Informujem sa ci by sa nasiel nejaky clovek ktory by sa nechal nahovorit na neoficialny xc maratonik po zoborskych cestach, trasa a ostatne by sme dohodli, navrhi, piste som zvedavy....
Zobor tú trocha vody rýchlo vychlastá. (nie severné zvážnice)
Ak už dnes nezaprší, odpoludnia je to v pohode.
Cez víkend budeme už blato hľadať.
Išiel by si?
"jurajko1975"
A vieš, že by sa to dalo aj na biku?
Pozri podrobný popis trasy. Až na Vtáčnik to máme prakticky po tej trase už prejazdené.(na dve etapy)
no na biku by som to urcite nedal na jeden krat (+4000 vyskovych metrov) a pesi mozno tiez nie, ale uvidime . Vtacniku som sa doteraz uspesne vyhybal (sam neviem preco) tak dufam, ze sa mi tam podari vyslapat nech to trochu omrknem (v noci ).
Ísť presne tú ich turistickú trasu na biku by veru nebola pohoda. Možno by som vedel 1000 výškových metrov skresať a odpíliť pekných pár km asfaltu. (dĺžku ako aj hlavné body by som však dodržal)
Napr. načo z V. Tríbeča dole do Zlatna a odtiaľ pod Hrušovský hrad. Ide to aj vrchom zvážnicou a singlom popod Javovorý vrch až nad Skýcov.
Ten Vtáčnik ísť na prvý krát v noci, ako píše "kkk55" by som veru neodporúčal. Hrebeňovka je dlhá a má dosť nečakaných "zákerností". (Cez deň ale pohoda - kto tam nebol - odporúčam)
túto trasu (Nitra-Handlová) som si prešlapal, síce mi to trvalo dlhšie ako tam píšu borci o najlepších časoch ale spravil som to..a na biku? bolo by tam kopu krásneho klesania a človek by sa celkom pekne vybláznil, ale pokiaľ by ste šli po červenej trase tak by tam bolo dosť veľa nosenia biku na chrbte..červená trasa má dĺžku 105 km..ale najzaujímavejšie by to snáď bolo dolu Veľkým Gríčom..
no jo, po Velke Pole si to viem predstavit aj mimo cervenu znacku, ako Galipe spomina, je tam vela asfaltu a nezaujimavych usekov. Z Velkeho Pola dalej na Vtacnik na bajku pre mna neznama oblast. pesi som to tiez dal uz viackrat, ale to bolo davno a uz si moc nepamätam. snad raz aj tam pojazdime daco, a myslim ze by sa to dalo v pohode dat za jeden den. naspät vlakom samozrejme, alebo opacne
az po Velke Pole pohoda, ale z Velkeho Pola na Vtacnik po cervenej je to brutus... spravil som to akurat pondelok tento tyzden ale opacnym smerom. na bajku sa to da, ale aspon 3-4 krat sa musi zosadnut a potlacit. a je to neskutocne dlheeeeee a vycerpavajuce stupanie
viem, pamätám si to, práve preto to stabilné tempo je málo pravdepodobné..a neviem, či je reálne to spraviť tam aj späť za jeden deň..24 hodín stále šlapať tak náročný terén, neviem, či by sme sa zišli všetci v takej kvalitnej kondičke..
