ten zoncolan je vazne tak ukrutny kopec ako vravis? "Zoncolan ktory sa po prvych styroch kilometroch ked som mal zaujem ist to na cas, zmenil na vyzvu ist to na bicykli"
to posobi az odstrasujuco, ale raz by som ho chcel prejst, kedze je to tak ospevovana stena v proficyklistike, vlastne ako cele dolomiti
ono ten kopec je strasna stena, este ist dajme tomu 17% 200metrovy brdok u nas sa da v pohode, tam napr 17% ides kilometer, potom sa to zvolni na 12%, potom na 20% atd ...a ked sa cca 2km pod vrchom dostanes na usek kde sklon dosahuje iba 8-9%, tak si myslis ze ides po rovine ...samozrejme dost zalezi aj na prevodoch ( ja som mal kompakt vpredu a 11-23z vzadu ) a aj na tom co mas pred tym stupanim v nohach a ako si sa vyspal
jj, tu zavarenu motorku si dobre pamatam,
este aj Baky k tomu dodal ze stroj nevydrzi ale clovek musi
zoncolan je u mna najkrajsia ozdoba gira, tam nedokaze vyhrat ziadny odpad
isiel sa iba 4x, dvakrat vyhral legenda Gibo, vlani Basso a tento rok Anton
ten profil proste mrazi, prve 2km su take akurat, lenze potom sa to dvihne a behom 6km
si o 900m vyssie(rozpraval o tom aj nejaky cesky bajker na eurosporte), to sa nasincovi tazko predstavuje
Vela cyklistov spravilo v tohtorocnej etape na Zoncolan to, ze pred cielovym stupanim vymenili cestaky na ktorych isli dovtedy za cestaky s lahsimi prevodmi, bolo to pekne vidiet v dojazde, ked Nibali nevymenil a Contador isiel na lahsich prevodoch.
Koniec koncov, vyssie spominany Mt. Crostis mal predchadzat Zoncolanu, no z dovodu bezpecnosti to stupanie tesne pred etapu zrusili, bohvie ako by vyzeral dojazd na Zoncolan, keby mu predchadzal aj Crostis.
ked sme uz pri crostise ktory zrusili vlastne "vdaka" smrti WW 108. bola to poriadna trufalost zoemenana
zaradit sotolinovy zjazd. nehovoriac o dalsich 20 ci 30km a 1400m vyskovych nayse
Čauko Matt.Prosím ťa,ako dlho si sa ťahal na ten Zoncolan?Zaujala ma táto debata,lebo sám som Zoncolan túto jeseň absolvoval.Musel som zastať asi 6 krát na úvod,nevládal som točiť,tak na 10 sekúnd,prevod som mal ešte horší ako ty a to 39/23,som myslel,že to s mojou mušou váhou 59 kíl bude prechádza ružovou záhradou.Ale napokon som vyšiel v pohode.Najviac sa mi páčili tie tri tunele "galérie" skoro na vrchole,paráda,ako kvapľové jaskyne.Máš pravdu,tak 10 percentné stúpania sa javili ako roviny,jazdci sú tam vysmiati.Povedz,ako dlho si tam šiel?Aj si radil miestami ťažšie prevody?Šiel si hlavne so sedla alebo v sedle?Ktoré úseky ti vyhovovali alebo sa páčili najviac???
Dikes.
janosik, Zoncolan neviem, ale ak to bude tento rok mozne, opat chceme ist partia koncom juna/zaciatkom jula do francuzskych alp pojazdit ( samozrejme vieme vybavit ubytko pre viacerych ) a kto bude mat zaujem, moze tam ist v priebehu 8 dni 4 preteky kde startovne za vsetky 4 je 99e. Ubytovanie bude podla vsetkeho opat v Les Deux Alpes nech ani dojazd na ubytko nie je zadarmo
PS : ak by bol zaujem, vedel by som o tom vopred napisat aj nejaky clanocek. a mala ochutnavka tu...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
lubik, co sa tyka pocasia, to bolo vzdy tak do 16:00 paradne, potom prisla pravidelna burka
tu vidiet ze tentokrat bez galusiek...
ten zoncolan je vazne tak ukrutny kopec ako vravis? "Zoncolan ktory sa po prvych styroch kilometroch ked som mal zaujem ist to na cas, zmenil na vyzvu ist to na bicykli"
to posobi az odstrasujuco, ale raz by som ho chcel prejst, kedze je to tak ospevovana stena v proficyklistike, vlastne ako cele dolomiti
http://www.youtube.com/watch?v=7OSDB4z5LBQ
ono ten kopec je strasna stena, este ist dajme tomu 17% 200metrovy brdok u nas sa da v pohode, tam napr 17% ides kilometer, potom sa to zvolni na 12%, potom na 20% atd
a ano, ten v tom "ruzovom" som ja
este aj Baky k tomu dodal ze stroj nevydrzi
zoncolan je u mna najkrajsia ozdoba gira, tam nedokaze vyhrat ziadny odpad
isiel sa iba 4x, dvakrat vyhral legenda Gibo, vlani Basso a tento rok Anton
ten profil proste mrazi, prve 2km su take akurat, lenze potom sa to dvihne a behom 6km
si o 900m vyssie(rozpraval o tom aj nejaky cesky bajker na eurosporte), to sa nasincovi tazko predstavuje
Vela cyklistov spravilo v tohtorocnej etape na Zoncolan to, ze pred cielovym stupanim vymenili cestaky na ktorych isli dovtedy za cestaky s lahsimi prevodmi, bolo to pekne vidiet v dojazde, ked Nibali nevymenil a Contador isiel na lahsich prevodoch.
Koniec koncov, vyssie spominany Mt. Crostis mal predchadzat Zoncolanu, no z dovodu bezpecnosti to stupanie tesne pred etapu zrusili, bohvie ako by vyzeral dojazd na Zoncolan, keby mu predchadzal aj Crostis.
http://www.cyclingtipsblog.com/2011/05/giro-ditalia-stage-14-zoncolan/
zaradit sotolinovy zjazd. nehovoriac o dalsich 20 ci 30km a 1400m vyskovych nayse
Dikes.
Michal
roadbiker, ten Crostis nebol taky nebezpecny ako sa o tom hovorilo, skor by tam nastal problem s doprovodnymi autami a tie by zavadzali cyklistom
PS : ak by bol zaujem, vedel by som o tom vopred napisat aj nejaky clanocek. a mala ochutnavka tu...
tie cesty, krasa, to musi byt famozny zjazdik, trosku dlhsia rovinka a na tachaci mas skoro stovecku