a co je na tom dat sem bike kt sa mi paci?!Ide o moj subjektivny nazor nie o to aby sa pacil a vyhovoval kazdemu predsa..Hai je hlavne tvoja parketa, kt sa osobne skor vyhnem
veď nič na tom nie je, len tomu systému netreba pripisovať nejakú veľkú zásluhu na "dobrom chode", ako keby to bez neho nebolo dosiahnuteľné
Hlavne by si už mal niečo kúpiť, aby nebolo neskoro Či už je niečo na ceste?
ono je dost zvratene spominat v suvislosti s Knolly-m Haibike....
Prečo, Haibike nie je bicykel? Ak majú v danej kategórii nejaký model, tak sa to dá vždy porovnávať. V niečom by bol horší, v niečom lepší...
je to ako spominat niekomu BMW alebo Mercedes, ked ma zalusk na Jaguar, alebo Aston Martin...v mnohom mozu byt ti nemci lepsi, ale je to proste nieco uplne ine...
Tak zase sme sa nebavili primárne o výbere bicykla, ale o tom či tak modifikovať klasický systém pruženia má zmysel alebo to je len potenciálny zdroj problémov a prvok zvyšujúci "cool faktor"
Je jasné, že niekto kto by pokukoval po bicykli s Knolly rámom/po niečom v danej "prémiovej" kategórii by katalóg Haibiku pravdepodobne ani neotvoril
Ale ved aj Knolly mozete porovnat s hocicim co ma dve kolesa, ved nie je nicim vynimocny. Teda az na ten vahadlovy nepodarok pri tlmici.
akurat Knolly tu nikto nepcha nasilu do kazdej temy, v ktorej sa riesia komplet biky, alebo ramy, na rozdiel od Haibiku...obcas sa clovek boji otvorit nejaku temu, aby sa tam znova neporovnaval Haibike s Cannondale-om, Ibisom, SantaCruzom, Knollym a neviem cim este...uz toho zacina byt trochu vela
Nie nie, prosím ťa, napíš viac Určite to nebude zbytočné, rád sa dozviem čo som urobil zle a prečo je môj názor nesprávny, aby som náhodou v budúcnosti už nepísal bludy.
Môj pohľad:
Veď som normálne napísal sliwcovi o tom, že daný rám/systém nemusí mať zázračné vlastnosti a je šanca že by mu lepšie sadol nejaký "prístupný" rám čo mal sám vo výbere, ako príklad som hodil dve značky na ktoré som si hneď spomenul že mal vo výbere (a boli to typické 4-čapy)
Potom si napísal ten príspevok "ono je dost zvratene spominat v suvislosti s Knolly-m Haibike...." , ktorým si sa (u mňa) zaradil medzi užívateľov čo nemajú radi určitú značku z neznámych dôvodov a nepozerajú na reálne modely a ich vlastnosti, lebo to ani nie je podľa nich potrebné - jednoducho je tá značka podľa nich odpad čo nevie urobiť poriadny bicykel, ktorý by nebodaj v určitých ohľadoch prekonal iný bicykel s lepším nápisom na ráme.
Patrik, to si naozaj zle vyčítal...to ti mohlo dôjsť minimálne po mojom príspevku, kde som Haibike prirovnal k BMW a Mercedesu...ja osobne nemám nič proti Haibiku a ak by som vyberal môj prvý "skutočný" bike(prvý full, bike pre polovičku etc.), s veľkou pravdepodobnosťou by bol Haibike v užšom výbere...mne skôr bije do očí, keď tu skupina šťastných majiteľov tejto značky tlačí na pílu a spomína ich pri každej príležitosti...možno to len teraz nejako vykypelo, ale posledné prirovnania k Ibisu a Knolly mi prišli pritiahnuté za vlasy...existujú značky bikov, ktoré majú status určitej výnimočnosti bez ohľadu na cenu, alebo reálnu vyššiu pridanú hodnotu-ten status je väčšinou historicky daný...a potom sú značky, ktoré môžu dosahovať porovnateľnú kvalitu, ale status výnimočnosti nemajú...no a ešte sú také, ktoré sú svojim spôsobom výnimočné, ale sú zároveň pomerne masovo rozšírené, takže je možné ich porovnávať s oboma predchádzajúcimi skupinami(Scott, Specialized, Trek...). Tie prvé dve skupiny je dosť problematické porovnávať, nakoľko ich cieľová skupina je odlišná, jeden hľadá niečo výnimočné, iný hľadá čo najlepší pomer cena/kvalita
muffin rozumiem sice co sa snazis povedat, ale teraz fakt sorry ak sa dotknem niekoho ega - Knolly je novodoby marketingovy produkt zamerany len na ryzu, ktory nema nic spolocne s historiou MTB a teda ani nema z tohto pohladu ziadnu hodnotu. Ved este aj ten tuctovy Haibike ma dlhsiu historiu ako nejaky Knolly. Netreba z kazdej neznacky bez historie robit nieco vynimocne, co stoji za pozornost. Z historie moze cerpat Marin, Yeti, Trek a pod.
