Zdravím bikerskú spoločnosť Nedávno som rozmýšľal nad tým ,že by bolo vhodné zaobstarať si nové zadné koleso. Jednak to čo práve používam má za sebou tie 2 roky jazdenia a tých cca 2000 km , náboje Shimano ktoré už praskajú ... Ale prejdem k veci ... Chcem sa opýtať či je lepšie si nakúpiť špice, ráf, niple a náboj a dať to vypliesť alebo kúpiť celé koleso pripadne mi poraďte nejaké kolesá/ komponenty ... Potreboval by som to do tých 50 € za koleso alebo prípadne približnú cenu za vyskladanie
Nesmej sa mám 15 rokov a pardon .. zle som sa vyjadril celý systém kolesa je značne opotrebovaný. Ráf je poohýnaný ako sa len dá. V bikeshope, kde som ho nechal vycentrovať, mi povedali, že nie je možné ho vycebtrovať úplne. Ale k veci.. čo je lepšie ?
hlavne si zabudol povedat ake koleso mas (rafik, naboj)
2000km je zalostne malo nato aby sa ti opotreboval hadam aj najlacnejsi komponent ked ho uzivas na to na co je urceny. A prave v tom by som videl u teba chybu
Ospravedlňujem sa ... Práve som to počítal ... Napísal som sem strašnú hovadinu keď denne dám cez 30 km ... V prepočte mi to vyslo na tých 22 000km ... A o koleso sa starám ... Aj keď je pravda že je určené skôr na XC ...
Ospravedlňujem sa ... Práve som to počítal ... Napísal som sem strašnú hovadinu keď denne dám cez 30 km ... V prepočte mi to vyslo na tých 22 000km ... A o koleso sa starám ... Aj keď je pravda že je určené skôr na XC ...
30km bolo priemerné číslo ... Máš jasné že som nedal každý deň presne 30 km ! ... Chodíme na dlhé tury okolo vedľaších miest a dedín a dávame aj 50-60 km ... A áno prestav si že som jazdil aj v zime pri -22 ! A nie nechýba mi žiadna gulička v náboji ! A tiež nemusíš byť detailista dávať to na dni ... Napísal som 2 roky ... Ale to je orientačné číslo ! Bike má nejaké 2 roky 3 mesiace aj pár dni ... A preto že máte biky za tisíce už nemusíte podceňovať aj tie lacnejšie kategórie ...
Pozri, chcel si radu, napisal som co vsetko mas skontrlolovat.
Napisal si 30 km, tak som pocital s tym cislom. Na mojej meride mam naboje Shimano Parallax, naletanych maju nejakych 15 000 km a drzia stale.
Náboj má skoro každý mesiac novú grafitovú vázelinu ...
Netreba to zasa preháńať. Pokiaľ nebrodíš niejaké toky nad 40cm, nie je dôvod. Ja vyčistím, skontrolujem, vymaním guľky a namastím v rámci posezónnej údržby (5 tis.km).
tá grafitová vazelína asi nebude to pravé orechové pre náboje. Je pravda že sa dáva do nábojov aut, ale skôr by som tam dal Lithiovú (je vodeodolná a je redšia.) takto ti guličky vytlačia všetku vazelínu okolo a chodia nasucho.
byť tebou, idem na brigádu a kúpim si poriadne kolesá na priemysloch. Keď doslúžia ložiská, jednoducho kúpiš za pár šušnov nové a nalisuješ
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Chyba nebude v nábojoch ale medzi sedlom a rajdami. Čo znamená "praskajú"?
2000km je zalostne malo nato aby sa ti opotreboval hadam aj najlacnejsi komponent ked ho uzivas na to na co je urceny. A prave v tom by som videl u teba chybu
Podľa všetkého Ti dlho nevydrží ani nové koliesko, pokiaľ nepochopíš, ako sa starať.
Daj foto tých praskajúcich nábojov ... chcem to vidieť.
Ked sa tak staras o kolesa, aku mas matematiku, tak ich radsej nechaj v servise.
30x365=10950, a to by si tych 30 km musel najazdit uuuuplne kazdy den, aj v zime, dazdi, mraze a 40 stupnovych teplach.
Mas v nabojoch vsetky gulicky (lebo predpokladam, ze tam mas nejake lacnejsie)? Nie je ziadna viditelne mensia, polovicna, alebo co? Vsetky stycne plochy su hladke bez viditelnych vymletych ryh?
Ked chces kolesa, tak skus pozriet nieco z tohoto, mali by vydrzat. Otazkou je aktualny stav.
http://www.mtbiker.sk/bazar/komponenty-kolesa-zapletene/155712/wtbxt.html
http://www.mtbiker.sk/bazar/komponenty-kolesa-zapletene/154895/predam-kolesa.html
http://www.mtbiker.sk/bazar/komponenty-kolesa-zapletene/154141/kolesa-dh.html
Písal o 2 rokoch, to len na okraj. Ale faktom je, že o týchto číslach nemá ani šajnu. 2000 bolo reálnejších.
Napisal si 30 km, tak som pocital s tym cislom. Na mojej meride mam naboje Shimano Parallax, naletanych maju nejakych 15 000 km a drzia stale.
Netreba to zasa preháńať. Pokiaľ nebrodíš niejaké toky nad 40cm, nie je dôvod. Ja vyčistím, skontrolujem, vymaním guľky a namastím v rámci posezónnej údržby (5 tis.km).
byť tebou, idem na brigádu a kúpim si poriadne kolesá na priemysloch. Keď doslúžia ložiská, jednoducho kúpiš za pár šušnov nové a nalisuješ