Na záznam z trasy používam sporttracker s tel. N 5230.Som s týmto programom velmi spokojný len po spustení a vypnutí mi to narobí nejaký "guláš". Na screene je to pekne vidieť. Poadíí niekto ako sa toho zbaviť alebo prečo sa tak deje?
Záznam som skúšal aj cez Locus, ale potreboval by som asi trochu pošteľovať parametre, nebolo to celkom ono. Na SportTrackeri mi vyhovuje aj autopauza, ktorá funguje celkom dobre. Inak ja mám na bežné používanie Garmin Edge 305 (aj kvôli sledovaniu tepu), mobil používam len v prípade neočakávaných udalostí (ako minule, keď som zistil, že je Garmin vybitý, tak som pustil SportTracker pre istotu súčasne na Androide aj na iPhone , nakoniec nespadol ani jeden a mohol som sa zasa raz presvedčiť, o koľko je GPS čip na Androide lepší). Čo sa týka nezrovnalostí v nastúpaných metroch, o tom tu už prebehla diskusia - výsledok bol asi taký, že najviac sa dá veriť barometrickým výškomerom (ktorý Edge 305 tiež má).
V Locuse se s tym da pohrat, mozes si nastavit casovy aj vzdialenostny interval zaznamu jednotlivych bodov (default je tusim 5 sekund a 10 metrov). Co sa tyka vyskovych metrov, aj ja som cital tie diskusie, takze moc velku vedu z toho nerobim, je to fakt len orientacne Je to dobre aspon na porovnanie jednotlivych svojich zaznamenanych tras. Mna zaujalo hlavne to, ze tie iste zaznamenane udaje sa v roznych aplikaciach interpretuju dost odlisne, napriklad na jednej mi Locus ukazuje 2340m, ST 1866m, Endomondo 1723m No a vyber si...
pouzivam Endomondo Pro a ked idem na cely den bikovat, este ani raz mi nezaznamenalo celu trasu, lebo mi vzdy prdne baterka, aj ked startujem rano s uplne nabitym mobilom. Pritom vypnem vsetky udaje na pozadi, znizim jas obrazovnky na minimum... Je to baterkou ( HTC Wildfire S), alebo tie apky su fakt take zrace? je ST v tomto lepsia, pripadne viete mi poradit nieco, kedze tachac je OFF?
Inak, ja si vtedy vypinam len pristup na Internet (mobile data aj wifi), ak ich mavas standardne zapnute, tiez by ti to pomohlo s vydrzou. Skontroluj si aj, ci nemas zapnuty bluetooth, som bol neraz prekvapeny, kolko ludi ho malo zapnuty bez toho, ze by vobec vedeli, co to je Btw. ako sa chova Endomondo, ked dojde baterka - ostane tam zaznamenana trasa?
modry zub, wifi, vsetko mam povypinane, zakazene vsetky aktualizacie, jas obrazovky na uplne minimum, proste nic nemam spustene, okrem GPS a Endomonda.. ale aj tak to baterka nevydrzi :/ zakupila som si kvoli tomu aj Pro verziu, pretoze je tam Low Power Mode, ktory by prave toto pozieranie baterky mal eliminovat...
pokial Ti prdne baterka, alebo sa z akehokolvek dovodu vypne tlf, udaje zostanu zachovane, avsak zaznamena Ti to iba do doby vypnutia tlf. Obcas sa mi ale stava, ze udaje v mobile nekoresponduju s udajmi na webe a opacne. Uz ma to trosku stve, nezostane mi nakoniec nic ine, iba investovat do noveho tachaca... BTW, daju sa na novom tachaci nadefinovat napr. uz spravene km?
Tak uz fakt len skusit ten letovy rezim... Pripadne vyskusaj Locus, co pouzivam ja, zdalo sa mi, ze k baterke je dost milosrdny. Locus ma aj widget pre zaznam trasy, takze netreba spustat celu aplikaciu, ale nikdy som ho neskusal, lebo ja ho pouzivam najma kvoli mapam.
Tachac - veru netusim, zrejme zavisi od modelu. Ale tipoval by som, ze by sa to mohlo dat.
Po vsetkych moznych pokusoch o zaznam trasy na mobil a s tym spojene neprijemnosti som sa rozhodol kupit GPS tracker Canmore GT730FL-S a som spokojny. Je to velke ako zapalovac, vazi to par deka, zapnem to, hodim do ruksaka a viac sa o to nestaram. Ked sa vratim, vypnem. Stiahnem tracklog do PC a zabavam sa. Vraj to vydrzi pracovat 18hodin, co nemozem potvrdit, lebo sa mi ho este nepodarilo tak dlho pouzivat. Zaznamenava to aj vysku. Cena do 50€. Mozno to niekomu pomoze pri vybere zaznamenavatka...
Funny mala som najskor free verziu Endomonda. Vsetci co appku hodnotili, pisali, ze je to zatial ta naj appka a ze sa oplati ist do Endomanda Pro... Ked som zacinala s bikom, tak som jasne, ze nemala problem, lebo som sla len kratke trasy, ale teraz ked idem cez stovecku a ono to po 60 km skape, tak ako pises Ty, vie to nastvat. Jazdim sice pre radost, ale aspon tie km by som chcela mat pod kontrolou a spatne vidiet, kade som uz sla, tiez nie je na zahodenie.
Endomondo ma automaticke zastavenie pocitania, ked proste zastavis. Synchronizovanie je tam automaticky, akurat, ze niekedy to zblblo a ine bolo na webe, ako bolo na mobile. Ale napr. fotenie to neumoznuje vobec, teda co ja som sa v tom hrabala, tak som to tam nenasla.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Záznam som skúšal aj cez Locus, ale potreboval by som asi trochu pošteľovať parametre, nebolo to celkom ono. Na SportTrackeri mi vyhovuje aj autopauza, ktorá funguje celkom dobre. Inak ja mám na bežné používanie Garmin Edge 305 (aj kvôli sledovaniu tepu), mobil používam len v prípade neočakávaných udalostí (ako minule, keď som zistil, že je Garmin vybitý, tak som pustil SportTracker pre istotu súčasne na Androide aj na iPhone
pokial Ti prdne baterka, alebo sa z akehokolvek dovodu vypne tlf, udaje zostanu zachovane, avsak zaznamena Ti to iba do doby vypnutia tlf. Obcas sa mi ale stava, ze udaje v mobile nekoresponduju s udajmi na webe a opacne. Uz ma to trosku stve, nezostane mi nakoniec nic ine, iba investovat do noveho tachaca... BTW, daju sa na novom tachaci nadefinovat napr. uz spravene km?
Tachac - veru netusim, zrejme zavisi od modelu. Ale tipoval by som, ze by sa to mohlo dat.