Čaute, mám taký menší problém. Doteraz mi wifina na mojom notebooku išla bez väčších komplikácii. Wifi+modem máme presne v izbe nadomnou v rodinnom dome. Kvalita signálu bola vždy výborná. Ale po zmene wifiny a modemu mi signál dosť často kolíše z dobrého na priemerný.
Kdesi som sa dočítal, že vyriešiť sa to možno dá zmenou kanála wifi signálu.
Poradíte mi niekto ako toto spraviť ? Resp. aké by mohli byť ďalšie príčíiny?
spolocne ma asi tolko ze potrebujes aj zariadenie co mas chopnost zapisu 160MB/s a uz konecne hod link na results z toho testu
Misko:naco ti je testovaci link,ked opacna strana nema viacej ako 1Gbit a na linuxe urcite spravim pngcko na speedtest
staci ti poriadna nic karta+4 ssdcka a sw raid,alebo s poriadnou hw kartou v pohode zapis aj cez 400MB/s,a co tak multithread? samozrejme v dobrom heh
to si si robil test ked si tahal,lebo ti podla nej nemas 100Mbit ako si pisal,alebo Ti pretal garantovat tvoju negarantovanu pasivnu IP tvoj ISP?
Canopus, si myslis, ze ked tu ludi zahltis primitivnymi skratkami tak si ziskas autoritu? To ze niekde vo firme mate half(mozno full)duplex s garantovanou rychlostou je pekne. My sa tu ale bavime o normalnom pripojeni v rodinnom dome. Fakt by som si pozrel, ako vyzera tvoja domacnost, nakolko tu vkuse hadzes highend komponenty a nieco mi vravi, ze doma nemas zdaleka ani to co my ostatni tuna a hras to tu na profi geeka s HW za stá tisice eur. Hod nam sem teda aspon link na providera od ktoreho ten super duper duplex garantovany firemny net mas . Moj net, negarantovany fibernet 100/10Mbit za cca 20e mesacne... http://www.speedtest.net/result/2270327354.png
Misopetrovic: Ty si mylis zjavne Mb a MB...
V súčasnosti sa ale presadzuje trend používania jednotky MiB (mebibajt) pre 1 024 KiB, aby mohla predpona mega (MB) zostať chápaná ako 1 000 kilobajtov.
Sorry Canopus ale je to tak.. však aj HDD/SSD sa zapotí pri zápise 160MB/s. chceš mi povedať že máš rýchlejší net ako harddisk?
Canopus: Kde? To co je ten "exchange peering .sk"? Ziadna taka, alebo tomu podobna stranka neexistuje. Si natolko neschopny, ze sem nevies hodit nic vierohodne, ani jeden link?
Myslím že ste už na míle vzdialení od pôvodného problému ktorý s rýchlosťami pripojenia a providerom nikdy nesúvisel. Súvisí iba s použitým routrom v domácnosti.
citujem LUSLA:čo sa mi na tom nezdá? ty si pripojený na NASA? šak 160MB/S nedokáže zapisovať ani HDD..
na tomto sa len dobre smejem
poznas disky tzv. SSD? a ked su napr.2 v sw raide 0 nedaj boze HW raide....
naco su potom komu tieto masiny? http://www.alza.sk/ocz-revodrive-3-x2-max-iops-480gb-d284550.htm
No neviem teda kde môže byť chyba ...presuniem sa s notebookom asi 2metre (na postel) a tam signál je 4/5 paličiek (výborný), priamo pri wifi je 5/5 paličiek - to sa dalo aj očakávať. Ale prečo mi na tomto mieste kolíše ten signál, veď na tomto mieste mám 2roky notebook a všetko bolo v pohode
Nechapem, naco sem vsetci tahate mebibajty a pod, ked je to v podstate to iste, rozdiel je velmi maly a hlavne pri nasej debate je to nepodstatne. Tuna si ludia mylia MB-Megabajty a Mb(MBit)-Magabity, ktore su osmina Megabajtu. 100Mbit/s je 12,5MB/s.
Canopus: naco ti je tak uzasny upload? Aby ta skor chytili za zdielanie torrentov?
Prso: Uz som ti poradil, skusil si nieco z toho? Alebo len budes lamentovat nad tym, ze to nejde?
prso:updatli ti fw?
peppino to nemyslis vazne?
si na smiech,pozri si ako pracuje p2p,ked niekto kto je uploader a ma napr.linku 1Mbit..tak down bude u mna uzasny
rozpitvavate tu <> nechcelo sa mi to tu cele citat ale podla mna ten novy router je nahovno(maly dosah)-tzn. novy router
No myslel som si to aj ja ALE ! Keď sa presuniem o tie 2-3 metre ďalej, t.j ešte ďalej od vysielača signálu vzdušnou čiarou, tak signál hneď vzrastie a aj je stabilný..tomu nechápem
Teraz čakám, odpovede možno typu: a prečo teda nedám tam svoj notebook no mal som ho tam kedysi, ale to by som musel zas preorganizovať celú svoju izbu...ale nejde mi do hlavy to prečo to hentam nejde a vždy to tam išlo
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
canopus ides - http://speedtest.net/
co ma spolocne linka s PC nechapem?
spolocne ma asi tolko ze potrebujes aj zariadenie co mas chopnost zapisu 160MB/s
staci ti poriadna nic karta+4 ssdcka a sw raid,alebo s poriadnou hw kartou v pohode zapis aj cez 400MB/s,a co tak multithread? samozrejme v dobrom heh
to si si robil test ked si tahal,lebo ti podla nej nemas 100Mbit ako si pisal,alebo Ti pretal garantovat tvoju negarantovanu pasivnu IP tvoj ISP?
Misopetrovic: Ty si mylis zjavne Mb a MB...
http://sk.wikipedia.org/wiki/Megabajt
V súčasnosti sa ale presadzuje trend používania jednotky MiB (mebibajt) pre 1 024 KiB, aby mohla predpona mega (MB) zostať chápaná ako 1 000 kilobajtov.
Sorry Canopus ale je to tak..
1 gigabyte= 1000000000bytes
1 gigabit = 10^9 bits = 1000000000bits.
1 bajt = osmica bitov.
160MiB/8=20MB/s ...to už je reálne..
1 kB = 2^10 B
1 MB = 2^10 kB = 2^20 B
1 GB = 2^10 MB = 2^20 kB = 2^30 B
Bit (b)
1 B = 8 b
na tomto sa len dobre smejem
poznas disky tzv. SSD? a ked su napr.2 v sw raide 0 nedaj boze HW raide....
naco su potom komu tieto masiny?
http://www.alza.sk/ocz-revodrive-3-x2-max-iops-480gb-d284550.htm
Canopus: naco ti je tak uzasny upload? Aby ta skor chytili za zdielanie torrentov?
Prso: Uz som ti poradil, skusil si nieco z toho? Alebo len budes lamentovat nad tym, ze to nejde?
peppino
si na smiech,pozri si ako pracuje p2p,ked niekto kto je uploader a ma napr.linku 1Mbit..tak down bude u mna uzasny
a votomtoje
No myslel som si to aj ja
Teraz čakám, odpovede možno typu: a prečo teda nedám tam svoj notebook