Chcem ist dnes vecer vyskusat novu lampu na bike ale nikomu z partakov sa akosi nechce ist teraz do snehu. Mam v plane vybehnut niekde na peknu cestu a tam smerom na cerveny a biely kriz alebo smerom na zeleznu studnicku po ceste (v lese sa asi jazdit nebude dat).
Dnes som sa rozhodol radšej neísť na nočný výjazd, hnusné počasie je.
Tak aspoň fotka spomínaného úseku na Devínskej Kobyle, z nočného výjazdu dva týždne dozadu.
Neviem ako to tam je dlho, na Devínsku Kobylu chodím tak raz za mesiac. Ale pamätám sa na jeden výjazd, aj som to tu vtedy v inej téme písal, asi v 2008, na asfaltke som tam stretol "originál" lesníka, dal sa s ním do reči. Už vtedy som sa ho pýtal, že prečo tu nie je rampa alebo aspoň značka zákaz vjazdu, debili na autách tam jazdili ako na bežiacom páse a ohrozovali ľudí. Nuž trvalo to síce dlho, ale podarilo sa.
PS: ak si niekto pozorne pozeral tie nové snímky Google street view tak je tam aj celá asfaltka na Kobylu k bráne, odkaz http://goo.gl/qp6YX Dlhší čas to fotoauto stálo pri policajtoch na Saratovskej ulici.
Ďalšie zaujímavé MK lokality v GSV, napr. kameňolom za Borinkou http://goo.gl/enPnU ďalej sa mu asi nechcelo ísť
Aj Rozbehy sa celkom podarili http://goo.gl/OkU9G Toto už asi nepatrí do nočného výjazdu
vukie - vyjadril som svoj nazor a hned som na smiech?? no dakujem pekne za take ***vene forum!
btw dnes vecer vobec nebolo hnusne, padlo len zopar kvapiek, pri devine
my sme sa kus neplanovane pomotali cez les od ahoj na kamzik okolo 8 vecer, po tme celkom sranda , len na krosoch to kus smykalo miestami. a vcelku som bol prekvapeny ze aj ked teplomer ukazoval 5 stupnov tak nam bolo dako teplo, aj hore sme stali dlhsie a nic, furt hic
podľa mňa by mali revitalizovať na kobyle tú základňu,je to už otvorené,nestrážené,dosť nechránených otvorov v areáli...tam by sa rozhladňa určite hodila.Pamätám sa,že svojho času to chcelo MO prepísať na vuc...nič z toho nebolo.
btw:to,že je tam nejaká rampa na tej asfaltke som si nevšimol ešte...
Dnešný príjemný výjazd. Môžem si zapísať ďaľšiu zaujímavú malokarpatskú lokalitu, ktorú som navštívil po tme.
Ideálne počasie, bezvetrie a teplo.
Trasa: DNV-Stupava-Lozorno-Pernek-Malacky-P.Štvrtok-Láb-Zohor-DNV, komplet po tme.
Tiež sa mi fotky celkom páčia, hlavne tie svetlá a ich rôzne farebné odtiene.
Fotka 1 je pohľad na Záhorie - stojím za krížmi, fotka 3 pohľad z opačnej strany - stojím pred krížmi a bicykel zmenil svoju polohu, presunul som ho.
Ďalej by som mal rozmýšľať o ďalšom fotogenickom malokarpatskom nočnom mieste, ľahko dostupnom bicyklom, ktoré sa oplatí navštíviť. Možno taký Červený kameň, ako to tam svieti, výhľad z Čiernej skaly by mohol byť fajn alebo rozhľadna na Peterkline, tá je tak ľahko dostupná To asi radšej za svetla
Vďaka za pozretie.
Ono po toľkých nočných výjazdoch mi to nepríde ako niečo "výnimočné", jediný rozdiel oproti "normálnemu výjazdu" je potreba zobrať si svetlo. Samozrejme, keď ide človek sám a hlavne do končín, kde veľa ľudí nechodí, je vždy riziko, že sa niečo prihodí. Ale to by potom nebol pravý nočný výjazd, keby bolo všetko ľahké, jednoduché a bezrizikové. Treba s tým počítať, neriskovať a vychytnávať si tmavý les a jeho zvuky
Toto obdobie je z celého roka najvhodnejšie na nočné výjazdy, stačí ísť pred piatou von a už je tma. Teploty pokiaľ sú plusové, tak sú tiež fajn. Bezvetrie je bonus.
