aj ja tade chodim casto a ztail vsetko ok, tak som zvedavy ci mam len stastie alebo tam to "toleruju".
26.09.2012 - 09:31:54
00
nazdar pánové... niečo pre išpiráciu aktuálnej témy pozrite si toto video ..http://www.liptovskakokava.sk/index.php?obdobie=leto&open=/38/177/178


Naposledy upravil gama dňa 26.09.2012 - 13:08:54, celkovo upravené 1 krát.

26.09.2012 - 11:06:00
00
Niečo k polovníkom "len polovník" nie lesník ,ak Vás stretne polovník v lese a chce Vám dohovárať "obmedzovať dva prsty hore "môže ale len na úrovni upozornenia,jeho právomoc resp.nejaký výkon končí tam kde aj začal,je presne na tej istej úrovni ako vy bajkeri...platlia pre neho rovnaké pravidlá ako pre bajkera,polovníkova povolenka pre lov služi zároven ako povolenie pre vstup s vozidlom do lesa ALE.. len za účelom naloženia ulovenej diviny alebo ak vykonáva nejakú činnosť ako je krmenie ako príklad ,polovníci maju revír len v prenájme ,ak počuvam resp.čítam niektoré vyjadrenia polovníkou hm..hanbím sa za pol.verejnost ,iné je právomoc polovcníckej stráži "sčasti obmedzené" ,Jedine kto má na Vás dosah je lesná stráž ktorá sa stará o kontrolu celého lesného hospodárstva.Len tolko pre zatial,prajem Vám mnoho km v prírode bez stresu a emocii.
26.09.2012 - 11:45:39
00
dakujeme gama o to viac si vazime ludi ako si ty :)
vacsina z nas sa snazia respektovat a tolerovat strety s vami ale urcite sa najdu aj cierne ovce pre ktore nas hadzete do jedneho vreca. ja osobne dufam ze to bude coraz viac o tolerancii a uzijeme si tu nasu prirodu vsetci v zdravi a pohode ;)
dik za tvoj prispevok.
26.09.2012 - 12:26:44
00
Jedine kto má na Vás dosah je lesná stráž ktorá sa stará o kontrolu celého lesného hospodárstva


Ano, presne tak .. ved ja som chcel, aby sa legitimoval - vela polovnikov/lesnikov ma preukaz lesnej straze /nebudem ale rozoberat ako to prebiehalo,nie je dolezite/. Ja nepotrebujem sa natahovat s nikym, nadavat si, bit sa,volat policiu, atd. .. len ked tak v klude si podebatovat vymenit argumenty, uznat kto ma pravu, casto kludne ustupim, aj ked som v prave. Znovu opakujem, ze polovnikov nemusim, ale to neznamena, ze ich nebudem respektovat. Samozrejme, ina vec su "polovnici" v prenajme reviru, s tymi maju problem aj samotni polovnici.
26.09.2012 - 13:31:12
00
Ito napísal:
"Ano, presne tak .. ved ja som chcel, aby sa legitimoval - vela polovnikov/lesnikov ma preukaz lesnej straze /nebudem ale rozoberat ako to prebiehalo,nie je dolezite/. Ja nepotrebujem sa natahovat s nikym, nadavat si, bit sa,volat policiu, atd. .. len ked tak v klude si podebatovat vymenit argumenty, uznat kto ma pravu, casto kludne ustupim, aj ked som v prave. Znovu opakujem, ze polovnikov nemusim, ale to neznamena, ze ich nebudem respektovat. Samozrejme, ina vec su "polovnici" v prenajme reviru, s tymi maju problem aj samotni polovnici."

