Poslal som brzdy na dobierku cloveku ktory mi do mailu napisal ze ich berie za taku a taku sumu. O tri dni mi volal na mobil ze je mu to luto ale dobierku nepreberie lebo nasiel inaksie lacnejsie od nejakeho kamarata...
Stalo sa to uz niekomu?
Co sa da v tejto situacii robit?
Nezaviazal sa nijako ked mi napisal ze ich berie a moze to kludne odmietnut?
Kludne piste postrehy a skusenosti
...Co sa da v tejto situacii robit?
neda sa robit nic. hold, mame kapitalizmus - beries kde je lacnejsie. zbytocne sa rozculujes.
btw: vobec sa nemusi jednat o "vychcalka".. jednoducho nasiel lacnejsie. ak by sa to stalo mne, tak tiez nepreberiem a kupim lacnejsie. nevidim natom nic zle. skor by som povedal ze to bol jeden z tych slusnejsich kedze ti este aj zavolal a oznamil zmenu.
btw: vobec sa nemusi jednat o "vychcalka".. jednoducho nasiel lacnejsie. ak by sa to stalo mne, tak tiez nepreberiem a kupim lacnejsie. nevidim natom nic zle. skor by som povedal ze to bol jeden z tych slusnejsich kedze ti este aj zavolal a oznamil zmenu.
sorry ale práve toto je to "vychcanstvo"
najskôr si pozri kde je čo lacnejšie a potom objednaj, keď raz s niekým uzavrel dohodu tak to dodržím.
Raz sa mi už jeden vyhrážal, že ak daná vec nebude v stave ako je v inzeráte, nabehne ku mne s "kamošmi"
Toto je myslím podobné, kto by veľmi chcel vrátiť peniaze aj tak spraví a už mu bude jedno strácať čas a peniaze za cestu.
Cize, ked Ti predam bike, auto, alebo neviem co, tak som povinny to zdanit podla Teba, hej ?
k teme : cez aky portal si to predaval ?
Ak niekto nieco kupuje cez bazar moze to vratit predavajucemu iba v pripade ze nezodpoveda tovar popisu v inzerate. Tak to je myslim v nejakom zakone... No kedze este som to len odoslal a on to neprevzal je to taky mrtvy bod
Hlupost. A do ktorej kolonky by si to zapisal, prijem podla paragrafu
5- zavisla cinnost, alebo paragraf 6- prijem z podnikania alebo inej zarobkovej cinnosti. Ani jedno nie je pravda.A je jedno ci podavas DP typu A alebo B.
Predaj hnutelneho majetku (auto, bike) nie je tvoj prijem do DP. Vsak som kupil auto za 20000€ a po siedmich rokoch som ho predadal za 5000 €. Zdanuju sa len predaje nemovitosti aj to s podmienkou, ked dojde k predaju do dvoch rokov od nadobudnutia a dani sa len rozdiel medzi cenami t.j. zisk.
Nieco podobne som raz riesil cez bazos.sk, presne som im popisal, co sa stalo, jedine co mohli spravit bolo blokovat uzivatela ( telefonne cislo / email ). Bol by som za spravit tu zoznam takychto ludi.