S tým meriďackym rámom si neviem dať rady...
Nejdem sa rozpisovať, tak tu len okopirujem mail:
Code:
Dobrý deň, mal by som záujem o tento rám, ale mal by som na vás otázky. Doteraz som mal HT rám Merida (starý model Matts Drifter), ktorý mal veľkosť 20\", ale keď som si ho primeral (vzdialenosť rozkroku od rámu nie je žiadná), tak mi je veľký. Preto neviem, či mám ísť do rozmeru 18, či mi nebude moc malý. Moja výška je 176cm. Podľa recenzií som ale čítal, že testér bol prekvapený, že mu sedel aj menší. Môj dosavadný rám má rozmery: vrchná rúra 560mm (rozmer od stredu hlavového zloženia po stred rúry pre sedlovku) a zvyslá rúra má 510mm (od najvyššej časti po stred stredového zloženia). V podstate teraz mi ten rozmer vzdialenosti sedlo/predstavec sedí. Tá výška rámu bude asi pre mňa dosť problém, pretože používam karbónovú sedlovku FSA SL-K SB.0. Tá má výšku 350mm a asi bude viac vysunutá ako je povolené výrobcom, pretože tam to robí rozdiel oproti môjmu starému rámu cca 10cm. Alebo sa mýlim?
Odkiaľ máš ten údaj 41cm? To by sa potom nemohol označovať ako 18"... Ja som našiel 46cm v jednom popise, prípadne aj prevodom z palcov na cm sa dá dostať k takému číslu.
No vid ten "C" rozmer (link). 18" ma dlzku 384mm, 20" ma 417mm. Ja som si odmeral moj ram a ten ma 510mm. Preto si myslim, ze 350mm sedlovka bude kratka.
Ten rozmer čo máš teraz 510mm, má tá merida v tej 18" veľkosti 460mm Čiže o nejakých 5cm viac vysunutá sedlovka, do stredu spoja hornej rámovky a sedlovej trubky je to od vrchu nejakých 8cm, čiže si to pekne pozri premeraj a zistíš že to bude v pohode
Asi som to nejak blbo pozrel... A co je potom ten rozmer 384mm? Viem ze teraz vyzeram ako total lama... Ale radsej za blbca ako potom za tolke prachy kupit kravinu.
Tak som ho objednal v jednom martinskom shope. Ze mi ho skusiazohnat za lepsiu cenu ako je katalogova. A aj s tym predavacom co som sa rozpraval mi doporucil 18". Lebo len tak medzi recou som spomenul nasu diskusiu. Zatial velke dakujem za tvoju pomoc. Pomohol si mi az az. Az raz niekde, tak mas u mna drink.
Ehm... Ze otravujem. Pisali mi z merida.sk a tvrdia mi, ze mi moc nedoporucuju pouzit tento ram na 120mm vidlu. Ze ten ram je navrhovany na 100mm a ze ram by nepracoval spravne. Tak neviem ci to brat vazne a ci bude mat nejaky dopad ten rozdiel dvoch cm... Mne sa to moc nezda.
Záleží od výšky vidlice, od hlavového uhla, celkového pocitu zladenia so zadným odpružením... Zmeniť zdvih by nemal byť problém ak by to nastavenie na 120mm nevyhovovalo.
Keďže aj teraz máš rám stavaný na 100 mm zdvih vidlice, rozdiel možno ani nepocítiš (geometrie oboch rámov si naštuduj sám). Záleží od tvojho štýlu jazdy. Na ráme stavanom na 80 mm som dlho vozil 110 mm, až ma nevhodná geometria v strmých výšlapoch doviedla na 80-ku (výhodná ponuka detto). Už by som nemenil za vyšší zdvih.
No ja na strmom svahu radšej zosadnem a bajk na plecia (ako decko som bol astmatik, takže nerád idem na doraz, zle sa mi potom dýcha)... takže tým že je predok trocha vyššie mi nevadí. Rozhodne mi ale vadí momentálna veľkosť 20". Je mi hodne veľký (175cm). Keď som si minulý víkend skúšal kamarátov 17.5", tak mi sedel omnoho viac.Takže sa ide na 18".
Rám som dnes objednal. V jednom MT shope mi naň ešte dali zľavu 50€, tak dúfam, že budúci týždeň už budem vrčať na hotovom bajku.
Takže prvá skúsenosť s rámom. 18" je úplný ideal. Dobre mi sadol. Ako riť na šerbeľ. Som rád, že som nakoniec nešiel do toho HT. Čo sa týka jazdy v teréne, tak je to úplne o niečom inom. Ten zadok je na povrchu ako prikovaný. Ešte musím nejak poriešiť ten tlmič a jeho zablokovávanie. Ako tam nehodiť lanko, lebo čo som k tomu dostal manual, tak ten je vhodný tak na...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
nie nie to skúšal som sa nato pozerať možno by to bolo lepšie ale po vzhľadovej stránke nie takže asi nikto nemá skúsenosť
Nejdem sa rozpisovať, tak tu len okopirujem mail:
Ďakujem za odpoveď.
Rozmery rámu:
http://www.merida.sk/prodej/ninety-six-carbon-3500-d-09
XL 26" vyzerajú fakt super
Haffen - 2 palce na výšku, to je 5.08cm. Nie 10cm.
Aj dĺžkovo vyzerá tá 18" verzia fajn,
Ked budu koncom mesiaca prachy, tak asi zoberiem tu 18", aj ked cez rozpocet. Penazenka zase raz poriadne zaplace...
Rám som dnes objednal. V jednom MT shope mi naň ešte dali zľavu 50€, tak dúfam, že budúci týždeň už budem vrčať na hotovom bajku.