...ahojte, včera v jednom z bike-shopov v BA, som bol svedkom rozhovoru predajcu so zákazníkom, ktorý ho upozornoval, aby sa pri jazdení vyvaroval kombinácie, v ktorej reťaz ide do kríža (v predu na malom, dtto vzadu), pretože sa mu zaručene vyhne pätka, na ktorej je fixovaný prevodník. To vraj potom nemožno vyreklamovať. By ma zaujímal Váš názor k tomuto...
no..po prve..
prevodnik nieje fixovany na ziadnej patke
po druhe
na patke je fixovana prehadzovacka
po tretie
krizenim retaze sa ti patka na ktorej je fixovana prehadzovacka neohne,jedine ze by bola vyrobena z masla
po stvrte
retaz do kriza by si nemal vozit lebo sa ti to pokazi
mňa by vcelku zaujímalo správne radenie, hlavne v kopcovitom teréne...
Nejde o spravne radenie typu, optimalneho prevodu pred kopcom, v kopci atd, ale o to, aby sa nepouzivali prevody, pri ktorych je retaz extremne skrizena, pricom mas adekvatnu nahradu... t.j. doporucovane je pouzivat na kazdom prevodniku adekvatnych 5 pastorkov z 9-tich... uplne do podrobna, velky prevodnik + prvych 5 najmensich pastorkov (nepouzivaju sa najvacsie), stredny prevodnik + strednych 5 (nepouzivaju sa 2 najmensie a 2 najvacsie), najmensi prevodnik + 5 najvacsich pastorkov (nepouzivaju sa najmensie)...
Prevodniky su tie 3 v predu na klukach..
Pastorky su tie vzadu, 9 ks...
Je to vztiahnute na prevody 3 x 9, pri inych plati obdobne....
root: takto si ja predstavujem pracu prispievatela, a ak je to sucasne aj moderator, smekam. Vyhlada inde, zkopiruje, prilepi... Bez blbych reci a poznamok, vdaka aj za inych spokojnych citatelov s tvojou pracou.
Cesta je prach a šterk a udusaná hlína a šedé šmrouhy kreslí do vlasů ...
PS : Dufam, ze meno autora ani nemusim pisat.
PS2 : Sorry za offtopic, ale ked som si precital Maracejov prispevok, nemohol som reagovat inak
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
prevodnik nieje fixovany na ziadnej patke
po druhe
na patke je fixovana prehadzovacka
po tretie
krizenim retaze sa ti patka na ktorej je fixovana prehadzovacka neohne,jedine ze by bola vyrobena z masla
po stvrte
retaz do kriza by si nemal vozit lebo sa ti to pokazi
Tu zjavne danemu nejde o to, co kde drzi, ale o to, ze 3x9=27 a zjavne bezne pouziva spanielske prevody a poklada to za normalne....
Nasledujuce je vytrhnute z kontextu ale pasuje sem dokonale:
Nejde o spravne radenie typu, optimalneho prevodu pred kopcom, v kopci atd, ale o to, aby sa nepouzivali prevody, pri ktorych je retaz extremne skrizena, pricom mas adekvatnu nahradu... t.j. doporucovane je pouzivat na kazdom prevodniku adekvatnych 5 pastorkov z 9-tich... uplne do podrobna, velky prevodnik + prvych 5 najmensich pastorkov (nepouzivaju sa najvacsie), stredny prevodnik + strednych 5 (nepouzivaju sa 2 najmensie a 2 najvacsie), najmensi prevodnik + 5 najvacsich pastorkov (nepouzivaju sa najmensie)...
Prevodniky su tie 3 v predu na klukach..
Pastorky su tie vzadu, 9 ks...
Je to vztiahnute na prevody 3 x 9, pri inych plati obdobne....
cesta byla suchá..místy mokrá..viditelnost byla, celkem dobrá..
BuTY
PS : Dufam, ze meno autora ani nemusim pisat.
PS2 : Sorry za offtopic, ale ked som si precital Maracejov prispevok, nemohol som reagovat inak
(no flame)
(no flame)
A tí tramské píničky uff, keby som bol šoférom vesmíru tak ich zakážem. hehe