Rozprávka o medveďovi je síce pekná, ale ja sa diskutovania o tej téme zúčasťnovať nebudem a ani ju čítať nebudem. Už je to smiešne. Pokiaľ neuvidím fotku (video) medveďa ako tancuje na nejakom turisticky známom malokarpatskom mieste alebo ho neuvidím zočivoči, tak neuverím Ak by aj bol, nech je, je tu doma, ale bolo by mu určite smutno. Plus určite by sa na neho v momente chystala ozbrojená čvarga.
Ten strom na fotke 1 bol pokusný objekt na možnú dlhú expozíciu a čiary hviezd. Pokus nedopadol uspokojivo, svetlo z Lozorna je príliš silné, kazí fotku. Možno namiesto IS1600 a 5 minút, skúsiť ISO200 a 40minút. Výsledok by mal byť rovnaký, ale čiary hviezd dlhšie. Alebo potom niekoľko desiatok expozícii po 30sekúnd. To ešte uvidím.
Fotka tri je hnusná, hmlu sa mi nepodarilo zachytiť podľa predstáv.
Už pri jazde hore na Skalu bolo po lúkach plno zverov (danielia), na Lintavách prekvapivo nič. Ako som tam už pri tom strome stál a dozeral na fotiaci foťák, tak z kraja lesa niečo šuchotalo a namierilo si to smerom ku mne. Svetlo som nemohol použiť, na fotke by bolo vidieť. Tak som len vydával odstrašujúce zvuky. Pomohlo, zver (alebo čo to bolo) sa stiahlo.
Zo Skaly bolo počuť jedného silného ručajúceho daniela. Nemal mu kto odpovedať, tak potom prestal. Bolo to zo smeru Turecký vrch-Jablonové. Následne modrá značka a lesná cesta na Košarisko bola fajn, nič som tam nestretol.
Mám rád bezvýznamné dlhé príspevky kde píšem svoje zážitky a úvahy Ale krátko sa na položené otázky odpovedať nedalo. Neskôr to tu zredukujem, nech tu tento príspevok nešpatí.
Dnes možno pôjdem opäť niekam, ale neviem kam, keby sa chcel niekto pridať. Možno Pajštún cez Košarisko, prípadne ma napadol Svätý Jur, tam som po tme ešte nebol. Alebo niečo iné.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tak aspoň fotka spomínaného úseku na Devínskej Kobyle, z nočného výjazdu dva týždne dozadu.
Neviem ako to tam je dlho, na Devínsku Kobylu chodím tak raz za mesiac. Ale pamätám sa na jeden výjazd, aj som to tu vtedy v inej téme písal, asi v 2008, na asfaltke som tam stretol "originál" lesníka, dal sa s ním do reči. Už vtedy som sa ho pýtal, že prečo tu nie je rampa alebo aspoň značka zákaz vjazdu, debili na autách tam jazdili ako na bežiacom páse a ohrozovali ľudí. Nuž trvalo to síce dlho, ale podarilo sa.
K závorovej, rampovej téme som si našiel historický príspevok
PS: ak si niekto pozorne pozeral tie nové snímky Google street view tak je tam aj celá asfaltka na Kobylu k bráne, odkaz http://goo.gl/qp6YX Dlhší čas to fotoauto stálo pri policajtoch na Saratovskej ulici.
Ďalšie zaujímavé MK lokality v GSV, napr. kameňolom za Borinkou http://goo.gl/enPnU ďalej sa mu asi nechcelo ísť
Aj Rozbehy sa celkom podarili http://goo.gl/OkU9G Toto už asi nepatrí do nočného výjazdu
btw dnes vecer vobec nebolo hnusne, padlo len zopar kvapiek, pri devine
iron.hide parafrázujem ťa: "no dakujem pekne za taky ***vený svoj názor!"
Stačilo napísať, že nemáš rád tú cestu a nevyjadrovať sa k iným - chápeš?
btw:to,že je tam nejaká rampa na tej asfaltke som si nevšimol ešte...
Dúfam, že ti to nevadí. Ak áno vymažem to odtiaľ.
Ideálne počasie, bezvetrie a teplo.
Trasa: DNV-Stupava-Lozorno-Pernek-Malacky-P.Štvrtok-Láb-Zohor-DNV, komplet po tme.
