kam chodíte na bikoch v Martine?
ja najradšej stará cesta na Martinké hole hore a dole, ked sa mi nechce tak jasenská dolina to je všetko tak do 2 hodín bez zastavky
06.12.2006 - 19:12:45
00
magura je dobrá ale to sa stale nedá aj tie hole točím 3 krát do týždna mi s toho šibe
06.12.2006 - 19:15:20
00
behni do PD a naspat, alebo do Gaderskej doliny, to mas na skok.... :)
06.12.2006 - 22:33:56
00
Ja viem ze pisem az prilis neskoro a mozno si tu trasku uz aj objavil ale taka kratka traska ktora sa mi tak pozdava je ked ides smerom na Strane a prides az k tomu velkemu hotelu co je po lavej strane (neviem ako sa vola ale je to taky vacsi hotel). Je to takych 500 m pod lanovkou tam zacina taky brut strmy kopec a tam sa odbaca doprava, pokial sa nemylim tam je aj cyklo oznacnik a touto cestou by si sa mal dostat do Vrutok. Je to prijemny okruh a na jar velmi krasny.
10.12.2006 - 10:52:39
00
Ja rad chodim na Martinske Hole po serpentinach, teda cez Hodinovku a potom rad chodim na chatu Magura, chatu pod Suchym a chatu pod Chlebom
10.12.2006 - 10:56:47
00
Bez zastavky? Kamo bikovanie si treba aj uzit, nielen krvopotne slapat
10.12.2006 - 10:59:20
00
Ačo tak začať pri autobazáre Trusalová a pod ho na chatu pod Chlebom.[/img]
02.01.2007 - 19:40:32
00
Nechcem zakladat novu temu, takze moja otazka: Poznate nejake fajn traily vo Velkej Fatre? Konkretne smerom bud z martina alebo turcianskych teplic ("uz" mam chatu v Blatnici), nieco na sposob XC/Enduro. Dik
16.02.2007 - 22:57:41
00
matheos: trocha neskoro ale predsa kupil si chatu v super oblasti a ciest tam najdes vela okolie martina má na každý smer nejaku často vyhladávanú cestnú trasu tak daleko som nezašiel ale viem že s turč. michala sa dá ist na bajku na jeden kopec zistim ako sa volá a je to super sa tam chystám ist aj ja
30.04.2007 - 09:04:31
00
Momentalne hladam "rozumnu" cesticku z gaderskej, alebo blatnickej doliny na kralovu studnu.
Tuto sobotu som tym smerom jednu cesticku nasiel, ale hore je este dost snehu tak si musim este troska pockat.
30.04.2007 - 09:18:08
00
to je ono ta sa to am volá e je tam super so počul
01.05.2007 - 20:10:34
00
Matheos.Cau. Ja som raz isiel na biku az na uplny koniec doliny. Mozno hovorime o tej istej cesticke. Skratka zasiel som este dalej ako je turisticke znacenie na Kralovu studnu uplne na koniec asfaltky alebo lepsie povedane cesty ktora vedie Gaderskou dolinou. Zrazu sa uplne stratila a ja som jasne videl zdola na hreben, ktory je v oblasti Ostredku, videl som tam aj ludi turistov. Tam sa uz dalo stupat iba smerom hore na hreben alebo ako som isiel ja. Presiel som tusim po lavke na druhu stranu potoka, ktory ak si dobre pamatam mal uz iba 0,5 m tam to vyzeralo ze cesta akoby este pokracuje ale bolo to len na useku asi 15 - 20 m strmeho useku a kazdy biker co riadne bikuje vie ze taketo cesty koncia do stratena. A veru tak aj bolo po vyslapani kratkeho strmeho useku som sa dostal na akesi male lucnate plato z ktoreho smerom doprava odbacal dobre vyjazdeny chodnik siroky asi 0,5 - 1 m. Vysiel som neprijemny strmy usek ktory ak si dobre pamatam nebol az tak dlhy a dostal som sa na akysi priesek. Odtial som sa vratil pretoze zacinalo prsat a cesta do Prievidze este daleka takze som nemal moznost to preskumat. Logika mi ale hovori ze ak to neslo len do toho prieseku urcite to islo aj dalej a teda na Kralovu studnu. Ak je to to iste co si isiel ty napis kde to ide ake je to dlhe a ako narocne. Do zbikovania.
01.05.2007 - 23:43:27
00
No ja som zahol doprava ako je na obrazku (cervena ciara). Ty si siel asi dalej (naznacil som modrou). Skoda ze som nemohol ist dalej, dole ma uz cakali :( , inak bol to paradny chodnicek

