ked som isiel vcera peso z Marianky, kde som bol pozriet Zimny maraton, a vracal som sa cez Malinsky vrch do Race... tak som si spomenul na jeden stary singletrack, ktory som poznal ako prejazdny cca z roku 1985. Chcel by som sa ist nan buduci vikend pozriet...
Otazka znie, su ochotni bratislavski bikeri v pripade, ze by sa dal spojazdnit, urobit na nom nejake brigady... asi bude treba pilit stromy, odpratavat spadnute haluze, mozno i mensie zemne prace - uprava chodnika...
Ak by bol zaujem o obnovu tohto singletracku, dajte mi vediet, a pozriem sa, v akom je stave, pripade urobim foto dokumentaciu.... Inak ten singletrack ma uctihodnu dlzku 7,9 km !!! Ak by sme ho dali dokopy, tak som ochotny ho i zlegalnit a vyznacit ako oficialnu cyklotrasu.....
posledný komentár: 15. 8. 2025 o 12:39
Nedeľa horúco a na Cerovke paráda - oáza kľudu
Na druhej strane padnuty strom na cesticke oproti budove Mestskych Lesov tam stale zavadzia. Myslim, ze by cele Mestske lesy mali prestat sa tvarit, ze nieco robia pre lesopark
Presne tam Lacko!
pri brode cez potok pod slavínom už minulý týždeň zvážali vyťažené drevo.
Zober si, ze rovnako surovo, ako tu likviduju nas chodnik, krvopotne vybudovany, tak likviduju turisticke cesty priamo v Narodnom parku Bukovske vrchy!! O dalsich ani nehovoriac /ale tam som nebol, viem len sprostredkovane/.... napr. Velky Bok, Nizke Tatry, ci Fatra, Smrekovica, T&K dolina, rezervacia bukovych pralesov Vihorlat atd..
Nechcem byt nositel zlych sprav, ale pocitajme vsetci s tym, ze tazba bude narastat. Slovensko je bananova republika .. nase najvacsie bohatstvo su lesy, ale my si ich nechame vytazit....
edit: ze ide o brutalnu drancovacku viem velmi dobre .. skoro 20 rokov chodim/jazdim po Malych Karpatoch a vidim kde a ako fungovali tazby predtym, lesne skolky, a ako funguju teraz. Podobne aj inde nez v MK. Doteraz je to vidno. A viem to porovnat /a plno dalsich veci/ s tym, ako to funguje inde /napr. Polsko/... a nielen tazba ale aj cohrana a suvisiace zalezitosti. U nas je brutalna drancovacka lesov v poslednych 5 rokoch. Casto nelegalna alebo pololegalna. Dost ludi brutalne zbohatlo na ciernej/sedej tazbe dreva..
Myslim, ze ked si pozries zopar dokumentov ako to fici v dazdovych pralesoch a ako pokracuje vystavba v nedotknutych castiach prirody po celom svete tak prestanes mat chut zit.
Mame sa prilis dobre a chyba nam pokora, ja napriklad som sa s tym uplne zmieril a uzivam si lesa kym tu este nieco je. Priroda si to jedneho dna zoberie vsetko spat a bude sa modlit, aby sa tu viac taky parazit neusidlil..
Stale je to o ludoch a priznajme si, ze lesni robotnici vela rozumu nepobrali. Ako pise Lubo, pokial nebude nad nimi stat hrozba pokut a tvrda ruka, tak si budu veselo klcovat aj na oznacenom chodniku...je mi z tychto novodobych drancovacov grcno. Staci pozriet na chodniky v okoli Granady, na zltej za Kolibou...
Stale je to o ludoch a priznajme si, ze lesni robotnici vela rozumu nepobrali. Ako pise Lubo, pokial nebude nad nimi stat hrozba pokut a tvrda ruka, tak si budu veselo klcovat aj na oznacenom chodniku...je mi z tychto novodobych drancovacov grcno. Staci pozriet na chodniky v okoli Granady, na zltej za Kolibou...
a najnovšie na červenej za BK pri odbočke na Hviezdu
som sa tam včera na nočnom výjazde skoro vytrela v blate