DEMA HORAL ALTO MTB maratón + HORAL TOUR

12.08.2011 - 14.08.2011
9. kolo - Cyklomaratónska séria
5. kolo - Inter Mountain Series
8. kolo - Slovenský pohár XCM
MTB maratón
Etapové preteky
Svit (Slovensko)

Propozície, Foto, Reportáže
Zúčastnených bikerov (48)
alena zdravotackaalfiretoAndobikerandrej25bukobykiviCraObsftakopyskhajtmanicemanivliizojazijfabjniJožoŠjurajko1975killergKroko21krtko333kubaslazik22ltomajjermajki666Mamelamartinantoni13martinko76matotopemike007miropesPajoncekPipikovicPupokRamolamRaverrichardleRichi2909Robert1RoboKRoflexromanxRudy79simon97Tomino115Yourselfzihadlo 5zuzu3011
Ako sledujem online casy v cieli tak Krejzy bol riadny "mordor". Casy su podstatne dlhsie ako min rok a trat mala byt rovnaka. Asi zahralo pocasie svoju ulohu.

trat bola trochu ina ako vlani ;)
12.08.2012 - 09:23:10
00
Jj, trat bola mierne ina ako po minule roky. Pribudla jedna stojka a nasledny humusny zjazd plny bahna a vody, kadial stahovali drevo.
12.08.2012 - 11:17:44
00
Tak po dvoch krejzi a troch dejzi ročníkoch som si dal tentokrát horala ako regulovčík. A keď začalo v tej kose aj pršať, normálne my Vás bolo trochu ľúto. Ale na druhej strane som sa tešil, že mňa sa to priamo netýka. :D Chvíľu sa to chcelo podobať na r.2008, ale prietok bol tentokrát výrazne slabší a nepršalo od štartu v kuse 10 hodín. Za naj zmenu považujem to, že Doštianky sa idú v opačnom smere. Je to podľa mňa jeden z najkrajších zjazdov široko ďaleko. Príjemné bajkovanie Vám prajem.
12.08.2012 - 11:33:55
00
Tour bola dva dni super,včera trochu o držku, ale prekvapivo sa mi šlo lepšie ako v piatok na Kráľovku. Dnes som už však nemal morál na XC blatko, navyše šalter už nechce radiť - jediná výčitka organizácii, že nebol k dispozícii servisný stan. Som zvedavý jak dnes borci dopadnú. Dúfam bez zranení!
12.08.2012 - 11:52:28
00
Tak dnes to bolo fajn. Blato skoro nebolo, vynechany vcerajsi brutal zaverecny zjazd, takze pohoda. Trat miestami az moc technicka, svinske mokre korene sa smykali aj hore, cize som musel dost vybehavat a niekedy to bolo rychlejsie :-) Z tychto troch dni musim povedat ze prva etapa bola pre mna najtazsia. Vcera to bolo fajn, trat som si uzival aj ked prehadzovacka strajkovala a vecer som ju asi hodinu ladil. Dnes som troska aspon nabral skill v mokrom prostredi, posledne kolo som uz nevladal, takze som bol rad, ze prvy uz skoncil v cieli ;-)
12.08.2012 - 14:51:45
00
pár fotiek zo sobotňajšieho maratónu http://fotolk.mopsweb.sk/foto/horal-2012-1.html
12.08.2012 - 15:13:06
00
Riadit sa dnes podla casu Icemana nejde, lebo si pred startom stanovil ciel dat to pod 8 hodin a cely cas sa toho naozaj drzal. A Roman mu po celu dobu sekundoval :-)

No a cieľ sa mi podarilo splniť ltt :D
12.08.2012 - 16:37:36
00
ináč k tomu zablúdeniu a šípkam :D že vraj niekde pri lejzi trase bol nejaký bežecký maratón a oni mali značené bielymi šípkami...a vraj pár bikerov z lejzi sa vybralo rovno po tých bielych šipkach :D

