Čakal som síce, že už v tomto období príde trošku kemra, ale toto čo sa deje je hrôza. Už hlásia aj sneženie. Takto sa človek len tak ľahko na bike nedostane. Už 2 týždne som nebol na biku, lebo zmohla choroba a teraz počasie a vyzerá to na dlhšie. Ja chcem teplo
vyruby alebo skor tzv. holoruby v tomto pripade asi fakt za to nemohli, ako to vidno aj z webkamery, co dal zihadlo... v danej lokalite stien, hromoveho, chleba je vysoke nebezpecenstvo vyskytu lavin, takze viac menej je to skosene lavinami, ono sa tam aj skusalo s vysadbou kosodreviny, ale zrejme bezuspesne... 60 mm za hodinu je uz fakt asi moc...
na prilozenom obrazku zlava steny, hromove, chleb a vsetko sa to zbiehalo do doliny uprostred a usti to pri symbolickom cintorine a dalej k lanovke a chate vratna... aj na google maps je tiez pekne vidno, ako to tam s lesmi a kosodrevinou vyzera... https://goo.gl/maps/3hzPd
... zase dobré papáníčko pre prikrmovanie blúznenia sociálnych sietí.
Je to tragédia, ako každá prírodná katastrofa. Príroda je silnejšia ako človek. Také veci sa dejú aj na takých miestach, kde človek žije s prírodou ruka v ruke. Príroda si nevyberá, bahnom kľudne zaleje aj indiánsku osadu, kde žijú ako v dobe kamennej. Také veci tu boli, aj budú. To však ale neznamená, že sa nemáme k prírode správať ohľaduplne.
Určite o tom nepíšu nič. Ale tvoja otázka mi pripomenula jeden vtip:
Stretol sa "Pražák" s "Brňákom" a Brňák hovorí Pražákovi: "Keby si vedel, čo sa o vás Pražákoch hovorí u nás v Brne!"
Pražák vraví: "Neviem, čo také?"
"... že ste namyslení, arogantní a nikoho iného neuznávate iba seba."
"Hmm", zamyslel sa Pražák. "A vieš, čo sa hovorí v Prahe o vás, Brňákoch?"
"... no, to som teda zvedavý!"
"Nič."
Som prave v Terchovej, bol som oi priviezt nahradne auto sefovi (jeho ostalo pri dolnej stanici lanovky...), co bol s rodinou vo Vratnej a uveznilo ich na dost dlho prave na tej hornej stanici lanovky, nastastie zachranari vedeli pomoct a postupne ludi dostali dole odtial. Prevadzkar tam dal ludom vsetko zadarmo k dispozicii, jedlo, pitie, vsetko. :1: Kazdopadne na fotografie odtial sa zle pozera. :/ Ten prvotny zosun bol mimo pasma lesa, ako to vidiet na tej ofor vysssie. Ale v nizsie v udoli boli miestami este mensie zosuny v mietach, kde boli odlesnene pasy, ale to asi pri tej mase uz nezavazilo. Skor urobili svoje nevycistene koryta v obciach toku vody, kde to miestami uplne zbytocne zaplavilo domy...:/
No a burka v ZA bola tiez kvalita, drbol blesk do stromu cca 10m od diesel agregatu a uskvarilo to nejaku skrinu s radenim elektrickych rozvodov, co dalo dole klimy a zacal masaker IT techniky.
Mozes mat koryta vycistene ako zrkadlo a aj tak Ti to bude nanic - ked sa do nich vovali takato kamenna sut a polamane stromy, tak do minuty su upchate a voda sa vyvali mimo.
A to sme prave o mesiac chceli ist do Terchovej aj s malym synom na dovolenku. Ze sa pojdeme aj previezt
turistickym vlacikom do Vratnej, lanovkou na hreben .... tak z tohto som smutný. Pekný región ale toto by som nečakal. Viem že to všetko postupne obnovia, ale dlho to bude trvať. A nebola cesta do Vratnej takmer nova, nedavno prerabana?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
dole to ale nemalo čo zabrzdiť
na prilozenom obrazku zlava steny, hromove, chleb a vsetko sa to zbiehalo do doliny uprostred a usti to pri symbolickom cintorine a dalej k lanovke a chate vratna... aj na google maps je tiez pekne vidno, ako to tam s lesmi a kosodrevinou vyzera... https://goo.gl/maps/3hzPd
Je to tragédia, ako každá prírodná katastrofa. Príroda je silnejšia ako človek. Také veci sa dejú aj na takých miestach, kde človek žije s prírodou ruka v ruke. Príroda si nevyberá, bahnom kľudne zaleje aj indiánsku osadu, kde žijú ako v dobe kamennej. Také veci tu boli, aj budú. To však ale neznamená, že sa nemáme k prírode správať ohľaduplne.
Stretol sa "Pražák" s "Brňákom" a Brňák hovorí Pražákovi: "Keby si vedel, čo sa o vás Pražákoch hovorí u nás v Brne!"
Pražák vraví: "Neviem, čo také?"
"... že ste namyslení, arogantní a nikoho iného neuznávate iba seba."
"Hmm", zamyslel sa Pražák. "A vieš, čo sa hovorí v Prahe o vás, Brňákoch?"
"... no, to som teda zvedavý!"
"Nič."
No a burka v ZA bola tiez kvalita, drbol blesk do stromu cca 10m od diesel agregatu a uskvarilo to nejaku skrinu s radenim elektrickych rozvodov, co dalo dole klimy a zacal masaker IT techniky.
turistickym vlacikom do Vratnej, lanovkou na hreben .... tak z tohto som smutný. Pekný región ale toto by som nečakal. Viem že to všetko postupne obnovia, ale dlho to bude trvať. A nebola cesta do Vratnej takmer nova, nedavno prerabana?
youtube.com/watch?v=cnirN5jP6rQ&t=0