natlakovať objem ktorý je v hadičke a v manometri a tým pádom že sa zväčší objem tlak klesne. No a to je úmerné tomu aká veľká komora bola predtým natlakovaná. Ak natlakujem vidlicu na 130 PSi a pri opätovnom zapojení pumpy mi ukáže len 120 Psi ..no pri tlmiči to bude ešte menej lebo komora na ňom je objemovo menšia a pri IFP komore mi tlak z pôvodných 250 PSi klesne len na 120 Psi ... pochopené?
Nie ..sorry vážne ... je jedno akú máš vidlu a tlmič, či Fox, Suntour alebo RS ... systém je rovnaký, ventilky rovnaké ..takže už si len vybrať pumpu.
Táto napríklad má tú koncovku ktorú ospevuje Martinux.
http://www.suncycle.sk/sk/produkt/pumpa-na-vidlice-giyo-gs2/461
Ja osobne používam takúto:
http://www.cykloobchod.sk/product_info.php?manufacturers_id=105&products_id=103205
a som s ňou maximálne spokojný.
Je síce pravda že som ju kúpil za 12,- eur no .. treba hľadať.
K pumpám ako písal laco, je to jedno.
Po rokoch som sa vratil ku Camelbaku.
A tiez novu karu. Ta sem ale nepatri.
Mirec, moj stol ma farbu buku (hnedo oranzova).
Pozrel som na nete a tam vidim cervenu so sedou:
Oproti tomu na webe Ten Tvoj vyzera ako vyprata cervena s nebickovomodrou - proste cisty gay model.