Tak ja som zabludil a nie sam,,bolo to hned za 3 obcerstvovackou v L. Teplicke,,udajne bola na ceste sipka a ja som ju asi nezbadal,tak miesto odbocenia do prava som vysiel takmer v Sunave,po ceste spat sa rutili proti mne aj dalsi a tak sa vsetci otacali,,v tom dazdi som mal plne oci vody,,ale to sa nevyhovaram,ale pobludilo tam vela bajkerov,,urcite tam mal byt regulovcik..Pri vyhlasovani vysledkov mi povedalo viac bikerov,ze tam boli 2 kocky,ale ked zacalo prsat,tak sa schovali pod strom...Asi jedine co mozem vytknut,v cieli som mal na garmine 84 km.Inac naozaj super akcia,pochvala pre organizatora,bolo vsetko co malo byt,az na ten dazd,ten nemusli vybavit.....
12.08.2012 - 20:47:38
00
a asi aj fotografov zalialo lebo kukam ze fotky skoro ziadne ....mozno este vyvolavaju filmy :D
12.08.2012 - 20:55:27
00
zalialo ma asi na 2krat, ale vibram to zachranil :D - pridavam par fotiek hadam niekoho potešim ;)
https://picasaweb.google.com/106340235941508448718/Horal2012?authkey=Gv1sRgCN-ejOPI48nSag
12.08.2012 - 21:30:38
00
survival maraton za takeho pocasia, ale nelutujem, tie monzunove dazde po 2 hodkach jazdy tomu dodali treti rozmer :D
12.08.2012 - 21:39:54
00
Tak ja som zabludil a nie sam,,bolo to hned za 3 obcerstvovackou v L. Teplicke,,udajne bola na ceste sipka a ja som ju asi nezbadal,tak miesto odbocenia do prava som vysiel takmer v Sunave,po ceste spat sa rutili proti mne aj dalsi a tak sa vsetci otacali,,v tom dazdi som mal plne oci vody,,ale to sa nevyhovaram,ale pobludilo tam vela bajkerov,,urcite tam mal byt regulovcik..

Sipka tam urcite bola. Ked som tade isiel ja dost prsalo a bola jasne viditelna. A to mam poruseny farbocit.
12.08.2012 - 21:56:03
00
:))))))))co je farbocit?????
12.08.2012 - 23:17:45
00
Najprv treba pochváliť organizáciu maratónu, tak výborne zorganizovaný pretek som asi fakt nezažil, priznám sa, mal som najprv obavy, ale tie sa nenaplnili. Ešte aj korene boli vyznačené, fakt úžas, zablúdiť sa nedalo, ak niekto zablúdil, musel byť slepý.

1.etapa: Po štarte sa mi šlo dobre, po nejakých 4km sa to vykryštalizovalo a ja som išiel s romanx-om až do Šumiacu. Tam sme sa nakopili Bratislavčania (Buchtík, tmax, romanx, ja) Začalo dlhé 12km stúpanie hore, zo začiatku sme šli pekne spolu, potom sa tmax splašil a nastúpil ponevač zrýchlil, ja som šiel teda za ním, tak sme šli asi 3, či 4 km, potom som sa na to vykašlal a opäť ma dobehol romanx ako sme sa dostali na asfalt, a cítil som, že sa mi ide zle, tak som skúsil zrýchliť, až som dobehol tmaxa. Hore na Kráľovej Holi som bol okolo 13-teho miesta. Smerom dole sme sa s tmaxom prepadli asi o 6 miest, čo sme neskôr spočítali. Tmax mi ušiel v poslednom kopci, dal mi okolo 55sekúnd (18 miesto)

2.etapa: Nikdy som nešiel maratón dlhší, ako 60km, mal som z tej sobotňajšej 75-ky obavy. Taktiku som zvolil, podstate večer pred etapou (nemohol som zaspať). Povedal som si, stojím na každej občerstvovačke, bez ohľadu na pozíciu, proste budem stáť a jesť a piť. A druhá vec bola, že po štarte sa nebudem naháňať, prvých 8km som šiel pekne vzadu "rozbiehal sa" Musím povedať, že taktika vyšla na 100%, začiatok som šiel pekne ľahučko a postupne som pritvrdzoval, ak som cítil čo i len náznak únavy, v tom momente som zvoľnil a oddychoval. Každý zjazd som sa snažil nedupať a oddychovať, poprípade jesť, ak to bolo možné. Do cieľa som došiel v tom najlepšom, akurát končili sily, takže som to akurát stihol. Čo sa týka počasia, dážď a blato mi nevadili, snažil som sa užívať si trať, bola pekná, možno v tom som mal psychickú výhodu nad ostatnými. (celkovo 11-ty, v kategórii 1)

