kraj avizoval, ze v septembri zacnu stavať.
Boli ste sa tam niekto kuknut, ci sa naozaj zacalo?
Miro
posledný komentár: Predvčerom o 12:29
posledný komentár: 17. 12. 2025 o 23:00
posledný komentár: 27. 10. 2025 o 20:30
posledný komentár: Predvčerom o 12:29
posledný komentár: 17. 12. 2025 o 23:00
posledný komentár: 27. 10. 2025 o 20:30
http://drotovan.blog.sme.sk/c/308830/Hausboty-a-arogancia-moci.html
"Nakoľko sa jedná o štátne pozemky, a teda všetkých nás občanov, rozhodli sme sa urobiť spolu so Zelenou hliadkou v sobotu 13.10.2012 veľký piknik spojený s opekaním na trávniku pred legendárnym vežičkovým hausbótom, ktorý sa stal synonymom arogantnosti a zlého vkusu. Stretávame sa o 14,00h. pri bufete pod ČOV Petržalka - môžete prísť pešo alebo na bicykloch a nezabudnite si priniesť niečo na opekanie
"
- cesta domachlena farbami a obrazkami ako pred VS internatmi, dva trapne elektronicke ukazovatele rychlosti a "5O" v rezime 24/7/365 ...
vobec mi ten most v DNV nechybal, kua
ked tadial idem na bicykli (po 16.00-16.30) do K.V., viac ako 6-7 cyklistov stretnem malokedy. Uznavam, ze to nie je reprezentativny prieskum, ale ja tam nebudem cely den sediet na pätniku a pocitat cyklistov - to mal urobit niekto iny, skor nez sa to zacalo riesit takymto hura systemom ...
a dalej nepredpokladam, ze v pracovne dni v case 9.00-15.00 je tento usek preplnenou cyklomagistralou a tak isto po 20.00 a pred 6.00 tu davy cyklistov zrejme nebudu, ale masova hysteria je zjavne podkladom pre VUC pri rieseni problemu "mame cyklomost a co teraz"?!
Len tak na okraj: zaujimalo by ma, ci ti vsetci "aktivisti", ktori bojovali za cyklotrasu z KV do Devina z dovodu ocakavanych masovych presunov cykloturistov, uz tuto trasu aspon 1x absolvovali?
... tie jazdne pruhy nie su extra siroke, dnes som si vsimol, ze ak ide nakladne auto, resp. autobus, tak ma na oboch stranach priestor cca 40-50cm a neviem aka je min. sirka jazdnych pruhov.
Po novom malovani ciar je krajnica siroka 0-30 cm, takze v podstate nie je co rekonstruovat. Cele je to teraz take alibisticke riesenie, rozhodne tam s detmi na bicykloch ani nepachnem, ani keby tam bola rychlost znizena na 40km/h, kym to nebude vyriesene bezpecne
Anglicania uz par rokov dost obmedzuju rychlost v mestach http://www.20splentyforus.org.uk/ Nemci maju Fahradstrasse a co sa tyka zakazu aut v mestach, tak podla bielej knihy by do roku 2050 mali
byt konvencne pohanane automobily vyradene z prevadzky v mestach.
Minimálna je 2,75 m ale nie zrovna pre takúto komunikáciu.
K prieskumom asi tolko, ze by trebalo zorganizovat aspon jeden 12 hodinovy na danej komunikacii alebo tam nainstalovat/pozicat automatizovany scitac dopravy aby sa dokazalo, ze ma vyznam tam nieco robit. Ja som tento tyzden pomahal instalovat 2ks scitacov a prve vysledky ma na to ake je pocasie celkom prijemne prekvapili.
Tak ten typek, to som bol ja