Hmm, zaujimave. Vychadza mi z toho, ze vsetci co sa snazia odlahcovat pri zachovani funkcnosti su vlastne blbi, lebo nechapu, ze odlahcovanie nie je cesta. Ved Ukrajina vydrzi viac ako 7 kg cestak. A to uz ani nespominam o kolko lahsie sa na nej jazdi!
Jezus: k týmto prevodom som sa dopracoval po X pokusoch pred 2 - 3 rokmi , jazdil som prevodníky 24-32-42 ešte skôr,ako to začal byť bežný štandard (kazeta 11-34) jeden čas som skúsil prevodníky Gebhardt 24-32-40 , to bolo ešte lepšie , možno to časom tak nahodím zase,pri radení medzi prevodníkmi nie sú také skoky.
chrinik: pásku+ventilky+tmel NoTubes jasne že mám,ale najprv skúsim tieto ultralight duše,už som ten tmel skúšal,a na týchto papierových Schwalbe plášťoch presakuje nielen po bokoch,ale aj zo štuplov-normálne uprostred dezénu,ale keď sa oteplí,ešte to skúsim.
Iank už som všetko nahodil,výsledok je taký,ako som čakal,to lesklé XT tomu dodalo taký akože šmrnc,zajtra ešte skrátim hadice,skúsim nejakú test jazdu (na kolesách z Ghosta)
O tych troch prevodnikoch na 17 zubovy rozsah (24-40) nema ani zmysel uvazovat, to uz rovno mozes nahodit dvojplacku a zas usetris na hmotnosti. Btw. k tym terajsim prevodom si sa dopracoval len subjektivne/pocitovo - keby si si pozorne pozrel tu tabulku co som Ti dal na predch. strane tak zistis, ze ta Tvoja kombinacia prevodov je v podstate identicka s tou co navrhujem, akurat ze ta mnou navrhnuta ma mensiu hmotnost. No ale vsak to je len pripomienka z mojej strany, fungovat to bude aj ked to bude tazsie.
ultralite dusa = Schwalbe XX light (cca 90-95 gramov)
lite dusa = Schwalbe Extra light (cca 130 gramov)
Ak sa jedna o plaste do rozmeru 2,1", tak su OK aj tie XX light. Ak sa jedna o plaste 2,25", tak uz odporucam pouzit jedine Extra light. A kedze predpokladam, ze na Yetiho nejdu plaste 2,1" , tak si zvolil spravne tie Extra light.
Je to viac, ale hadam si to dokazes spocitat aj sam. Odhliadnuc od nejakeho cisla ide hlavne o princip. Ked chces co najtazsi bajk, tak to nie je moj problem. Ja som len dal tip, ako dosiahnut rovnake vlastnosti pri nizsej hmotnosti a bez kompromisov. Niektori to mozno ocenia.
stačí sa pozrieť na net na váhu komponentov.. napr u XTR klúk to lieta kludne +-40g takže ak nemáš na výber z niekolkých kusov na sklade, tak výsledná váha kompletu je tak trochu náhoda a šťastie..
S Jezusom by sa nemalo hadat ma vzdy pravdu
J. na tie rady o usetreni hmotnosti netreba mat doktorat, pride na to aj smrtelnik. Akurat niekomu je prednejsia funkcnost ako usetrit 32,54g. Ja by som na ten bike dal 2placku a kazetu s velkym rozsahom ale chapem ho ze chce mat plynulejsie prechody pri radeni na smyku.
V tvojej tabulke je ciastocne aj odpoved na tvoju otazku, percentualne pomery mezi prevodmi.
Taktiez nechapem preco by xt nemalo byt dostatocne, na am bike myslim ideal sada, dost kvalitna a lahka a zaroven dostatocne lacna na rozbijanie, dobre zvolene.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
chrinik: pásku+ventilky+tmel NoTubes jasne že mám,ale najprv skúsim tieto ultralight duše,už som ten tmel skúšal,a na týchto papierových Schwalbe plášťoch presakuje nielen po bokoch,ale aj zo štuplov-normálne uprostred dezénu,ale keď sa oteplí,ešte to skúsim.
Iank už som všetko nahodil,výsledok je taký,ako som čakal,to lesklé XT tomu dodalo taký akože šmrnc,zajtra ešte skrátim hadice,skúsim nejakú test jazdu (na kolesách z Ghosta)
lite dusa = Schwalbe Extra light (cca 130 gramov)
Ak sa jedna o plaste do rozmeru 2,1", tak su OK aj tie XX light. Ak sa jedna o plaste 2,25", tak uz odporucam pouzit jedine Extra light. A kedze predpokladam, ze na Yetiho nejdu plaste 2,1"
http://www.hobbymania.sk/cms.php?id_cms=7
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id=69&n=predlzenie-zivotnosti-lipol-baterii-----2cast
http://www.horejsi.cz/Pages/ListClanky.aspx
A este ti odporucam pozriet si tento test tych Li-Po safe vrecusok
http://www.youtube.com/watch?v=GaAya2t7Na8
http://www.youtube.com/watch?v=ZEkewCjiDs0
a kolkožeto gramov ušetríme? 10-20?
ale niektori to mozno fakt ocenia.
jezus, presvedcivo velka vacsina tvojich prispevkov ma hlavu a patu. su aj uzitocne.
ale nemozes sa mylit?
J. na tie rady o usetreni hmotnosti netreba mat doktorat, pride na to aj smrtelnik. Akurat niekomu je prednejsia funkcnost ako usetrit 32,54g. Ja by som na ten bike dal 2placku a kazetu s velkym rozsahom ale chapem ho ze chce mat plynulejsie prechody pri radeni na smyku.
V tvojej tabulke je ciastocne aj odpoved na tvoju otazku, percentualne pomery mezi prevodmi.
Taktiez nechapem preco by xt nemalo byt dostatocne, na am bike myslim ideal sada, dost kvalitna a lahka a zaroven dostatocne lacna na rozbijanie, dobre zvolene.