nedalo mi to sem nedat ked som zbadal ten dalsi Petov super vysledok...klobuk dolu a dufam ze mu to bude aj nadalej jazdit.
myslim ze v tejto teme mozeme rozoberat vsetko co sa tyka pretekov kde sa objavia nase nadeje
posledný komentár: 2. 9. 2025 o 13:24
pochopim to v spurte kde sa nemusia starat ze ich tade niekto obehne, ale tu? nechapem
pochopim to v spurte kde sa nemusia starat ze ich tade niekto obehne, ale tu? nechapem
JoKo máš chuť to vysvetľovať ? Já už dnes nie.
http://www.roadcycling.cz/index.php5?str=clanek&id=96
http://www.cyclingnews.com/races/tour-of-qatar-2012/stage-5/results
no pekne, ale naco je to dobre takto dozadu fakt neviem, a stavim sa ze aj keby sa opytali priamo cyklistov tak by im to bolo jedno ze sa posunu o 1 miesto dopredu koli dacomu spred 5 rokov, tak ako aj schlek teraz, je mu tiez jedno ci alberto dopoval ci nie, proste bol tam prvy, uzil si slavu a on bol druhy a prizeral sa, na tom nikto nic nezmeni uz, urcite nie daky uradnicek
Dvojica bola dostihnutá 10 km pred cieľom. V priamom prenose nám ukázal pád jazdec Kaťuše - chvíľa nepozornosti, lizol si predným kolesom o zadné pretekára z Rabobanku a bol na zemi. Našťastie pretekári za ním stihli urobiť miesto, takže nezobral so sebou na zem už nikoho.
5 km pred cieľom sa začali vypracovávať pozície, okrem Omegy, Garminu a Sky sa vpredu ukázal aj vláčik Rabobanku - Renshaw asi chcel ukázať, že vie aj vyhrávať, nielen robiť pozíciu Cavendishovi. Bolo to taktizovanie v 50+ km/hod. rýchlosti - Omega kontrolovala š*****, Sky robil pozíciu pre Cavendisha, Garmin strážil Flechu zo Sky a zároveň robil pozíciu pre Farrara.
1200 m pred cieľom nastúpil Flecha. Otázka je, či chcel zrýchliť pre Cavendisha, alebo sa chcel dostať na pódium v etape a bonifikáciou sa posunúť na druhé miesto pred Farrara. Garmiňáci išli okamžite do háku a po 300 metroch to Flecha zabalil. Cavendish bol na cca 10 pozícii na pravej strane balíka, Sagan zavesený za jeho zadným kolesom. V miernej pravej zákrute sa balík prevalil na pravú stranu cesty a Cavendish so Saganom boli dokonale zatvorení pri bariére. Cavendish si však urobil miesto, zrychlil, Oss idúci veľa Sagana sa zavesil za neho a tým urobil miesto Saganovi. Cavendish sa prepracovával na ľavú stranu cesty, Oss za ním, Sagana však niekto z Kaťuše odblokoval. Mal však miesto na pravej strane, avšak už musel ísť za vlastné. Cavendish zrýchlil, vytiahol za sebou Ossa a Sagan sa tesne pred páskou dostal na tretie miesto.
Vždy obdivujem, ako sa niektorí pretekári vedia v balíku rútiacom sa 60-70 kilometrovou rýchlosťou orientovať... Ten moment od 400 m až po cieľ som si pustil niekoľkokrát. Trpezlivosť Cavendisha, Ossa a Sagana, keď ich zavreli, ich okamžitá reakcia a zrýchlenie, akonáhle mali kúsok voľného miesta, to stojí za viacnásobné pozretie.
Zajtra bude krátka posledná etapa, Omega bude kontrolovať prvé miesto Boonena a Sky sa pravdepodobne pokúsi Flechu pretlačiť na pódium a tým na celkové druhé miesto pred Farrara alebo získať tretie víťazstvo pre Cavendisha.
fuh tak dnes mi tento link hlasi daky virus, ta asi som dopozeral
Peter Sagan obsadil 11. miesto
Záver bol na širokej 3 pruhovej ceste a bol poznačený pádom Cavendisha. Ten bol 200-300 m pred cieľom zatvorený v strede skupiny, visel za Farrarom asi tak na 12-15 pozícii. Otvorila sa mu cesta vpredu vpravo, začal zrýchľovať, lenže práve v tom momente doprava začal predbiehať pomalšieho jazdca aj Farrar. Cavendish si lizol predným kolesom o zadné koleso Farrara, v snahe uhnúť sa ťukol s jazdcom vedľa neho (pravdepodobne to bol Kluge) a už letel na asfalt. Našťastie pretekári idúci za ním sa na širokej ceste stihli vyhnúť, smolu však mal okrem iných aj Liquigas, ktorého vláčik tento vyhýbací manéver úplne rozhodil. Demare (FDJ) s prehľadom vyhral, Galymzyanov (Kaťuša) na páske skočil Renshawa.