tak sa este vratim k tej stovke. Bohuzial som to nedal . Zaplatil som asi novacikovsku dan lebo som prepalil zaciatok. Cely cas som si hovoril, ze sa nebudem hnat a staci mi to prejst. Bohuzial som nezvladol psychicky napor, kedze na Zibrici sme boli s bratom medzi poslednymi (a to som nemal dojem, ze sa flakam). Tak sme zacali dolekopcom behat. V Kostolanoch pod Tribecom sme uz boli okolo 60 miesta. Na Tribeci sme mali 5hod. co bol velmi slusny cas pre nas. Uz pri vystupe na Tribec som mal dost velke problemy s kolenami, ale myslel som si, ze sa to podda. Bohuzial sa tak nestalo a pri klesani z Tribeca to uz bolo velmi zle. Uz dlhsiu dobu mam problem s lavym a preto som asi viac zatazoval pravu nohu a asi preto sa ozval pravy meniskus (uz som ho mal operovany). Dosiel som este na stvrtu kontrolu v Zlatne tusim na 63 mieste s casom okolo 6:30 (klesanie z Tribeca som uz mal velmi pomale). Cas som mal dobry tak som siel dalej, bolo mi to luto zabalit. Dufal som, ze to prejde aj ked som uz mal problem aj do mierneho kopca. Brat uz mal asi pol hod. naskok. No potom mi zrazu zavolal, ze ma strasne otlaky a nemoze ist dalej. To uz bol posledny klinec do rakvy . Tak sme to na Brezinach stocili do Topolcianok. Nemalo zmysel ist dalej, na Vtacink by sme sa aj tak v takom stave nedostali a z Topolcianok bola asi posledna sanca dostat sa rozumne do Nitry. Inak musim priznat, ze aj bez problemov s kolenami by som to zvladol asi len z poslednych sil. Nedal som vlastne ani polku, ale rozbity riadne. Ozyvaju sa svali, ktore som malo pouzival (bajkujem, ale aj behavam, obcas aj hore-dole kopcom). Chodidla som mal cele polepene proti otlakom. Napriek tom u mam asi 5 naozaj velkych hnusnych otlakov...
Vcera som si povedal, ze na takuto kravinu sa uz nikdy nedam nahovorit! Dnes uz analyzujem ako som isiel, kde som urobil chybu... Zeby predpriprava na buduci rok ?
Dobrá jazda dnes, len sa mi chalani niekde stratili. asi som minul odbočku
To sme zblúdilci dvaja.(zostup zo Zobora)
Pre technické problémy som vás už nechcel zdržiavať. Ešte som si zdola šliapol červenú a modrú. Strmý stupák ako na Tri duby to síce nie je ale za to dobrá "morda" po skalách a koreňoch.
dakujem. Na bajku to nastastie nevadi ani mne dokonca dokazem aj nieco odbehnut do tych 20km, ale tentokrat to bolo prilis.
Dost ma mrzi, ze som sa nedostal na ten Vtacnik. Este som tam nebol a tiez som sa tesil na nocny pochod ten som tiez este nezazili. Ale nevadi. Vtacnik mozno skusim este tento rok na bajku a stovku mozno opat o rok. Aspon mam dalsiu motivaciu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak už dnes nezaprší, odpoludnia je to v pohode.
Cez víkend budeme už blato hľadať.
Išiel by si?
http://ponitrianska100.wbl.sk/Uvod.html
A vieš, že by sa to dalo aj na biku?
Pozri podrobný popis trasy. Až na Vtáčnik to máme prakticky po tej trase už prejazdené.(na dve etapy)
Napr. načo z V. Tríbeča dole do Zlatna a odtiaľ pod Hrušovský hrad. Ide to aj vrchom zvážnicou a singlom popod Javovorý vrch až nad Skýcov.
Ten Vtáčnik ísť na prvý krát v noci, ako píše "kkk55" by som veru neodporúčal. Hrebeňovka je dlhá a má dosť nečakaných "zákerností". (Cez deň ale pohoda - kto tam nebol - odporúčam)
Prípojné miesto Drážovce-kostolík 14:00 hod.
Vcera som si povedal, ze na takuto kravinu sa uz nikdy nedam nahovorit! Dnes uz analyzujem ako som isiel, kde som urobil chybu... Zeby predpriprava na buduci rok
Chválim ťa,aspoň za tú odvahu ísť do tej "mordy". Chápem ťa.
Mám podobné problémy s kolenom (meniskus) ale na biku mi to nevadí.
To sme zblúdilci dvaja.(zostup zo Zobora)
Pre technické problémy som vás už nechcel zdržiavať. Ešte som si zdola šliapol červenú a modrú. Strmý stupák ako na Tri duby to síce nie je ale za to dobrá "morda" po skalách a koreňoch.
Dost ma mrzi, ze som sa nedostal na ten Vtacnik. Este som tam nebol a tiez som sa tesil na nocny pochod ten som tiez este nezazili. Ale nevadi. Vtacnik mozno skusim este tento rok na bajku a stovku mozno opat o rok. Aspon mam dalsiu motivaciu.