1. na rozdiel od FULLa, s ktorym som presiel 100 km a ani som to necitil, som na cestaku citil kazdy kamienok, hrbol, spoj cesty, zaplatu a pod
2. vytriaslo ma teda nesutocne, hlavne som sa bal "poplatanych" usekov, ktorych je neurekom, ze mi na tom presekne plast. Ako to robite, obchadzate tie lepene miesta? Prebehnete cez to? Inac je problem to vidiet na asfaltkach medzi stromami, kde je tien.
3. Dostal som defekt a hned dvakrat ....nic nebolo v plasti, asi nejake sklo - dost casto sa lesklo na okrajoch ciest, no neviem ci by sa dalo tomu vsetkemu vyhnut. Plaste mam: Schwalbe Lugano (mal som v nich 8 atm)...asi by som mal kupit nejake kvalitnejsie. Ako sa chranit pred defektami?
4. jeden defekt som riesil vymenou duse, druhy som zalepil samolepiacou zaplatou, no vydrzala 5 km. Cim lepite duse?
Inac celkom pohoda, pacilo sa mi to, az na tie vytrasene plomby, bolestivy chrbat, dobity od nerovnosti, atd
Ak mate nejake rady, prosim sem s nimi
Tak to už zase nie. Tretiu pílu na cestný, to si radšej dám na horský tenké sliky. Podľa mňa kopce na Slovensku sa dajú v pohode zvládnuť aj na 34/25 a niektorý borci v pohode dávajú aj 39/23. No a pre toho, kto sa nerád trápi do kopcov, nech si dá radšej do zadu 29 ako tretiu pílu dopredu.
ako som pochopil su plaste, plastovky a galusky. Ja mam urcite rafik plastovy, takze galusku tam nedam, ale plastovku by som mohol? Inac Schw. Lugano nemaju ochranu proti prierazu, maju 50 EPI (co ani neviem co je ...ale znie to malo) a su tazke. Urcite ich vymenim. Otazne je, ci plastovka na moju vahu je dobra volba, alebo radsej plast s nejakou poriadnou ochranou, napr.:
http://www.pneu4bike.eu/shop/product.php?id_product=54
Presne tak, plášťovka pasuje na klasický ráfik, na ktorý obúvaš plášť s dušou. Na galusky potrebuješ už iný ráfik. O váhu jazdca sa nemusíš obávať akurát tak pri pevnosti ráfikov a rámu, ktoré sú stavané na určitú nosnosť a tých tvojich 100 kg to určite zvládne. Jediné na čo má tvoja váha vplyv je rýchlejšie zjazdenie obutia, keďže je tam väčšie trenie, to je tvoja jediná nevýhoda, ale to máš jedno čo máš obuté. Tu si treba postupne vybrať už len medzi plášťami a ich životnosťou, ktorú si sám odskúšaš počas jazdenia.
... porovnávať full a cesťák je odveci (cesťák je lepší
Toto tvrdiť na domovskom fóre s názvom MTBiker.sk je ako vykrikovať na hlavnom námestí v Teheráne že judaizmus je lepšie náboženstvo.
Keď už sme pri tom judaizme, ako hovorila jedna moja stará suseda-židovka, človek si zvykne aj na koncentrák. Čo už je potom zvyknúť si na nejaký blbý cesťák! Nie?
No lenže tu si vo vlákne cestná cyklistika a tu je to dovolené a priam sa to vyžaduje.
Pokazil to tento piatok už som bol 3km od od domu ked som počul približujúcu motorku strašnou rýchlosťou podla hluku, bolo to na obchvate. Uhol som pudom sebazáchovy za bielu čiaru na krajnicu. Moto prefrčala -fakt neviem ani farbu a pocítil som ,že som zadným kolom niečo tvrdé prešiel. Nestačil som domyslieť : "to bolo na defekt"
Takže treba sa držať od krajnice dalej. Inak duša 4 diery Vyhodil som ju, ale plášť bez ujmy.
Tento rok s GP 4000S taktiez bez defektu
Samozrejme, nemam (zatial nastastie) 100kg, urcite to zalezi aj od toho (za to ma moj bicykel okolo 12kg
Dnes poobede to uz nebolelo, ale je pravda, ze som sa vyhybal nerovnostiam a obcas som spomalil co to dalo. Sedlo som zdvihol este o 2 cm, takze chrbtu napomohlo i to. Taktiez som sa obcas postavil do pedalov ako ste radili.
Inac plaste idu na reklamaciu, lebo jeden je nejaky prelezany, ma malu deformaciu.
Ta rychlost ma ale zacina bavit, obehol som babetu i tratktor
V stredu idem Tour de Volcano (teda tu trat a v sobotu prvu 200-ku) tak uvidime
http://www.tourdevolcano.sk/sk/trasa-pretekov
Inak meste na usekoch kde je 40ka zvycajne predbieham aj (poctivych) vodicov aut, obcas sa mimo mesta zadari aj traktor
Skoda, ze uz v okoli Zvolena niesom tak casto (s bicyklom uz priam vobec), rad by som si tam niekde vyrazil
Inak meste na usekoch kde je 40ka zvycajne predbieham aj (poctivych) vodicov aut, obcas sa mimo mesta zadari aj traktor
Skoda, ze uz v okoli Zvolena niesom tak casto (s bicyklom uz priam vobec), rad by som si tam niekde vyrazil
no ja momentalne nepoznam lepsi a krajsi usek pre cestak ako je hrinova - sihla, aj do baloga v poho, dalej hrinova - latky - kokava, popripade so zazmurenymi ocami aj sihla - utekac... to je krasa a najma zjazd z vrchu slatina do hrinovej, non-stop 7km 70-tka, cisty orgazmus
Tých prvých 120km si urobil v kuse alebo 60km v jeden deň a 60 km na druhý deň ?? Lebo hneď prejsť na 200km, tak klobúk dole. Ja jazdievam pravidelné kondičné okruhy od 70km do 120km a pri tých 120km ma už nehorázne bolí zadok . Nohy idú v pohode, kondička super, len tie posledné km sú niekedy utrpenie. Tak neviem čo by som robil pri 200km