misopetrovic:ked to dokaze taky amater do bajkov ako ja...tak ty to musis zvladnut lavou zadnou...som sa s tym vytrapil na zaciatku prezuvania riadne,pekne som si aj zanadaval...jedinu zakernost som tam videl,ze pri ventile mi to nedosadalo poriadne,tak som chytil tu spinu ventil a potiahol nim,a potom to sadlo ako rit na serbel...jediny zadrhel smo tam videl ja...ostatni mozu poradit lepsie
canopus pri ventile sedi dobre...to by bolo najmenej keby tam nechcel zapadnut ten plast....on je praveze v uplne inej casti prilis zasunuty....trosku som hladal na nete...a nafukanie na poriadny tlak bude asi to spravne riesenie.... alebo este predtym ze namocit mydlovou vodou..nech sa to lahsie sklzne na spravne miesto...len nafukat si to budem musiet dat v servise kusok od domu..pretoze doma nemam velku pumpu a malou rucnou nieje sanca natlacit dostatocny tlak...sfukovat ich potom asi velmi nebudem...necham okolo 9 barov.... plaste maju maximalny tlak na viac ako 10 a rafiky tiez nejako tak podobne
Po celom obvode plášťa by si mal mať tenučký výlisok na oboch stranách. Pri nasadenej peneumatike býva veľmi tesne nad ráfikom. Nafúkaj pneumatiku na "črevo" (aby sa dala poddajne stláčať) a vizuálne skontroluj súmernosť výlisku s ráfikom. Prstami potom stláčaj (tak aby sa odlepila od ráfika)hlavne na miestach nesúmernosti. Niekedy je potrebné takto ju postískať aj po celom obvode. Keď to už vizuálne sedí, zakrúť kolesom a sleduj, či pneu nehádže. Ak nie, dofúkaj na predpísaný tlak. Ak áno, ešte sa s tým pobav.
Inak, zažil som už aj nevycentrovateľnú pneu. Bola to ale široká MTB. (číňania majú šikmé oči a preto sa im ťažko robí niečo do rovna)
(číňania majú šikmé oči a preto sa im ťažko robí niečo do rovna)
toto ma vazne dostalo..
velku pumpu som dnes objednal....
galipe presne ako pises, vsimol som si ze na jednom mieste na obydvoch kolesach ten pasik myzne pod okraj rafiku...zajtra to v servise poriesime vyssim tlakom...a hlavne to bude robit niekto sikovnejsi ako ja
Spusti gumu na "črevo" a v tom mieste, kde ten pásik vchádza pod okraj ráfu, tam to len prstami postláčaj (odlep od fáfu). Žiadna veda. Zaskočí to na svoje miesto samo.
veľmi pekný už som sa tešil ako to bude vyzerať akurát chcelo by to lepšie foto neviem, ako si vysoký ale zdá sa mi ten rám pomerne veľký aj keď možno je to len fotkou podľa vysunutej sedlovky ale vyzerá byť ok... omotávku namotaj ešte raz
Nechcem vytvárať osobitnú tému kvôli jednej otázke, tak sa spýtam tu. Ak mám cca 176cm, bude mi veľkosť rámu 56cm dobrá?
Veľkosť záleží aj od konkrétneho biku (geometrie)a aj aké máš dlhé "hnáty".
Ja mám rám 56cm pri výške 178 cm. Posed som však musel skracovať predstavcom.
Pri výške 176 cm by som radšej uvažoval o 54.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Inak, zažil som už aj nevycentrovateľnú pneu. Bola to ale široká MTB. (číňania majú šikmé oči a preto sa im ťažko robí niečo do rovna)
velku pumpu som dnes objednal....
galipe presne ako pises, vsimol som si ze na jednom mieste na obydvoch kolesach ten pasik myzne pod okraj rafiku...zajtra to v servise poriesime vyssim tlakom...a hlavne to bude robit niekto sikovnejsi ako ja
u mna to iste, raz za tyzden musim dofuknut inac padne tlak aj na 5 po 2 tyzdnoch
Veľkosť záleží aj od konkrétneho biku (geometrie)a aj aké máš dlhé "hnáty".
Ja mám rám 56cm pri výške 178 cm. Posed som však musel skracovať predstavcom.
Pri výške 176 cm by som radšej uvažoval o 54.