Prepáč nerozumiem tvojmu príspevku :veľa polovníkov/lesníkov ma preukaz lesnej stráže ,odkial berieš také info?Polovnícka ako aj lesná stráž je presne vedená na lesnom úrade su to sčítatelne nie velké počty pre region MK ako príklad jedna lesna správa ma napr.4 lesníkov teda 4 členov lesnej stráže .
1.kto kolvek ta bude kontrolovat musí sa najskor predstavit ,polovnícka stráž ako aj lesná stráž ,stráž prírody :musí mat odznak na viditelnom mieste na požiadanie predkladá aj preukaz!
2.ak ta niekto kontroluje "polovník niekto"máš právo vediet kto to je ,ak má pušku na pleci neznamená to, že ta má právo kontrolovať ako príklad ,ak povie že je polovník spítaj sa ho ,čo ho opravnuje kontrolovať príklad teba ,nakolko sa možeš pítat ti jeho to isté za akým účelom je tam ,nemôžeš vediet či je pytliak,skaut s puškou, alebo legalny polovník a aproppo polovník je v nevýhode ak sa nebude chciet s tebou bavit možeš volat policius podozrením , že si stretol chlapa zo zbranou v ruke ,ktorý mal iné správanie ako by mal mat.
Tejto tvojej poslednej vete nerozumiem :"Samozrejme, ina vec su "polovnici" v prenajme reviru, s tymi maju problem aj samotni polovnici"

Polovníci su len jedni .
26.09.2012 - 14:17:31
00
No, lebo v jednom kuse takych stretavam /auto s napisom lesna straz/, tak som si vytvoril taky nazor :lol: .. ale ok, ked vies presne, beriem, co pises.

1. Co sa tyka preukazu, ja som pozadoval legitimovanie sa /inak neurobili to ani onehda vo VO/, nedockal som sa toho, az to nakoniec vyvrcholilo skoro fyzickou inzultaciou /mojou/. Naopak, dotycny neustale opakoval, ze zavola policiu. Ale opakujem, mna zaujimali dovody, preco tak reaguje, preto som ten konflikt nenechal eskalovat tak daleko. Cize este raz v skratke .. zastavilo pri mne auto, s tym, ze co tam robim a ze tam nemam co robit. Ja som sa opytal, kto je, ci ma povolenie na vjazd autom a ci sa legitimuje /kedze velmi dobre viem, ze legitimovat ma a buzerovat ma pravo len policia, ochranar/lesna straz/.

2. stale si nerozumieme .. ja konflikty NEVYHLADAVAM. A v ziadnom pripade sa nebudem stresovat s riesenim konfliktov za doprovodu policie, aj ked som v prave, jedine v pripade, ze by slo o zivot/zdravie mojich blizkych. Pretoze ja do lesa nechodim za ucelom problemov. A pokial sa nebude dat v MK fungovat bez problemov,tak tam proste chodit nebudem a prestahujem sa do normalnejsieho kraja. Uz i tak miera problemovych ludi v okoli BA /bez ohladu na druh/ je viac nez znesitelna.

Polovnici ako ludia s puskou su jedni. Ale polovnych spolkov je velmi vela, vzajomne si robia problemy. Ak o tom nevies, tak teraz si bol informovany ;) A nie je polovnik ako "polovnik". A v tomto duchu to bolo myslene. Skusenosti mame kde-kto viac nez dost. Taktiez si myslim, ze vacsina posedov nie su legalne /kto to bude kontrolovat? kde sa udeluju vynimky?/ a ich pocet za poslednych 6 rokov sa asi zvacsil 10x ..

Jedine co som potreboval bol ten zakon o vstupe, ktory mi triki poskytol /za co mu znovu dakujem/. Ostatne veci nema vyznam riesit ani sa k nim vyjadrovat a z mojej strany to uzatvaram. Prajem pekne zazitky z prirody.

