ake oneskorene zaplatenie? Ja to vzdy platim az na mieste,nechapem preco by som mal byt trestany za to ze niesom ochotny platit dopredu mesiac. Co ja viem co bude za mesiac (pocasie az tak neriesim) ale nikdy nevies co ti pride do cesty. Obcerstvovacky vyuzivam minimalne, ja sa na maratony nechodim najest, mne by tam stacila voda a horalka s bananom a ak budu cestoviny take oko minuly rok tak ani tych 15e by som im nedal. Nutrigen (a podobne gely) si kupim sam keby som chcel, nepotrebujem aby mi ho davali k cislu. 25e je podla mna vela, 15e je tak primnezene, nad 20e uz krutim hlavou a 25e je uz extrem. si to este rozmyslim, ved za 28e mozem cely den lyzovat v jasnej....ale tak Horal je Horal zase no...
ja tiez platievam zvacsa na mieste, s tym som sa uz zmieril. Ono nakupit a zabezpecit obcerstvenie pre x-zavodnikov, u ktorych si nie si isty, ci vobec pridu je celkom vabank. U startujucich, ktori zaplatia vopred je to uz o inom. Preto pre pohodlnost platby na mieste je nutne prekusnut aj pripadne zvysene startovne.
Po 27.7je na Tour startovne 60€. Za Horala som ochotny zapltit raz rocne aj tuto sumu. U ostatnych maratonov by som uz tuho rozmyslal
Inak taky Horal Tour ta vyjde aj s cestou (z BA) nad 100€. Co uz je celkom slusna suma. Ale ako hovori slogan Horala: "zazitok zaruceny"
tak mna to minuly rok vyslo cca. 100e a to som z RK. O Tour nejde, tam tych 50e resp.70e berem. 3dni paradneho jazdenia, okrem tych cestovin bolo vsetko super. Ale dat za 43km kde sa nevyhlasuju ani kategorie 25e sa mi zda jednoducho vela...
Nevyjadruje to moj nazor, ale myslim, ze to stoji za to precitat cele. Clovek potom ma predstavu co sa "deje na druhej strane".
Ved to zase nie, ja som organizoval a organizujem par zavodou a turnajov. Ja si pracu a cas organizatorou vazim. Mam uplne presnu predstavu co to obnasa. To ze sa registrujem pred pretekom je myslim moje ako pretekara legitimnr pravo aj ked chapem ze pre organizatora to neni dobre. Zo par krat som sa vsak uz popalil a som ochotny akceptovat aj 5e navyse ale o to tu nejde. 25e sa mi zda jednoducho vela za 43km keby aspon tie kategorie tam boli, ja uz asi niesom ochotny platit tolko, mne to za to nestoji... Tak ja neviem vy mate nato aky nazor?
cisto trhovy pohlad nemysliac tym konkretny maraton
este stale je to platena sluzba. v potravinach/v kadernictve/kdekolvek sa nam tiez nestazuju ci prislo xy alebo yz zakaznikov a ze sa dopredu nenahlasili a museli naslepo kupovat zasoby.
ucastnik maratonu (kupujuci sluzbu organizacie maratonu) si moze vybrat a stazovat si (a pripadne buduci alebo dany rok neprist ak je startovne vzhladom na to co ocakava prilis vysoke resp ist na iny maraton v ramci sezonneho budgetu)
organizator (predavajuci sluzbu) si moze vybrat a ak sa mu to neoplati (financne/moralne (ne)uspokojeny) tak sa si moze stazovat(co sa v potravinach nestava ze ake zle externe faktory mu nicia akciu) alebo sa na to o rok vyprdnut.
uplne jednoduche. ak to organizatorom/ucastnikom za to nestoji hold zivot ide dalej... bud bude menej ucastnikov alebo menej maratonov. alebo sa ocakavania oboch stretnu a nikto si nebude stazovat
Platím všetky maratóny dopredu. Vychádza to od 10 do 15 eur.
Vlani som si zlomil hnátu a mal som zaplatených ďalších 6 maratónov.
Dva som presunul na iných pretekárov, tri sa nepodarilo (vzal som si čísla a št.balíček). Ten posledný som stihol.
