6,- Eur sa platí aj za prevod na pošte z Českých kačiek na Eurá, konkrétne pri dobierke z Čiech, ktorá je v Českých korunách. Pošta si prirátala za prevod 6,- Eur poplatok. Som kukal jak puk...
tak schválne som si to overil aj ja tie meny, ozaj sa nedá vybrať, iba Euro, ale zase pri tých poplatkoch čo tam platíme moc toho ani nečakám, kebyže potrebujem kvalitný účet, tak si ho založím v normálnej banke, na takéto občasné platenie do školy a predplatných na nejaké MMORPG to úplne stačí
No pokiaľ sa nič nezmenilo, tak TB mala poplatok za prevod do zahraničia v inej mene 9,98€. V tomto prípade pri tvorbe prevodného príkazu som vyberal či poplatky mám znášať ja, alebo ich znáša prijímateľ.
Iné to je pri platbe do krajín EÚ v EUR, tam je to spoplatnené ako tuzemský bankový prevod (t.j. v rámci balíka).
Iné to je pri platbe do krajín EÚ v EUR, tam je to spoplatnené ako tuzemský bankový prevod (t.j. v rámci balíka).
Nie pri krajinách EU (to je aj Česko, Británia, Maďarsko, Bulharsko), ale len pri krajinách Európskej menovej únie (tých krajín EU, ktoré používajú menu EURO).
Sú však aj výnimky - napr. prevod Slovensko - Česko je medzi pobočkami ČSOB na slovenskej strane v rámci balíka (žiadny extra poplatok) a na českej strane je poplatok 6 CZK (ale asi tiež záleží od balíka).
pri platbach do CR, Nemecka, Francuzska, Spanielska, USA su poplatky tak male ze o nich pomaly ani neviem. Pozeram teraz na IB a najvyssi poplatok som nasiel 0,85€ ( a to nemam ziaden extra balik )
Nie pri krajinách EU (to je aj Česko, Británia, Maďarsko, Bulharsko), ale len pri krajinách Európskej menovej únie (tých krajín EU, ktoré používajú menu EURO).
V kazom prispevku je trochu pravdy a trochu nie. V ramci bankovych prevodov su zvyhodnene tzv. SEPA platby v rami Europskeho hospodarskeho priestoru (teda nie meny EURo, ako uvadzas - zoznam SEPA krajin vid. dole). Podmienkou je platba v mene EUR a tzv. zdielane poplatky SHA (= Shared, tzn. kazdy svojej banke; inak poplatky su aj BEN (beneficiary)- vsetko plati prijemca, OUR - vsetko plati odosielatel). Je mozne, ze preto v mBank nie je moznost vyberu meny. Milanovi Slancovi som platil SEPA platbou v EUR, pricom som si vypocital podla kurzu jeho banky (devizy nakup) kolko je to EUR a zaokruhlil nahor (resp. pridal 1 EURo). Tak mu na ucet prisla pozadovana alebo vyssia suma (v uctovnictve si to zauctuje ako kurzovy rozdiel), pricom ma to stalo len to jedno Euro + 0.15 EUR poplatok za SEPA prevod. Rovnako sa da platit do Polska (overene), UK a pod. Tento sposob je urcite lacnejsi, ako platba v mene prijemcu (ak mena nie je Euro). Tolko kratky kurz bankovnictva .
SEPA krajiny sú krajiny Európskeho hospodárskeho priestoru (EÚ: Belgicko, Bulharsko, Cyprus, Česká republika, Dánsko, Estónsko, Fínsko, Francúzsko,
Grécko, Holandsko, Írsko, Litva, Lotyšsko, Luxembursko, Maďarsko, Malta, Monako, Nemecko, Poľsko, Portugalsko, Rakúsko, Rumunsko, San Marino,
Slovensko, Slovinsko, Španielsko, Švédsko, Taliansko, Vatikán, Veľká Británia a krajiny Island, Lichtenštajnsko, Nórsko) a Švajčiarsko.
Este matt keby si aspon tusil o com pises... Najprv si treba nastudovat co je SEPA platba a co je to SHA, OUR, BEN. A potom si este treba pozriet cennik CSOB pre standardne platby do zahranicia.
Z cennika CSOB k standardnej platbe do zahranicia (nie SEPA):
Poplatok za platbu do zahraničia pri zadani elektronicky 0,4 % (min. 10,00 €, max. 40,00 €)
Poplatok za platbu do zahraničia pri zadani na pobocke 0,5 % (min. 18,00 €, max. 50,00 €)
Poznámka: Možnosť zadať kód spoplatnenia SHA, OUR alebo BEN. V prípade zadania kódu spoplatnenia OUR sú účtované dodatočné poplatky podľa požiadavky zahraničnej banky. V prípade platby do EHP v menách členských krajín EHP nie je možné zaslať platbu s kódom spoplatnenia BEN.
Inak povedane, CSOB nie je v platbach do zahranicia vobec az taka ultra-mega-super. SEPA platby dnes ponuka v baliku za smiesne centy pripadne bezplatne väcsina bank...
tak ono treba aj povedať to, že väčšina platieb je v EUR cez SEPA, českí dodávatelia majú často ČSOB, čiže poplatky sú takmer nulové, do USA a GB sa oplatí paypal... mne napr. ČSOB vyhovuje aj v tom, že keď potrebujem vybrať v ČR hotovosť (v zmenárni by som mal ďaleko horší kurz), bankomaty sú takmer všade a výber stojí 0,20 centov...
každý sa samozrejme zariadi tak, ako mu to najviac vyhovuje...
