kraj avizoval, ze v septembri zacnu stavať.
Boli ste sa tam niekto kuknut, ci sa naozaj zacalo?
Miro
posledný komentár: Predvčerom o 23:00
posledný komentár: 9. 12. 2025 o 14:14
posledný komentár: 27. 10. 2025 o 20:30
posledný komentár: Predvčerom o 23:00
posledný komentár: 9. 12. 2025 o 14:14
posledný komentár: 27. 10. 2025 o 20:30
PS: Vukie, niektore tie fotky su strasidelne:-) Netreba tam ist upratat? A tie linky na hiking su zial vsetky nefunkcne. Skus pripadne http://tinyurl.com/
Ludia, preco mate tolko tu potrebu okruhovat? Ja uz som bol v nedelu cez most na vyjazd do Viedne a spat po tej istej trase. Vobec mi nerobilo problem, ze som musel cez rovnaky most prejst dva krat za den, a kto uz je moc fajnovy, hodi si to naspat cez ine dediny s tym, ze okruh sa mu pretne len na moste. Moznosti v Rakusku pre cyklistiku je neurekom. A kebyze byvam v Trnavke, chodim do Rakuska cez Petrzalku a na nejaky most v DNV ani nepomyslim.
Vobec nekonci v poli. Po asfaltovych cestach za mostom, zjazdnych aj na cestaku, mas moznost vydat sa doprava na Marchegg, dolava na Markthof alebo rovno okolo zamku na Groissenbrunn. Tri rozne dediny, tri rozne smery, cez kazdu sa da pokracovat napriklad aj dalej do Viedne, alebo inam. Ja osobne volim cestu okolo zamku na Groissenbrunn, je to najpriamejsia cesta do Viedne, zaroven ide cez pekny maly kopcek, kde je chvilu aj 10%.
Ako vravim, moznosti neurekom. A vsetko krasne asfaltky.
Kedze v BA je vacsinou severozapadne prudenie, tak hore do Karpat to mam sice proti vetru, ale v stupani idem pomaly a som v zavetri. Potom klesam k Morave stale proti vetru, ale kompenzuje to spad. No a naspat po rovine idem uz po vetre. Takze takto to mam vymyslene a da sa s tym s mensou namahou prejs slusnych par km. Opacne by som v zivote nesiel:-)
Na to nemusíš byť Sagan. Proste na cestnom ti tie kilometre pribúdajú úplne iným tempom ako na horáku. Samozrejme, že čo to musíš mať aj najazdené počas sezóny, nikto z hobby športových cyklistov nezačína v marci dávať dvestovky za deň.
Teraz si na tom lepšie než ja. Ja keď točím Wiedeň z Prievozu cez Berg už na začiatku mesta po Freudenau tak to mám 135 km tam a späť. Pokiaľ si chcem vybehnúť aj Kahlenberg tak aj 170. Teraz prejdeš most a nemusíš sa crcať na Lafko a Berg.
BTW: musim po 30 rokoch raz vyskusat ziletku, lebo na tych traktorovych gumach to fakt ide nejak tazsie:-)
Ako tu bolo písané, cestní cyklisti sú tam obmedzení na asfaltové cesty, ale ako som spomínal, to množstvo krásnych poľných ciest v okolí je oproti nášmu územiu sto a jedno.
Problem odstraneny: IE to zobrazuje, Firefox nie. Cast tej trasy poznam. Je to 5002-ka, napajam sa na nu cez Maly Slavin, Marianku a Zahorsku Bystricu. Pri VW je lepsie ist rovno, je tam chodnik vedla cesty.
BTW: Citali ste? http://bratislava.sme.sk/c/6495901/cyklomost-je-otvoreny-trasa-k-nemu-je-problemom.html
Resp. http://bratislava.sme.sk/c/6477847/parkovisko-k-cyklomostu-maju-vybudovat-do-dvoch-mesiacov.html
Dnes som si to odmeral - Centrálne trhovisko - Košická - Dostojevského - nábrežie - Karlova Ves - Devín - Devínska Nová Ves - cyklomost - 17,6 km.
A to pole na konci mosta? Po cca 500 m po hrádzi (asfaltový povrch) sa dá ísť doľava (Schlosshof alebo Markthof) alebo rovno (Marchegg). No a za B49 (Marchegg - dunajský most pri Hainburgu) je cestičiek a ciest neúrekom. Akurát chýbajú brdky...
Dnes som to trochu natiahol na Groissenbrunn - Lassee - Loimersdorf - Stopfenreuth - most cez Dunaj - Hainburg - Bratislava a tachometer ukázal 68 km. Medzi Lassee a Stopfenreuthom hustota áut cca 1 kus na 2-3 kilometre, medzi Groissenbrunnom a Lassee cca 10 na 6 km. Ale treba podotknúť, že aršlochovia mali dnes sviatok, takže premávka bola určite slabšia.
Dnes som si to odmeral - Centrálne trhovisko - Košická - Dostojevského - nábrežie - Karlova Ves - Devín - Devínska Nová Ves - cyklomost - 17,6 km.
Ved ked ti nevadi jazdit medzi autami, resp. chodcami tak O.K. BTW: na Kosickej mi auto zrazilo syna. Testovaniu vodickych schopnosti telefonujucich soferov sa preto vyhybam. Ked uz, tak to spravim popri Malom Dunaji a cez Petrzalsku hradzu, ale stale ostava min. 5 km na Devinskej ceste.
Ale neviem, naco by som sa tadial trepal, lebo ked uz som v Petrzalke, tak to stocim do Rakuska rovno cez Pecniansky les alebo cez Berg.
Moj zaver: Cyklomost je vyborny pre DNV, Zahorsku, Stupavu a max. Lamac. Pre zvysok Bratislavy t.j. vacsinu mesta by sa tych 100 mil. SKK dalo vyuzit znacne efektivnejsie.
Možno je dostupnosť pre tieto časti najlepšia, ale ja som sa tešil na tento most a už som ho dvakrát využil, keď si robím okruhy cez Rakúsko a to aj napriek tomu, že bývam v Prievoze, takže bežne idem trasu, ktorú písal JoKo. Mne problém jazdiť v premávke nerobí aj keď som už mal zopár kolízií s plecháčmi. A na tomto názore sa zhodneme viacerí žiletkári, ktorí čakali na otvorenie. Teraz je o niečo lepšie dostupnejšia aj oblasť moravských polí na rakúskej strane a nemusím využívať iba dunajský most pri Hainburgu, alebo kompu v Záhorskej, ktorá je už od ruky a navyše je limitovaná výškou Moravy. Takže nech som z ktorejkoľvek časti Bratislavy prínos to má aj pre mňa a navyše z tých 100 mil. Sk značnú časť financovala tuším aj EÚ, takže BSK zase toľko neplatil a keby aj v rámci mesta by tie peniaze prefinancovať ani nemohol, keďže je to iný stupeň samosprávy, ktorá na území hlavného mesta nemá veľa právomocí. Síce most je postavený v katastri BA, ale v tomto prípade sa jednalo o cezhraničnú investíciu a nie mestskú investíciu.
Ku kamosovi do Devisnkej to mam okolo tych 17km a dost ma to otravuje, kedze vacsinou chodim len na hradzu Cunovo a spat, cize okolo 35km. Takto ked som chcel ist s kamsom z DNV na vyjazd, tak len som dosiek k nemu tak som sa mohol rovno otocit
Takto mozem ist ku nemu a vratit sa spolu cez Rakusko, co sa mi velmi paci