mne sa na tychto velkych ramoch nelubi ta kilometer dlha hlavova rura... tiez mam 192cm proste sa mi zda ze to kazi celkovu vyzaz bajku ale inac je ten bajk pekny
v zasade to tak nemusi byt..ja mam 195 cm, pozri moj bike (KUOTA) na stranke 140 v tejto teme, je to XXL (61 cm) a nemam pocit ze hlavovka vyzera nejaka megadlha... asi aj preto sa mi pacil je to vsak len vec dizajnu, ale zas za svoje peniaze chcem aj aby sa mi bike pacil
v zasade to tak nemusi byt..ja mam 195 cm, pozri moj bike (KUOTA) na stranke 140 v tejto teme, je to XXL (61 cm) a nemam pocit ze hlavovka vyzera nejaka megadlha... asi aj preto sa mi pacil je to vsak len vec dizajnu, ale zas za svoje peniaze chcem aj aby sa mi bike pacil
nice bike,ale aj na tvojom sa mi to zda kupodivu o nieco vacsie ako mam ja ,spokojnost s Corimami?
nice bike,ale aj na tvojom sa mi to zda kupodivu o nieco vacsie ako mam ja ,spokojnost s Corimami?
neviem, tvoj bike som nevidel na mojom mi vsak ta hlavovka vobec ale vobec neudiera do oci, co nemozem povedat napriklad o karbonovych trekoch alebo cannondale v tej velkosti ramu...o hlinikovych ramoch, kde su tie trubky mensieho priemeru ani nehovorim..
hej, corimy su super. dobry kompromis hmotnost/odolnost. pekne sa na tom jazdi. mam galuskovu verziu. momentalne jazdim na Tufo
snáď si nečakal u hliníka itáliu...
to ešte tak možno papundekel...ale inak je to pekný číňan,taký červený.
Tak JoKo tu pred casom vravel, ze jeho Wilier je pozvarany v Italii
Inac dnes prva jazda a hned story...neviem, ci bolo prefuknute, ale z nicoho-nic makke zadne koleso(dusa praskla na spoji), ktore vobec neslo z ramu von - musel som klucom brusit stecenu farbu, ktora zavadzala...
Lenže môj má osem a pol roka - kupoval som ho na jar 2004. Ten môj starček má dokonca karbónovú zadnú stavbu, vzpera zadnej vidly je monostay, na tomto vyzerá byť hliníková. V roku 2004 bolo Lavaredo niekde v strede ponuky rámov Wiliera, v súčasnosti je u Wiliera na samom spodku ponuky. Aj cenove bolo vtedy niekde úplne inde ako je Lavaredo teraz.
Lenže môj má osem a pol roka - kupoval som ho na jar 2004. Ten môj starček má dokonca karbónovú zadnú stavbu, vzpera zadnej vidly je monostay, na tomto vyzerá byť hliníková. V roku 2004 bolo Lavaredo niekde v strede ponuky rámov Wiliera, v súčasnosti je u Wiliera na samom spodku ponuky. Aj cenove bolo vtedy niekde úplne inde ako je Lavaredo teraz.
Ved prave tak som si to vysvetloval, ze tvoj wilier bude starsi Ono Lavaredo uz ani v ponuke nie je, nahradila ho Montegrappa
akože nie? Veď ložiská sú pri dlhšej hlavovke ďalej od seba a celok je tak tuhší. Presne pre rovnaký dôvod Shimano posunul ložiská ďalej od seba v HTII stredoch.
akože nie? Veď ložiská sú pri dlhšej hlavovke ďalej od seba a celok je tak tuhší. Presne pre rovnaký dôvod Shimano posunul ložiská ďalej od seba v HTII stredoch.
