Zámerne som túto tému založil v sekcii "Vaše cyklotrasy", aby sme sa vedeli vyhnúť nebezpečným/neodporúčaným lokalitám, trasám, obciam... Toto prípadné nebezpečenstvo alebo len neodporúčanie nemyslím z hľadiska náročnosti terénu alebo zvierat, ktoré opisujete v inej téme, ale prihliadajúc na ľudí, ktorí žijú v obciach, osadách,mestách, prípadne sa zdržujú v miestnych lesoch a ohrozujú svojím konaním turistov a hlavne, čo sa nás týka, cyklistov. Nazývajme ich v tejto téme "miestni" alebo "domáci", aby sme sa vyhli prípadným konfliktom záujmov alebo nebodaj niečomu protiprávnemu. Preferujem slušnú debatu vždy a všade.
Takže píšte milí bikeri, cyklisti, cykloturisti, dhčkári, xcčkári, a prosto všetci na kolesách aké máte skúsenosti (hlavne tie zlé) s prejazdom vašich trás. Varujte pred tými, kde ste zažili niečo nepríjemné a môžete napríklad opísať nejakú peknú, zaujímavú a z hľadiska náročnosti a dĺžky adekvátnu náhradnú trasu. Buďte konkrétni. Teším sa na vaše príspevky.
tip: http://www.rescue.sk/real.pearcomp?0?204?p9
Hmm
1. Plavecky Stvrtok je na upati ktroeho pohoria?
2. Mal by si byt stastny, ked sa Ti v prirode podari postretnut medveda...
Trocha mi to pripomina rozhovor ked ten agresivny pes zo stekotom dorazal:
- Neboj sa pes co steka nekuse.
- A VIE TO AJ TEN PES ?!?!
Teorii je vela. Ale skolit by mali aj tych psov aby vedeli, ze sa maju podla nej chovat.
K lokalitám pridám ešte dve:
1. Bystrany; je jedno, či po hlavnej ceste v smere na SNV, alebo po starej asfaltke na Hincovce. Pred rokmi som tadiaľ chodil pomerne pravidelne na biku domov do LE, dnes sa pre istotu zamykám aj v aute. Drotár a spol. by asi vedeli popísať viac
2. Víťaz-Dolina; na ceste medzi Kluknavou a Širokým je tiež osada sociálne znevýhodnených občanov. Stalo sa mi, že malý občan už mal v ruke kameň, ale našťastie dostal od veľkého občana "pohlavok" a tak svoj úmysel zostreliť gádža na bicykli dočasne odložil.
skôr by som povedal, že sú sociálne zvýhodnení
http://korzar.sme.sk/c/4659180/romovia-pocas-treningu-brutalne-napadli-presovskych-cyklistov-bitke-sa-nevyhli-ani-reprezentantky-il.html
no co dodat, na vychode fakt len ozbrojeny chodit, ale za toto by ich mali postrielat doradu vsetkych + dakych navyse pre istotu
http://korzar.sme.sk/c/4659180/romovia-pocas-treningu-brutalne-napadli-presovskych-cyklistov-bitke-sa-nevyhli-ani-reprezentantky-il.html
no co dodat, na vychode fakt len ozbrojeny chodit, ale za toto by ich mali postrielat doradu vsetkych + dakych navyse pre istotu
utorok 30. 4. 2002 | Tomáš PETRO
© 2002 Petit Press
Indiánske osady, Májskeho lesy a podobné nebezpečné lokality by sa mali vyznačovať aj na oficiálnych mapách.
Indiánske osady, Májskeho lesy a podobné nebezpečné lokality by sa mali vyznačovať aj na oficiálnych mapách.
pokial viem Majskeho lesy to uz davno nie su... inac Pohronsky Inovec a Tribec su uplne do pohody, bajkujem tu roky a vzdy sam a nikdy som sa necitil nejak v ohrozeni. vyhybam sa jedine krcme na Malej Lehote
a este k tomu mapadnutiu na vychode - nemam slov...
cudzinec vsak naozaj moze lahko zabludit do majskeho rajonu, treba chodit po vyznacenych trasach a problem nie je. nemal som doteraz ziadne echo, ze by sucasny najomca nemal pochopenie pre turistov. ja som tiez nemal nikdy problem