EDIT: JOLI: bez problémov, ak niekomu pomôžu, prípadne ho zaujmú, budem rád. Nie sú síce nič extra, ale majú atmosféru. Bola vtedy celkom fajn zima, cca -3°C a ja som sa tam hrajkal s foťákom
EDIT2: pozrel som tú skyscraper stránku, píšeš tam JOLI aj o možnej rozhľadni na Kobyle. Nuž bol by z nej pekný výhľad. Toto je len z tej provizórnej raketovej, o pár metrov vyššie a výhľad by bol super:
http://hiking.sk/hk/ga/17908/male_karpaty-megavyhlad_z_devinskej_kobyly.html
http://hiking.sk/hk/ga/23870/male_karpaty-360_z_devinskej_kobyly.html
Fotky sú super
Fotka 1 je pohľad na Záhorie - stojím za krížmi, fotka 3 pohľad z opačnej strany - stojím pred krížmi a bicykel zmenil svoju polohu, presunul som ho.
Ono je to fajn miesto, ľahko dostupné. Tu som napr. o ňom písal post566011.html#p566011 + mapa a tu fotky 7 a 8 post513374.html#p513374 celkom fotogenické miesto.
Ďalej by som mal rozmýšľať o ďalšom fotogenickom malokarpatskom nočnom mieste, ľahko dostupnom bicyklom, ktoré sa oplatí navštíviť. Možno taký Červený kameň, ako to tam svieti, výhľad z Čiernej skaly by mohol byť fajn alebo rozhľadna na Peterkline, tá je tak ľahko dostupná
Inak odvaha sa motať takto po Karpatoch, keď sa tu motá tá naša "najvatšá" šelma. (Ursus Tatra, rodu quisquiliarum)
Ono po toľkých nočných výjazdoch mi to nepríde ako niečo "výnimočné", jediný rozdiel oproti "normálnemu výjazdu" je potreba zobrať si svetlo. Samozrejme, keď ide človek sám a hlavne do končín, kde veľa ľudí nechodí, je vždy riziko, že sa niečo prihodí. Ale to by potom nebol pravý nočný výjazd, keby bolo všetko ľahké, jednoduché a bezrizikové. Treba s tým počítať, neriskovať a vychytnávať si tmavý les a jeho zvuky
Toto obdobie je z celého roka najvhodnejšie na nočné výjazdy, stačí ísť pred piatou von a už je tma. Teploty pokiaľ sú plusové, tak sú tiež fajn. Bezvetrie je bonus.
Rozprávka o medveďovi je síce pekná, ale ja sa diskutovania o tej téme zúčasťnovať nebudem a ani ju čítať nebudem. Už je to smiešne. Pokiaľ neuvidím fotku (video) medveďa ako tancuje na nejakom turisticky známom malokarpatskom mieste alebo ho neuvidím zočivoči, tak neuverím
Ten strom na fotke 1 bol pokusný objekt na možnú dlhú expozíciu a čiary hviezd. Pokus nedopadol uspokojivo, svetlo z Lozorna je príliš silné, kazí fotku. Možno namiesto IS1600 a 5 minút, skúsiť ISO200 a 40minút. Výsledok by mal byť rovnaký, ale čiary hviezd dlhšie. Alebo potom niekoľko desiatok expozícii po 30sekúnd. To ešte uvidím.
Fotka tri je hnusná, hmlu sa mi nepodarilo zachytiť podľa predstáv.
Už pri jazde hore na Skalu bolo po lúkach plno zverov (danielia), na Lintavách prekvapivo nič. Ako som tam už pri tom strome stál a dozeral na fotiaci foťák, tak z kraja lesa niečo šuchotalo a namierilo si to smerom ku mne. Svetlo som nemohol použiť, na fotke by bolo vidieť. Tak som len vydával odstrašujúce zvuky. Pomohlo, zver (alebo čo to bolo) sa stiahlo.
Zo Skaly bolo počuť jedného silného ručajúceho daniela. Nemal mu kto odpovedať, tak potom prestal. Bolo to zo smeru Turecký vrch-Jablonové. Následne modrá značka a lesná cesta na Košarisko bola fajn, nič som tam nestretol.
Mám rád bezvýznamné dlhé príspevky kde píšem svoje zážitky a úvahy
Dnes možno pôjdem opäť niekam, ale neviem kam, keby sa chcel niekto pridať. Možno Pajštún cez Košarisko, prípadne ma napadol Svätý Jur, tam som po tme ešte nebol. Alebo niečo iné.