L.
26.09.2012 - 15:52:22
00
Sobota vyzerá, že bude pekná. Kto sa odváži na devínsko-kobylské kopčeky? Vidím to na 2000 výškových. Dĺžkové radšej nenapíšem. :-P

EDIT: Poprosím, aby záujemcovia počítali s tým, že sa bude jazdiť len po uprataných a širokých zvážniciach, takže nuda... ]:)
26.09.2012 - 20:58:05
00
Ked mi do toho nic nepride tak sa na sobotu predbezne hlasim ako brzda.
26.09.2012 - 21:25:05
00
Tomáš, Miloš vďaka za výjazd. Myslím, že každý výjazd cez týždeň už bude nočný. Počasie vyzeralo na dážď, ale vydržalo. Teplota úplne ideálna, okolo 19C v lese, po zotmení. Trasa: Železná studnička, na Peknú cestu, späť po žltej pod Kamzík (pekný stupák), na Biely kríž( Pitstop - kofola), Košarisko, Borinka a cez Malý slavín do Dúbravky. Veľmi zábavná situácia nastala nad Borinkou, kde nám skrížil cestu diviak, on chcel ísť našim smerom a my jeho do dediny. Tak sme čakali, ale bežal miestny maratónec, ktorého sme varovali, ten začal kričať, tlieskať a bežal do dediny okolo diviaka. Tak sme makali za ním. Diviak(poriadny kus), vystresovaný vedľa cesty. Nahováral som Miloša a Tomáša, že ich odfotím s diviakom, ale nechceli. Možno nabudúce... Ale teším sa, že príde babie leto a bude čo fotiť.

Prílohy:

Komentár súboru: Obľúbené miesto všetkých bikerov.
Včelín.jpg
Včelín.jpg 201.39 KiB thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: Les sa začína pekne vyfarbovať.
MK na jeseň.jpg
MK na jeseň.jpg 144.15 KiB thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: A záver na Malom slavíne, žiaľ zo studničky sa tu nenapijeme, bez vody.
Malý slavín.jpg
Malý slavín.jpg 86.38 KiB thumb_up0thumb_down

26.09.2012 - 21:37:59
00
hmm este minily tyzden som tam naberal vodu sice som cakal na pol litra asi 2min ale bola. to ze nie je pitna je uz druha vec :lol:
26.09.2012 - 21:42:27
00
Maťo, voda tam nie je pitná, ale dodáva bikerom silu. :D
26.09.2012 - 21:46:37
00
to,že v MK sú tri kusy medveďa sú len drísty nič viac.Toho čo videli v okolí břeclavi je klasika keď medveď cez naše jeseníky prejde na českú stranu prípadne sa zatúla do bielych karpát a dostane sa za hranicu,pretože sa stále na nej pohybuje.Ten čo bol videný údajne v karpatoch mohol aj nemusel byť ten zrazený.Treba si uvedomiť aj vzdialenosť ktorú by musel prekonať v podstate od severu až sem dole a to sú cez les pár sto km.nerobil by som z toho zas kovbojku.Polovník potrebuej proste furt strieľať je to normálna mafia nič iné ktorá drží pené spojenectvo s lesníkmi a hlavne tymi čo ťažia v lesoch.majú peniaze a hlavne svojich ludí na dôležitých miestach na min.pôd.
medveď nie je líška ,aby sa schoval a nikto ho nevidel a treba povedať,že medveďa skoro vždy najprv zahliadnu turisti a civili pohybujúci sa v lesoch.

btw:k tej lesnej stráži,tak ona je jediná čo može kohokoľvek v lese kontrolovať.ani poľovná stráž to nemôže,tá môže len vlastný revír.

inak to video úplne parádne a bača fandí SLOVANU!!!! :handshake: :clap: :clap:
26.09.2012 - 21:48:47
00
triki
Toho čo videli v okolí břeclavi je klasika keď medveď cez naše jeseníky prejde na českú stranu prípadne sa zatúla do bielych karpát a dostane sa za hranicu,pretože sa stále na nej pohybuje.

Kadiaľ že?


Naposledy upravil astro dňa 27.09.2012 - 17:43:40, celkovo upravené 1 krát.

27.09.2012 - 07:42:20
00
astro nevies kde su jeseniky abo co? :D
ukazem ti to niekedy na vyjazde :lol:
27.09.2012 - 07:55:55
00
keyboard_arrow_up