Stále to vyšlo menej, ako keby som platil na poslednú chvíľu (to na margo toho, že neviem čo bude za mesiac)
ako v BA to urcite nieje su to nizke ta3, takze sutre,korene,dlhe zjazdy a vyslapy... ked zaprsi je to mordor!
dubnicak je pohodka
To, co si napisal, mi nejako nevadi, skor mi ide o to, ci v pripade dazda sa to na mna vsetko nenalepi a nebudem tahat bike za sebou. Ak to bude nieco ako Fatran, pre mna zatial naj maraton, tak to bude super.
tak tak... nieco ako fatran.. zazitok zaruceny.. a tie vyhlady ...ale podklad je roznorody od kamenoveho korenoveho cez dlhe zjazdy po lukach...kusok asfaltu...ci strkovej cesticky.. najdes tam hocico
jeden rok lialo tusim 2009 treba sa opytat pamatnikov, obcas blata aj po naboje:)
a preco chces ist na detsku trat?
to pravu atmosferu horala ani nezazijes
Detská trať... No ako pre koho Ja napr. s mojimi 850timi kilometrami aj to z 90 percent po ceste (aby som aspoň nejakú vytrvalosť nadobudol). Ale zase to mám najazdené kontinuálne od konca júna, keďže som kvôli robote nemohol na jar trénovať. Najviac mám jeden výjazd po ceste 75 km a to je predsa niečo iné - ale zasa som nahodil hrubé plášte aby som to nemal také ľahké Sa bojím, že by som tých 73 km na Horali v teréne nevydržal (doteraz som jazdil také tie klasické naše kratšie polmaratóny do 50km), ale možno je to len blok a pomaly by som to zašiel...
Ved to zase nie, ja som organizoval a organizujem par zavodou a turnajov. Ja si pracu a cas organizatorou vazim. Mam uplne presnu predstavu co to obnasa. To ze sa registrujem pred pretekom je myslim moje ako pretekara legitimnr pravo aj ked chapem ze pre organizatora to neni dobre. Zo par krat som sa vsak uz popalil a som ochotny akceptovat aj 5e navyse ale o to tu nejde. 25e sa mi zda jednoducho vela za 43km keby aspon tie kategorie tam boli, ja uz asi niesom ochotny platit tolko, mne to za to nestoji... Tak ja neviem vy mate nato aky nazor?
v podstate súhlasím, ale väčšina usporiadateľov sa stále sťažuje a potom ked vidím na mieste tie vyhodené peniaze, tak nechápem... načo je nám bikerom večerný ohňostroj, veľkoplošná obrazovka, večerná diskotéka (kde už zostáva len minimálne percento závodníkov), zábery z helikoptéry a ďalších X zbytočností??? Dokonca pri niektorých menších maratonoch je aj meranie čipmi úplne zbytočné, v pohode sa to stihne ručne a ušetrí sa cca 1000€...
Peter presne ako pises, len ja som to nechcel povedat nahlas. Ale z maratonov sa stavaju "saskarne" ktoru platia ludia co tam idu pretekat. Pomaly uz ani nebude podstatne ze bude maraton, ale ze bude koncert po, manekinky pred, jarmok popri atd. Ja osobne nemam zaujem ostavat dlho po preteku este na mieste. Program pocas preteku to ano, vela ludi si tam bere rodiny tak nech sa zabavia. Ale to ostatne mne je ukradnute. Aj ked tych 25e teraz mi pripada ako trest alebo ako extremna snaha motivovat ludi prihlasit sa velmi dolho do predu. Co je zase legitimna snaha organizatora.
Andobiker:
Ber to ale tak, že na to aby niečo mohol organizátor zabezpečiť skôr potrebuje peniaze. Niečo zaplatí zo štartovného a niečo možno zo svojho a to si potom vykompenzuje vyšším štartovným po určitom termíne...
Ber to aj tak, že z veľkých maratónov sa robia veľké kultúrne akcie, ktoré ponúkajú program na celý deň. Je tam predsa kopa ľudí, ktorá nepreteká, ale robí doprovod. A teraz napr. treba čakať 5 hodín na pretekárov, niekedy aj viac - predsa len je športovo korektné, keď sa výsledky vyhlasujú po dojazde všetkých pretekárov...
Ja to všetko vítam. Nemusí ísť len o strohý maratón, kde prídeš-zajazdíš-odídeš. Horal, Fatran, Súľov a pod. to sú na slovenské pomery obrie akcie a tie peniaze stoja za to...
Pre porovnanie: zober si bežeckú akciu Rajecký polmaratón, ktorý sa koná tiež v sobotu. Po 5.8. platíš 40 eur! štartovné...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Štartovné do 31.5.2012
Štartovné do 27.7.2012
Štartovné od 28.7.2012
KREJZI, LEJZI, SENZI
15,00 €
20,00 €
25,00 €
25 byva vacsinou na kazdych maratonoch ked sa prihlasujes na poslednu chvilu alebo az na mieste.
