ano, cely priestor zvnutra je vyplneny vazelinou, ktora sa natlaci do dutin cez maznice. Nie je tam pristup vzduchu, vody, spiny...Prebytocna vazelina sa vytlaci cez male labyrinty vo vonkajsom tesneni mimo loziska. Raz za cas treba len natlacit novu vazelinu pistolou do vnutornej casti a ciastocne kontaminovana vazelina z vonkajsej strany osi sa vytlaci tymto von. Jednoduchy a ucinny princip.
No keby neboli v tele toho jednodielneho vahadla diery na maznice, na obidvoch stranach 2RS loziska, este chranene krytkami tak sa do vnutra nema ta voda a spina ako dostat, vzduch by tam bol of course
Kazdopadne je smutne, ze aj pri utesnenych znackovych loziskach, je vo vnutri len mizive minimum maziva. V pripade lozsik u zadnej stavbe dochadza k pohybu loziska len niekolko stupnov. Ja pred vymenou tie loziska vzdy pre dobry pocit a predlzenie zivotnosti naplnim mazivom - a oplati sa, uz som to tu kedysi pisal
Santa Cruz konecne zvladol aspon vyhovujuce capy, len jedna vec, nevidim dobre ale je tam na strane srubky schlitz a rozperka aby sa to v zadnej stavbe/rame zafixovalo aj z druhej strany?
Pouzitie maznic pri pravidelnej udrzbe moze byt lepsie ako celo zapuzdrene loziska, samozrejme pri zanedbanej to moze byt horsie za predpokladu ze sa tam nejak dostane vlhkost, ale na zavite asi mas loctite.
Inak ram pekny a vaha este lepsia len ja tiez nemam rad tie male loziska a vahadla, ale ja som zastanca filozofie ze mezi ramom a zadnym kolesom ma byt co najmenej lozisk a co najvacsich. Ale nerob si zo ma tazku hlavu, pekne to mas
K tej oske, popisem stav u Blura LT (ten poznam dokonale): cez vahadlo s loziskami ide jedna duta 15 mm oska s osadenou dutou hlavou, ktora sa zaskrutkuje do ramu/zadnej stavby. Zaskrutkuje sa zlahka, ako u hlavoveho zlozenia a vymedzi sa tym vola v loziskach (su tam s kosouhlym stykom). Nasledne sa do dutej hlavy zaskrutkuje na pevno skrutka s rozpernym konusom (ten zapada do dutej hlavy osky). Tymto sa pevne zafixuje cely spoj. Oska je z hliniku, rozperny konus so skrutkou z Ti.
U Bluru XC je od pohladu mensia oska, asi 12 mm.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
http://www.santacruzmtb.com/tech/blurxc_carbon_overhaul.php
Obrazky su pre LT2, ale platia aj pre XCc. Najprv to pouzili u LT2
roman: chapem to spravne, ze nie su tie loziska z vnutra utesnene?
Kazdopadne je smutne, ze aj pri utesnenych znackovych loziskach, je vo vnutri len mizive minimum maziva. V pripade lozsik u zadnej stavbe dochadza k pohybu loziska len niekolko stupnov. Ja pred vymenou tie loziska vzdy pre dobry pocit a predlzenie zivotnosti naplnim mazivom - a oplati sa, uz som to tu kedysi pisal
Pouzitie maznic pri pravidelnej udrzbe moze byt lepsie ako celo zapuzdrene loziska, samozrejme pri zanedbanej to moze byt horsie za predpokladu ze sa tam nejak dostane vlhkost, ale na zavite asi mas loctite.
Inak ram pekny a vaha este lepsia len ja tiez nemam rad tie male loziska a vahadla, ale ja som zastanca filozofie ze mezi ramom a zadnym kolesom ma byt co najmenej lozisk a co najvacsich. Ale nerob si zo ma tazku hlavu, pekne to mas
K tej oske, popisem stav u Blura LT (ten poznam dokonale): cez vahadlo s loziskami ide jedna duta 15 mm oska s osadenou dutou hlavou, ktora sa zaskrutkuje do ramu/zadnej stavby. Zaskrutkuje sa zlahka, ako u hlavoveho zlozenia a vymedzi sa tym vola v loziskach (su tam s kosouhlym stykom). Nasledne sa do dutej hlavy zaskrutkuje na pevno skrutka s rozpernym konusom (ten zapada do dutej hlavy osky). Tymto sa pevne zafixuje cely spoj. Oska je z hliniku, rozperny konus so skrutkou z Ti.
U Bluru XC je od pohladu mensia oska, asi 12 mm.
Aky shop je v Andore, kde sa oplati utracat ?
inak pekne
farebnost uz celkom nezvladol
a mas to krasne roman, vidi sa mi to velmi