dufam ze sa podelime o treningove rady a hlavne skusenosti ...myslim ze je uz najvyssi cas ukoncit zimnu pripravu a zacat pripravu na sezonu 2011.
ja osobne sa zberam do chorvatska 18 februara... ale inak zimna priprava nestala za vela ,kedze asi vsetci mame pracovne povinnosti a nejake tie rodinne povinnosti
čo sa týka tréningu tak ja by som sa tiež chcel zlepšovať rovnako ako píše divo akurát nemám žiadny merač tepu ani frekvencie (nepotrebujem to) len si stanovím že za týždeň chcem prejsť aspoň 200km (tak to mám teraz čo nie je na cesťaku veľmi veľa)... akurát keď sa nevozím začiatkom týždňa tak potom ku koncu je to dosť problém dobehnúť t. j. tiež si dám štreku 120 km a nohy potom bolia ešte dva dni čo nie je myslím najlepší spôsob tréningu
jazdim sam, tak som rad ze mi tachometer meria tep srdca a frekvenciu pedalovania. keby som nemal tachometer, tak by som sa viac nudil. takto sa nato pozeram, vsimam si ako a kedy sa mi dobre slape, ako telo reaguje na zataz a tak, je to dobra pomocka proti nude lebo slapat 130 km sam po ceste nie je extra zazivne..
Aha, takže takto to je. Nechcel by som byť v tvojej koži...
Myslim, ze Tomas myslel, ze by nechcel byt v jeho kozi, ked potrebuje ciselka a udaje z tachometru k tomu, aby ho samostatna jazda na biku nenudila a bez tachometra jazdit je nezazivne ale tak ludia su rozni a kazdy jazdi pre nieco ine, niekto kvoli tomu, aby si pozrel ako sa menia udaje na displayi, niekto preto, ze ho bavi travit cas na biku, v prirode a mimo vsetkeho
nechapem preco sa chytas jednej vety, ak to robis stale aj vo svojom okoli, tak lutujem ja teba
si predstav ze na MTB biku nemam ani tachometer, vlani som slapal dubnicky maraton a musel som sa pytat ludi kolko este km je do ciela, a ked som jazdil s ludmi tu z fora tak som nemal tachometer a nemam ho doteraz a nechyba mi si predstav. slapat ale sam po tych istych cestach ktore poznam mi uz nepride take zazivne ako kedysi. vzdy na sekundu mrknem kolko idem a ci neslapem pod 90 otacok (ucim sa slapat frekvencne). cestu uz beriem ako trening, ked si chcem jazdenie uzit, tak idem na MTB. nemam kondicku tak trenujem sam na ceste, preto som aj sem napisal ze chcem poradit. MTB bike som pred mesiacom opravil, troska som sa rozslapal a teraz zacnem jazdit po horach tu s ludmi, len aby som stihal ich tempo, lebo Zihadlo ma inak prehanal, skoda ze tu neni..
uz mi dosli aj nejake spravy od bikerov ako trenovat, rady a priklady na trening. dakujem vam chalani, pomohli ste viac ako tieto keci ze schovaj tachometer do suflika.. odpadavam s niektorych ludi
ono neni sranda ist s niekym, kto jazdi rychlo. vlani som sa s jednym chalanom dohodol, 30 minut tahal prvy priemer 39 km/h. za pol hodinku mi hovori, ze mam ho vystriedat, ze si chce oddychnut. dobry vtip, lebo ja som bol na pokraji svojich sil. poprial som mu stastnu cestu a ja som to otocil. domov som sa doplazil polovicnou rychlostou a zdrveny viac, ako ked idem sam 130 km.. po tomto skraderom zazitku som sa prestal dohadovat s niekym na cestu. rad sa niekomu pridam, ale nechcem prekazat v jazde. neviem ako jazdi crespo23, ak to bude podobne, tak ho vazne neprestriedam toto je vysvetlenie pre Canopusa, zjavne nechape smajlikom. asi uz je stary, aspon sto rocny
inak jazda v haku je super vec , ked som zdochynal na klasike po rovinke prisiel jeden tazsejsi pretekar a stihol som sa za neho haknut a zrazu to islo ale len do chvile ked sa mi ustupil aby prestriedal no ale to ma uz chytali krce , skoda no.