Myslim ale ze za tych 25 dostanes slusni servis nie ako v Stupave tento rok
http://www.horal.sk/joo159sk/index.php/sk/oberstvenie
jj, ta suma je len za oneskorene zaplatenie. Jednoznacne ale Horal za tie prachy stoji
Po 27.7je na Tour startovne 60€. Za Horala som ochotny zapltit raz rocne aj tuto sumu. U ostatnych maratonov by som uz tuho rozmyslal
Inak taky Horal Tour ta vyjde aj s cestou (z BA) nad 100€. Co uz je celkom slusna suma. Ale ako hovori slogan Horala: "zazitok zaruceny"
http://www.maniacpedals.cz/clenove/myslivec/
Hlavne Andobiker.
Nevyjadruje to moj nazor, ale myslim, ze to stoji za to precitat cele. Clovek potom ma predstavu co sa "deje na druhej strane".
Myslím, že by sa to hodilo aj do niektorých iných vlákien s maratónmi.
http://www.maniacpedals.cz/clenove/myslivec/
Hlavne Andobiker.
este stale je to platena sluzba. v potravinach/v kadernictve/kdekolvek sa nam tiez nestazuju ci prislo xy alebo yz zakaznikov a ze sa dopredu nenahlasili a museli naslepo kupovat zasoby.
ucastnik maratonu (kupujuci sluzbu organizacie maratonu) si moze vybrat a stazovat si (a pripadne buduci alebo dany rok neprist ak je startovne vzhladom na to co ocakava prilis vysoke resp ist na iny maraton v ramci sezonneho budgetu)
organizator (predavajuci sluzbu) si moze vybrat a ak sa mu to neoplati (financne/moralne (ne)uspokojeny) tak sa si moze stazovat(co sa v potravinach nestava ze ake zle externe faktory mu nicia akciu) alebo sa na to o rok vyprdnut.
uplne jednoduche. ak to organizatorom/ucastnikom za to nestoji hold zivot ide dalej... bud bude menej ucastnikov alebo menej maratonov. alebo sa ocakavania oboch stretnu a nikto si nebude stazovat
Vlani som si zlomil hnátu a mal som zaplatených ďalších 6 maratónov.
Dva som presunul na iných pretekárov, tri sa nepodarilo (vzal som si čísla a št.balíček). Ten posledný som stihol.
Stále to vyšlo menej, ako keby som platil na poslednú chvíľu (to na margo toho, že neviem čo bude za mesiac)
dubnicak je pohodka
To, co si napisal, mi nejako nevadi, skor mi ide o to, ci v pripade dazda sa to na mna vsetko nenalepi a nebudem tahat bike za sebou. Ak to bude nieco ako Fatran, pre mna zatial naj maraton, tak to bude super.
jeden rok lialo tusim 2009 treba sa opytat pamatnikov, obcas blata aj po naboje:)
Detská trať... No ako pre koho
v podstate súhlasím, ale väčšina usporiadateľov sa stále sťažuje a potom ked vidím na mieste tie vyhodené peniaze, tak nechápem... načo je nám bikerom večerný ohňostroj, veľkoplošná obrazovka, večerná diskotéka (kde už zostáva len minimálne percento závodníkov), zábery z helikoptéry a ďalších X zbytočností??? Dokonca pri niektorých menších maratonoch je aj meranie čipmi úplne zbytočné, v pohode sa to stihne ručne a ušetrí sa cca 1000€...
Ten príspevok by asi lepšie sadol k inému maratónu
Ber to ale tak, že na to aby niečo mohol organizátor zabezpečiť skôr potrebuje peniaze. Niečo zaplatí zo štartovného a niečo možno zo svojho a to si potom vykompenzuje vyšším štartovným po určitom termíne...
Ber to aj tak, že z veľkých maratónov sa robia veľké kultúrne akcie, ktoré ponúkajú program na celý deň. Je tam predsa kopa ľudí, ktorá nepreteká, ale robí doprovod. A teraz napr. treba čakať 5 hodín na pretekárov, niekedy aj viac - predsa len je športovo korektné, keď sa výsledky vyhlasujú po dojazde všetkých pretekárov...
Ja to všetko vítam. Nemusí ísť len o strohý maratón, kde prídeš-zajazdíš-odídeš. Horal, Fatran, Súľov a pod. to sú na slovenské pomery obrie akcie a tie peniaze stoja za to...
Pre porovnanie: zober si bežeckú akciu Rajecký polmaratón, ktorý sa koná tiež v sobotu. Po 5.8. platíš 40 eur! štartovné...