3.etapa: Keďže jazdím XC-čko, vedel som, že toto bude moja silná disciplína, hneď od štartu som to zobral, ako sa hovorí za ten správny koniec. Snažil som sa byť furt vpredu, išiel som chvíľu druhý, chvíľu tretí. V nájazde do techniky som bol 6-ty, prekvapivo som udržal skupinku až do konca okruhu, teda nie tak do konca, iba po poslednú technickú pasáž pred asfaltom, tam som padol na koreňoch a skrivil riadítka, oklepanie sa a narovnanie riaditok chvíľu trvalo. Druhé kolo to nebolo ono, nešlo sa mi dobre, skoro ma dobehol tmax, išiel asi 15m za mnou, našťastie bol s ním Matúš trnovec, ktorý išiel také dynamické tempo a keďže som ho udržal, tak som sa od tmaxa odpútal a od tretieho kola som išiel zase v tempe. Postupne som ušiel Matúšovi a naháňal som sa s Milanom Damekom. Keď som vchádzal do posledného okruhu a vedel som, že ma Fojtik nedobehol, povedal som si, Mission Completed :-) Bol som posledný, čo mal plný počet okruhov. (10 miesto)

Celkovo 17-te miesto, na to, že som šiel Lejzy a som stále v kategórii do 18r tak som spokojný. Celú Hopral Tour som si užil a bol to pre mňa určite najlepší pretek za túto sezónu po všetkých stranách.
12.08.2012 - 23:27:02
00
Naozaj musim v prvom rade pochvalit celu organizaciu. Ivan, super! Vsetko na vysokej urovni, od znacenia, zabezpecenia nebezpecnych usekov, jedla, az po taku malickost ako je sms v cieli kazdej etapy s dosiahnutym casom.

Prva etapa na Kralovku malo svoje tradicne caro. Dokonca aj pocasie sa drzalo a tak sme si uzili aj slniecka a poriadne sa prasilo. Osobne sa mi slo vynikajuco, chalanov (romanx,tmax atd) som mal stale na dohlad a tak som vedel ze to je celkom dobre :D Aj to zazemie v rekreacnej oblasti Puste Pole je paradne, taka rodinna pohodicka v krasnom prostredi :D

Sobotny Krejzi sa opat ukazal. Kedze dlho neprsalo tak bolo veru poriadne suchucko a pekne to odsypalo. Dazd bol stale na spadnutie, sem tam cosi sprchlo ale bol to skor prijemny dazdik ktory nijako nevadil. Po tom zjazde po skalach v potoku som dostal po X rokoch dekfekt. Najkor som cakal ze to chyti tmel, tak som preklapal koleso a dufal ale ee. Tak teda dusa, horsie ze vsade naokolo bolo same ihlicie ktore sa mi dostalo aj dovnutra s dalsim bordelom pri vkladani duse a tak som sa tam s tym trochu dlhsie *****. Samozrejme ma obehlo kopec ludi ale tak som to zobral sportovo a aspon som mal koho obiehat v dalsom priebehu :D Neustale bola na kopcoch hmla ale ako zazarakom sucho. No ale potom to prislo a posledne 2 hod taky lejak ze sa to postupne zmenilo na survival :D Kazdopadne trat naozaj super, pribudol jeden dlhy kopec oproti minulemu roku a tak sa to nakoniec natiahlo na 108 km a 3400m. Ten zaver po korenoch som uz siel tolkokrat ze ma to uz neprekvapi a skor si ho uz uzivam :D

Zaverecne XC bola fakt sranda. Kedze sa slo stale v lese, blato bolo po vcerajsich vydatnych dazdoch uplne v pohodicke. Problemy robili skutocne smyklave korene, ci uz v zjazde ale aj v mnohych technickych vyjazdoch. Trat je ale postavene velmi pekne. Potesila aj atmosfera a hlavne vela fandiacich kamaratov. Osobne som XC jazdil v zivote 2 krat a to vzdy tu na Horalovi  Podla toho to aj vyzeralo, nehovoriach ze ma pekne bolel chrbat z tej neustalej zmeny tempa :D

Takze nakoniec celkove 15. miesto…

Uz teraz sa tesim na dalsi rocnik…
13.08.2012 - 08:48:31
00
keyboard_arrow_up