Zdravim, staviam moj prvy cestny bike a mam par otazok ohladom vyberu ramu a kolies.Poradili by ste mi prosim ram vhodny pre moju vahu cca 100kg aby vydrzal a casom nepraskol. Jazdim FR/DH tak v cestakoch sa nevyznam zatial som pozeral nieco od Pells Speedy a Felt v cenovej relacii okolo 140e. Vydrzalo by to podla vas? Moja dalsia otazka je ohladom niakych kvalitnych kolies ktore by vydrzali pri mojej vahe. Co by ste povedali na Mavic aksium? Alebo oba rafiky do niakych 60e. Dakujem za odpoved
máš dve možnosti,: ak ti merida postačuje tak do nej tie 400stovky vraz, ak už by si aj chcel niečo nové tak 400stovky pošetri predaj meridu a kúp niečo lepšie ohádzané, ja by som šiel aj do niečoho z bazaru lebo okolo 1000eur zohnať slušný nový bike je ťažšie.
Ja mam starsi ale aj tak mi to nebrzdí moc dobre mam dlhu brzdnu dráhu tlaćím tlačím páčku a ono to len tak slabsie , je to v ráfikoch a gumičkách ??? mam DEMA AlvivtoDC 2007 ,???
Ja mam starsi ale aj tak mi to nebrzdí moc dobre mam dlhu brzdnu dráhu tlaćím tlačím páčku a ono to len tak slabsie , je to v ráfikoch a gumičkách ??? mam DEMA AlvivtoDC 2007 ,???
Máš s tým problém? Ja napr. som zistil, že brzdy používam hlavne keeď stojím na križoatke a opieram sa o stĺp kým naskočí zelená... No a dolu kopcom aby som sa zachoval v živom stave... Ale za 40km čo idem rno do roboty brzdu stlačím asi 2x
Tiež brzdy na ceste nepoužívam , ale dva krát nebyť nich, tak neviem neviem . Raz mi vošiel do dráhy nejaký ujko ktorý ma asi nevidel, urobil som asi 2metrový šmyk a dobre to dopadlo. Druhý krát mi vbehol do cesty nejaký mladý chalan , úplný debil ktorý bežal (bežec) po chodníku a zrazu sa stočil a vpálil si to rovno cez prechod pre chodcov....nepozrel ani doprava,ani doľava....proste úplný tupec z tých najtupších. Ja som letel viac než 40km/hod a stlačil okamžite brzdu. Minuli sme sa o chlp a ten možno 5 metrový tenký šmyk na asfalte,ktorý tam nechalo moje zadné koleso, sa tam vynímal ešte dosť dlho . Neviem čo by robil keby tam namiesto mňa išiel nejaký motocyklista. Ale toľko nadávok, koľko som vtedy za jazdy vypustil z úst, som dovtedy a ani potom už nepoužil .
tak pri takychto si vzdy vravim ze skoda ze nie som na dakom kamione, ten by som neubrzdil a bolo by o jedneho blbca menej aspon, pripadne dakeho psa atd
to by si naschvál zrazil zblbnutého psa čo vbehol do cesty ? ved pes za to nemôže nevie rozmýšľať ako človek... jeho majiteľ je na vine ,že si ho neustrážil.. ja by som ***** len takého psa čo skáče do cyklistov ... kedysi ma pravidelne naháňal jeden polovlčjak na ceste do prace a z prace ... bol neskutočne agresívny a majitelia (cigáni ho uväzovali na špagát miesto reťaze) a pred 2tyzdnami ma nejaký poľovnícky havo naháňal ... od cesty za poľom chystali ľudia drevo a havoš si to namieril cez pole rovno za mnou DDD
kua teraz som sa vratil a zase ma nahanal pes... do ***** už ma to sere... taky malí bastARD ale agresívny a hrubý... som sa aj čudoval ako to rozbalil... skoro ma dostal DDD najbližšie si niečo vezmem na toho basta
môj cestný bike je horský bicykel Target, s plášťami 40mm (1,5palca) a na tréning je to super,
chcem sa spýtať,.
