Keďže začínam jazdiť na vzduchovom vankúši, trochu experimentujem s tlakmi v tlmiči. Skúsil som 120PSI, sag bol pritom asi tých 30% a pocitovo to bolo dobré. Ale krúžok na pieste zliezol pri jazde len do cca. polovice. Tak som skúsil ubrať tlak na 100PSI, krúžok síce zliezol o nejaké 2cm nižšie, ale na jazde sa to nejako pozitívne neprejavilo, iba čo trochu klesla zadná stavba(lebo sa zväčšil aj sag). Takže som sa chcel opýtať, či:

1. jazdím ľahký terén a tlmič sa zatiaľ nemohol prejaviť naplno,
2. alebo Monarch RT3 má proste od výroby nastavený progresívnejší chod a nedá sa s tým veľa robiť (floodgate je v otvorenej polohe, inak je to ešte tuhšie),
3. alebo to proste u Cannondalu nastavili schválne takto tvrdšie (aby z toho nebola húpačka),
4. alebo je s tlmičom niečo nie celkom v poriadku?

Porovnávať môžem akurát s HT (80mm pružina vpredu) a dosť dobre to nejde, tam kde som na HT chodil postojačky sa teraz v pohode veziem v sedle.
23.04.2012 - 12:41:22
00
Ja myslím, ze je to kombinacia tvojich zaverov 1-3. Mne to takto zatial vyhovuje - ziadne zbytocne hojdanie. Len trosku to nejde dokopy s predkom, ktory je velmi jemny. Mas to na Rize tiez podobne?
A s tym HT 80mm sme na tom rovnako :)
27.04.2012 - 13:10:10
00
Monarch je omnoho športovejšie naladený ako trebárs Fox RP 23.Aj keď u Scalpela sa s tým počíta,že bude progresívnejší(aj kvoli zero pivotu)Je to predsa závodný rám...ale Rize?
27.04.2012 - 19:16:20
00
Tak som dnes išiel vyskúšať trochu ťažší terén (teda pre mňa ťažší, určite sú tu ľudia čo by to jazdili s prstom v nose :-) - pre Košičanov na Lajošku a späť) a tlmič ožil - ešte mu síce tak 1,5cm chodu zostalo, ale to je počítam rezerva na nejaké menšie skoky, aby nešiel nadoraz. Skôr mám pocit, že občas nestíhal reagovať na niekoľko rýchlo po sebe nasledujúcich prekážok - skúsim ešte poladiť kolečkom reboundu (jak sa to povie po slovensky) pod páčkou.

@mitocross: húpanie nechýba ani mne, tiež mi vyhovuje skôr také naladenie a Lefty z toho nejako veľmi nevybočuje, síce je asi trochu citlivejšia, ale celkovo to ladí dobre (možno cítiť tie čapy navyše, ktoré má rize oproti scalpelu). Ale ako som písal, neviem to veľmi s ničím porovnať, keďže rize je jediný full, na ktorom som sa viezol...
27.04.2012 - 19:49:05
00
keyboard_arrow_up