Vsak prave to - drviva väcsina veci co plati kazdy z nas ide cez SEPA platby a zvysok cez PayPal. Cize je uplny nezmysel pri medzinarodnom platobnom styku riesit, ktoru banku kto ma a tvrdit, ze niektora je lepsia ako ostatne (jedine prave pre tych co riesia platobny styk s CR je situacia trochu ina). To by som potom mohol tvrdit ze Tatrabanka je lepsia, lebo CSOB zuctuje SEPA platbu sumou 0,15 € a TABA sumou 0,13 €. Ale budme realisti - podla tohto si asi banku nikto nevybera. Kazdy by si mal vediet porovnat ponuku a podla toho sa rozhodnut...
no tak teda neviem co take strasne demagogicke som napisal. skonstatoval som ze moj najvyssi poplatok v CSOB za prevod bol 0,85e. Napisal som ze nemam ziaden extra balik ( platim za neho cca 5e mesacne ). a to bolo vsetko. tak snad ked su tieto fakty spravne, tak viem o com pisem.
nech citam ako citam, neviem kde som pisal nieco o SEPA, SHA, OUR alebo BEN. Dokonca som ani nenapisal aka je CSOB mega brutal banka. porovnaval som akurat IB mbank vs csob. nic viac, nic menej
a ak niekto nedokaze zobrat vetu "takze to uzavrime tym ze treba mat ucet v CSOB" tak trochu z nadhladu, mal by si pre radost kupit nejaky ten bike z Indonezie
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To už keď je poštovné z jedného DE shopu 5,90e
Sú však aj výnimky - napr. prevod Slovensko - Česko je medzi pobočkami ČSOB na slovenskej strane v rámci balíka (žiadny extra poplatok) a na českej strane je poplatok 6 CZK (ale asi tiež záleží od balíka).
pri platbach do CR, Nemecka, Francuzska, Spanielska, USA su poplatky tak male ze o nich pomaly ani neviem. Pozeram teraz na IB a najvyssi poplatok som nasiel 0,85€ ( a to nemam ziaden extra balik )
V kazom prispevku je trochu pravdy a trochu nie. V ramci bankovych prevodov su zvyhodnene tzv. SEPA platby v rami Europskeho hospodarskeho priestoru (teda nie meny EURo, ako uvadzas - zoznam SEPA krajin vid. dole). Podmienkou je platba v mene EUR a tzv. zdielane poplatky SHA (= Shared, tzn. kazdy svojej banke; inak poplatky su aj BEN (beneficiary)- vsetko plati prijemca, OUR - vsetko plati odosielatel). Je mozne, ze preto v mBank nie je moznost vyberu meny. Milanovi Slancovi som platil SEPA platbou v EUR, pricom som si vypocital podla kurzu jeho banky (devizy nakup) kolko je to EUR a zaokruhlil nahor (resp. pridal 1 EURo). Tak mu na ucet prisla pozadovana alebo vyssia suma (v uctovnictve si to zauctuje ako kurzovy rozdiel), pricom ma to stalo len to jedno Euro + 0.15 EUR poplatok za SEPA prevod. Rovnako sa da platit do Polska (overene), UK a pod. Tento sposob je urcite lacnejsi, ako platba v mene prijemcu (ak mena nie je Euro). Tolko kratky kurz bankovnictva
SEPA krajiny sú krajiny Európskeho hospodárskeho priestoru (EÚ: Belgicko, Bulharsko, Cyprus, Česká republika, Dánsko, Estónsko, Fínsko, Francúzsko,
Grécko, Holandsko, Írsko, Litva, Lotyšsko, Luxembursko, Maďarsko, Malta, Monako, Nemecko, Poľsko, Portugalsko, Rakúsko, Rumunsko, San Marino,
Slovensko, Slovinsko, Španielsko, Švédsko, Taliansko, Vatikán, Veľká Británia a krajiny Island, Lichtenštajnsko, Nórsko) a Švajčiarsko.
Edit po prispevku Matta a Katka: aj ja som CSOB
Poplatok za platbu do zahraničia pri zadani elektronicky 0,4 % (min. 10,00 €, max. 40,00 €)
Poplatok za platbu do zahraničia pri zadani na pobocke 0,5 % (min. 18,00 €, max. 50,00 €)
Poznámka: Možnosť zadať kód spoplatnenia SHA, OUR alebo BEN. V prípade zadania kódu spoplatnenia OUR sú účtované dodatočné poplatky podľa požiadavky zahraničnej banky. V prípade platby do EHP v menách členských krajín EHP nie je možné zaslať platbu s kódom spoplatnenia BEN.
Inak povedane, CSOB nie je v platbach do zahranicia vobec az taka ultra-mega-super. SEPA platby dnes ponuka v baliku za smiesne centy pripadne bezplatne väcsina bank...
každý sa samozrejme zariadi tak, ako mu to najviac vyhovuje...
nepravda!
ucast v SEPA je dobrovolna a nie kazda banka v eurozone tam je, zaroven su tam niektore banky mimo eurozony, cize je to taky mensi guláš
no tak teda neviem co take strasne demagogicke som napisal. skonstatoval som ze moj najvyssi poplatok v CSOB za prevod bol 0,85e. Napisal som ze nemam ziaden extra balik ( platim za neho cca 5e mesacne ). a to bolo vsetko. tak snad ked su tieto fakty spravne, tak viem o com pisem.
nech citam ako citam, neviem kde som pisal nieco o SEPA, SHA, OUR alebo BEN. Dokonca som ani nenapisal aka je CSOB mega brutal banka. porovnaval som akurat IB mbank vs csob. nic viac, nic menej
a ak niekto nedokaze zobrat vetu "takze to uzavrime tym ze treba mat ucet v CSOB" tak trochu z nadhladu, mal by si pre radost kupit nejaky ten bike z Indonezie