kontrolna otazka,plati to aj pri extrem sloping-u
edit:// a odpovede sme sa nedockali ako som predpokladal
no, neviem, čo si pod extrem slopingom predstavuješ? Extrem sloping hlavovej trubky? Ja som celkom presvedčený, že hlavovka bude tým lepšie odolávať silám, ktoré pôsobia na jej konce, čím budú ložiská bližšie pri tých koncoch (a čím budú tie ložiská ďalej od seba). Ale nie som strojár, takže sa kľudne nechám presvedčiť, že je to inak. Možno tie sily pôsobia úplne ináč, ako si predstavujem.
a hlavne niekto moze mat dlhe nohy a preto potrebuje velky ram.....ale napr. samotna hlavova trubka mu bude prinizko takze aj tak bude potrebovat podlozky
osobne som to nemyslel z pohladu tuhosti. myslim, ze s tuhostou nie je na novych ramoch od renomovanych vyrobcov vobec problem - ak dokazu vyrobcovia napr. na 29 mtb robit karbonove ramy s velmi kratkou hlavovkou a su dostatocne tuhe, tak na cestnom to problem vobec nie je...
myslel som to z pohladu geometrie - ked nechces mat turisticku geometriu ale mat trochu sportovejsi rozdiel vo vyske medzi sedlom a vyskou riaditok, tak extremne dlhu hlavovku asi chciet nebudes..., to sa potom s posedom vpredu nizsie nedostanes.
konecne ho uz mam od dnes doma , uz som si aj vybehol cca 40km aj napriek tomu ze som stale chory ale neodolal som , oproti tomu krosu co mam to ide dako samo ), ved aj ma len polovicnu vahu (9.9kg s dvomi prazdnymi flasami tak ako je na foto), origo kazetu 11-25 som dal vymenit za 11-28
ps: pedale nerieste, zatial tam ostanu tieto kym si nanho nezvyknem, predsa len som na cestaku nesedel uz 20 rokov a prvych par 100 metrov to bolo dost o hubu hlavne s mojim velkym bruchom ), aj sedlo je asi este kus nie vodorovne ale to sa vsetko doladi ked vyzdraviem
Pozeram z kade poznam ten bicykel a jasne na slovakiaringu som sa nan pozeral a tahal za nim pol preteku
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
v zasade to tak nemusi byt..ja mam 195 cm, pozri moj bike (KUOTA) na stranke 140 v tejto teme, je to XXL (61 cm) a nemam pocit ze hlavovka vyzera nejaka megadlha... asi aj preto sa mi pacil
neviem, tvoj bike som nevidel
hej, corimy su super. dobry kompromis hmotnost/odolnost. pekne sa na tom jazdi. mam galuskovu verziu. momentalne jazdim na Tufo
Inac dnes prva jazda a hned story...neviem, ci bolo prefuknute, ale z nicoho-nic makke zadne koleso(dusa praskla na spoji), ktore vobec neslo z ramu von - musel som klucom brusit stecenu farbu, ktora zavadzala...
Ved prave tak som si to vysvetloval, ze tvoj wilier bude starsi
tak toto vo vseobecnosti vobec neplati...
edit:// a odpovede sme sa nedockali
osobne som to nemyslel z pohladu tuhosti. myslim, ze s tuhostou nie je na novych ramoch od renomovanych vyrobcov vobec problem - ak dokazu vyrobcovia napr. na 29 mtb robit karbonove ramy s velmi kratkou hlavovkou a su dostatocne tuhe, tak na cestnom to problem vobec nie je...
myslel som to z pohladu geometrie - ked nechces mat turisticku geometriu ale mat trochu sportovejsi rozdiel vo vyske medzi sedlom a vyskou riaditok, tak extremne dlhu hlavovku asi chciet nebudes..., to sa potom s posedom vpredu nizsie nedostanes.
ps: pedale nerieste, zatial tam ostanu tieto kym si nanho nezvyknem, predsa len som na cestaku nesedel uz 20 rokov a prvych par 100 metrov to bolo dost o hubu hlavne s mojim velkym bruchom
Pozeram z kade poznam ten bicykel