rozmýšľam totiž že si kúpim plášť 32mm (1,25palcový)pomôže to moc alebo to bude len malá výhoda ktorú si ani nevšimnem.
presne tak ako povedal capulo a hlavne si uvedom že ked nový plášt bude mať menší kontakt s vozovkou ,tak bude rýchlejší.. samozrejme fukať na max tlak na cestu .
ja jsem rozmyslal ze bych si koupil (protoze taky zamyslim nad koupi) DEMA alvito 550eur, a zaroven by som ju dal hned celu na tiagru alebo teda co se tyce prehadzvociek (menic, kazeta, presmykac, prevodnik a packy dualcontrol) co by ma vyslo cca na 300eur, cize cena by bola okolo 850eur alebo kludne i na vyssiu radu...
co si otom myslite je to pitomost?
vim ze alvito nema ani carbonovu vidlici ale jakou ma vyhodu carbon oproti hlinniku VAHU? pretoze ak jen vahu tak to radeji zacnem delat na sobe a coto nejake to kilo shodim samozrejme ne na ukor svalovej hmoty
ved niesi profík tak prečo chceš všetko meniť? najprv vyjazdi a znič to čo tam je original a potom si kupuj nové ... neviem a nepozeral som čo tam je za výbava ,ale ver mi že ti to bude stačiť aspon na jednu dve sezony ...ak nie viac...
Ja len nechapem preco by si kupoval bike pomerne nizkej kvality ramu a sady (nic proti deme, ale nejak necakam ze tieto lowend modely budu nieco extra) a hned na to kupoval lepsiu sadu? Ved za tu cenu (850e) mozes mat hned bike v lepsej vybave vyskladany od vyroby (napr Felt Z85 za 890e komplet na 105ke, karbon vidlica, aj ked geo je troska vzpriamenejsia, co moze aj nemusi vyhovovat)
takže konečne som našiel správnu velkosť na mna, už len či kúpit teraz na zimu sa oplatí podla vás kupovať kedže na nom už vela nenajazdím ,alebo bude lepšie počkať na jar a nové modely ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Máš s tým problém? Ja napr. som zistil, že brzdy používam hlavne keeď stojím na križoatke a opieram sa o stĺp kým naskočí zelená... No a dolu kopcom aby som sa zachoval v živom stave... Ale za 40km čo idem rno do roboty brzdu stlačím asi 2x
chcem sa spýtať,.
rozmýšľam totiž že si kúpim plášť 32mm (1,25palcový)pomôže to moc alebo to bude len malá výhoda ktorú si ani nevšimnem.
ďakujem za rady Lukaskrokodilas...
http://www.dema-bicycles.com/?page=bicycle&season=2012&task=detail&category=road-1&product=dema-alvito
http://www.dema-bicycles.com/?page=bicycle&season=2012&task=detail&category=road-1&product=dema-ventto
hlavne ventto, chcem počuť váš názor. díki
ja jsem rozmyslal ze bych si koupil (protoze taky zamyslim nad koupi) DEMA alvito 550eur, a zaroven by som ju dal hned celu na tiagru alebo teda co se tyce prehadzvociek (menic, kazeta, presmykac, prevodnik a packy dualcontrol) co by ma vyslo cca na 300eur, cize cena by bola okolo 850eur alebo kludne i na vyssiu radu...
co si otom myslite je to pitomost?
vim ze alvito nema ani carbonovu vidlici ale jakou ma vyhodu carbon oproti hlinniku VAHU? pretoze ak jen vahu tak to radeji zacnem delat na sobe a coto nejake to kilo shodim samozrejme ne na ukor svalovej hmoty
vcom je vyhoda jen vo vahe?? alebo?