P.S. A nie, nepatrim do skupiny stastnych majitelov Haibikeu.
P.S.2 Ano, obcas to porovnavanie s Hai mozno ide na nervy, ale budme realisti - vzhladom na kupyschopnost ludi v SR, je to porovnanie na mieste. Pomer cena/vykon je totiz velmi dolezity faktor pri rozhodovani pre väcsinu ludi. Len mensina kupuje podla imidzu. Inak pred Haibikeom tu bol rovnaky osial s Lapierrom ked ho mal pod palcom matt. Netreba zabudat prirychlo...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
veď nič na tom nie je, len tomu systému netreba pripisovať nejakú veľkú zásluhu na "dobrom chode", ako keby to bez neho nebolo dosiahnuteľné
Hlavne by si už mal niečo kúpiť, aby nebolo neskoro
Prečo, Haibike nie je bicykel?
Je jasné, že niekto kto by pokukoval po bicykli s Knolly rámom/po niečom v danej "prémiovej" kategórii by katalóg Haibiku pravdepodobne ani neotvoril
Jeden na cesty, druhý do lesa
Haibike mozno porovnat so vsetkym co ma 2 kolesa
od
az po
..aspon posledne roky zacinam mat ten pocit
nic v zlom
akurat Knolly tu nikto nepcha nasilu do kazdej temy, v ktorej sa riesia komplet biky, alebo ramy, na rozdiel od Haibiku...obcas sa clovek boji otvorit nejaku temu, aby sa tam znova neporovnaval Haibike s Cannondale-om, Ibisom, SantaCruzom, Knollym a neviem cim este...uz toho zacina byt trochu vela
spomenul tam aj Radon, ale vy ste sa hned obuli do Hai a potom sa este cuduj, ze je o nom v kazdej teme...
Môj pohľad:
Veď som normálne napísal sliwcovi o tom, že daný rám/systém nemusí mať zázračné vlastnosti a je šanca že by mu lepšie sadol nejaký "prístupný" rám čo mal sám vo výbere, ako príklad som hodil dve značky na ktoré som si hneď spomenul že mal vo výbere (a boli to typické 4-čapy)
Potom si napísal ten príspevok "ono je dost zvratene spominat v suvislosti s Knolly-m Haibike...." , ktorým si sa (u mňa) zaradil medzi užívateľov čo nemajú radi určitú značku z neznámych dôvodov a nepozerajú na reálne modely a ich vlastnosti, lebo to ani nie je podľa nich potrebné - jednoducho je tá značka podľa nich odpad čo nevie urobiť poriadny bicykel, ktorý by nebodaj v určitých ohľadoch prekonal iný bicykel s lepším nápisom na ráme.
P.S. A nie, nepatrim do skupiny stastnych majitelov Haibikeu.
P.S.2 Ano, obcas to porovnavanie s Hai mozno ide na nervy, ale budme realisti - vzhladom na kupyschopnost ludi v SR, je to porovnanie na mieste. Pomer cena/vykon je totiz velmi dolezity faktor pri rozhodovani pre väcsinu ludi. Len mensina kupuje podla imidzu. Inak pred Haibikeom tu bol rovnaky osial s Lapierrom ked ho mal pod palcom matt. Netreba zabudat prirychlo...