Prílohy:

velka_fatra.jpg
velka_fatra.jpg 166.13 KiB thumb_up0thumb_down

02.05.2007 - 08:35:56
00
Keďže pochádzam z Martina, tak to tu trochu poznám, tak sem hodím zopár postrehov, kam vlastne ísť na biku v Turčianskej záhradke, tak ako tomu hovoria našinci. Medzi moje najobľúbenejšie trasy patrí oblasť Gaderskej doliny. Je to veľmi nádherná, pestrá a dlhá dolina, ktorej začiatok začína pri obci Blatnica. Je vzdialená asi 16 km od mesta Martin. Do Blatnice sa dostanete buď jednou trasou, ktorá je náročnejšia, ale krajšia a vedie po vedľajších cestách. Najprv po zelenej značke, ktorá začína v Martine a končí v obci Dražkovce, jej dĺžka je asi 4 km. Tu sa dostanete na červenú značku, tzv. cesta SNP, ktorou prejdete až do Blatnice. Tá druhá, jednoduchšia cesta vedie popri hlavnej ceste z Martina, smer Turčianske Teplice, popri dedinách ako sú, Košťany nad Turcom, Príbovce, Rakovo, okolo Valentovej až sa dostanete už do spomínanej Blatnice.
Na konci dediny Blatnica začínajú dve doliny. Jedna sa volá Gaderská, po žltej turistickej značke viď obrázok, tá odbočuje vľavo a Blatnická, po zelenej turistickej značke ktorá odbočuje vpravo.
www.matusovo-kralovstvo.sk
Túto dolinu obľubujú najmä cyklisti. Tu si ale dávajte pozor, lebo cyklistické značky sú farebne ináč označené. Gaderská dolina je zelená a Blatnická dolina je modrá. Tieto dve doliny sú vstupom do Veľkej Fatry. Asi tak z polovice sa Gaderská dolina tiahne okolo kopca Tlstá, čo ma za následok, že trasa má charakter podkovy, jej celková dĺžka je 16 km. Na jej začiatku po ľavej strane sa nachádza zrúcanina Blatnického hradu, ktorý sa oplatí navštíviť. Asi tak polovica cesty je asfaltového charakteru a druhá štrkového. Táto cesta je viackrát križovaná nádherným kryštáľovočistým Gaderským potokom a vysokými vápencovými bralami.
europeanschoolsproject.org
Po celej dĺžke sa nachádzajú viaceré odpočívadlá, horárne. Gaderská dolina sa v polovici mení na Dedošovskú dolinu. Na jej skoro konci nájdeme odbočku na Kráľovu studňu, ktorá je vstupom na Veľkofatranské kopce.

Ak by ste sa ňou pustili, tak najprv vás musím upozorniť, že bike na plece. Je to žltá turistická značka, na ktorej je napísané 1 hod na Kráľovu studňu. Ja som touto cestou nešiel, lebo nebol čas, ale chystám sa, tak potom dám postrehy. Ale ak by ste sa predsa odhodlali, tak vás čakajú nádherné výhľady, už spomínaných Veľkofatranských kopcov. Buď smerom na horský hotel Kráľova studňa a potom po hrebeňovej červenej turistickej značke až ku sedlu Malý Šturec, a potom už stále po asfaltke smer Turčianske Teplice, alebo smerom na chatu pod Borišovom. Ak, by ste sa ešte ďalej pustili až na koniec Dedošovskej doliny, tak prídete až po úbočie najvyššieho vrchu Veľkej Fatry Ostredku.
www.panoramio.com
Tu už ale cesta končí a nič iné neostáva, ako sa vrátiť naspäť. Tak všetkým čo navštívite túto dolinu prajem pekný výlet.
14.05.2007 - 22:15:02
00
Gaderská dolina sa v polovici mení na Dedošovskú dolinu. Na jej skoro konci nájdeme odbočku na Kráľovu studňu, ktorá je vstupom na Veľkofatranské kopce.
Ak by ste sa ňou pustili, tak najprv vás musím upozorniť, že bike na plece. Je to žltá turistická značka, na ktorej je napísané 1 hod na Kráľovu studňu. Ja som touto cestou nešiel, lebo nebol čas, ale chystám sa, tak potom dám postrehy.

Gaderskú dolinu aj s výstupom na Kráľovu studňu som absolvoval pešo so stanom na chrbte asi pred 10 rokmi. Musím povedať, že žltá vedie po veľmi strmom svahu. Sú to serpentíny, takže sa to dá zdolať, ale určite by som sa tam nevybral za mokrého počasia, lebo vtedy je to hotová kĺzačka. Osobne by som tam nešiel s bajkom, stačil mi stan, ale extrémisti budú na tento výstup určite v dobrom spomínať. :lol:


Naposledy upravil ambivalence dňa 14.05.2007 - 23:06:48, celkovo upravené 1 krát.

14.05.2007 - 22:43:14
00
keyboard_arrow_up