presne...99,9% je tu amaterov čo to tu dotiahnu tak na 88. miesto niekde v regionálnych pretekoch
a robia tu z toho vedu
jazdím sem tam lebo mám z toho radosť, pre zvýšenie kondície, lebo sa mi to páči nie?
Tak,tak.....dnes som si dal 110km po asfalte na cesťáku a jediné z mnohých vecí ktoré ma zaujímali, bolo : aby som nezmokol, aby som nepichol, aby som nevysmädol a nevyhladol,aby som došiel,aby ma opálilo, aby som pozdravil čo najviac cyklistov a aby bol cyklochodník Poprad-Svit plný sporo odetých korčuliarok . Všetko sa mi to splnilo .
Tachometer som poprepínal až doma, pozrel som priemerku a prejdenú vzdialenosť. Inak som mal stále nastavené klasické hodiny. Nepotrebujem na žiletke žiadne GPS, tepometre,výškometre a rôzne kardiostimulátory .
Tak dnes som si zase dal okruh cez jazero počúvadlo, dnes som si dal pozor na pitie a stravu, tak som to prežil v pohode:). Stretol som skupinu štyroch cyklistov v Bátovciach, nebol to niekto z vás? Akurát sme sa rozdelili pred Bohunicami ... škoda. Inak tu je mapka, počet km 124, celkovy čas som mal 4:10 + 10min prestávka na občertstvenie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To hovorí za teba len tvoj vek. Pár asistencií pri dolámanom bikerovi a bude za teba potom hovoriť aj skúsenosť.
nechapem preco sa chytas jednej vety, ak to robis stale aj vo svojom okoli, tak lutujem ja teba
si predstav ze na MTB biku nemam ani tachometer, vlani som slapal dubnicky maraton a musel som sa pytat ludi kolko este km je do ciela, a ked som jazdil s ludmi tu z fora tak som nemal tachometer a nemam ho doteraz a nechyba mi si predstav. slapat ale sam po tych istych cestach ktore poznam mi uz nepride take zazivne ako kedysi. vzdy na sekundu mrknem kolko idem a ci neslapem pod 90 otacok (ucim sa slapat frekvencne). cestu uz beriem ako trening, ked si chcem jazdenie uzit, tak idem na MTB. nemam kondicku tak trenujem sam na ceste, preto som aj sem napisal ze chcem poradit. MTB bike som pred mesiacom opravil, troska som sa rozslapal a teraz zacnem jazdit po horach tu s ludmi, len aby som stihal ich tempo, lebo Zihadlo ma inak prehanal, skoda ze tu neni..
uz mi dosli aj nejake spravy od bikerov ako trenovat, rady a priklady na trening. dakujem vam chalani, pomohli ste viac ako tieto keci ze schovaj tachometer do suflika.. odpadavam s niektorych ludi
a robia tu z toho vedu
jazdím sem tam lebo mám z toho radosť, pre zvýšenie kondície, lebo sa mi to páči nie?
Tak,tak.....dnes som si dal 110km po asfalte na cesťáku a jediné z mnohých vecí ktoré ma zaujímali, bolo : aby som nezmokol, aby som nepichol, aby som nevysmädol a nevyhladol,aby som došiel,aby ma opálilo, aby som pozdravil čo najviac cyklistov a aby bol cyklochodník Poprad-Svit plný sporo odetých korčuliarok
Tachometer som poprepínal až doma, pozrel som priemerku a prejdenú vzdialenosť. Inak som mal stále nastavené klasické hodiny. Nepotrebujem na žiletke žiadne GPS, tepometre,výškometre a rôzne kardiostimulátory