canopus: predpokladám ale, že ste mali lampu skôr Cu alebo Co, prípadne Fe, teda nejaké dlhovlnnejšie žiarenie, kvôli angulárnemu rozlíšeniu a aj intenzite... u nás štruktúrnikov je Mo najpoužívanejšia, Ag sa používa na silné absorbéry alebo ak treba vysoké rozlíšenie (inner shell charge density) a Cu sa používa len na čisto organické veci (typicky bielkoviny a xNA - tam sa na fázovanie používa aj Cr, ale to už treba aj He linku, lebo vo vzduchu sa dosť absorbuje)
toto je iba RTG lampa do difraktometra, difraktometer s celým bordelom okolo je pol tony a skladáme ho o 2 týždne (to už ale poštárka nezvládne + end user price okolo 400 k€):
laco: ale ak si vezmeš cenu za gram, tak je to +/- rovnako ako u celkom slušných rámov zas RTG lampa nie je nič hi-tech, v princípe je to len žiarovka s primitívnym urýchľovačom a vodným chladením - W.C. Roentgen tú prvú urobil za pár pfennigov...
milos21: čo s uránom? a opäť sme pri téme "mediálny výmel"... na atomofku by si potreboval asi 40 kíl takmer čistého U-235 a keďže separácia izotopov stojí VEĽA, tak by si sa nedoplatil (pre atómovú elektráreň sa obohacuje na 4-5 %, to je o kusisko lacnejšie). A ak by si sa aj doplatil a unikol jadrovému dozoru (takmer vylúčené), aj tak by si to nezložil. Ak chceš atómovku, tak Pu-239 je schodnejšia cesta (preto sa ňou dal Izrael, ktorý má dosť obmedzené kapacity) a stačí ti kilečko.
Ak berieš U ako niečo "strašné, lebo rádioaktívne", tak tiež si mimo - práve to 1 kg neobohateného môžeš mať pri sebe ako maximum čo nepodlieha režimu práce s rádioaktívnymi látkami, a keby sme aplikovali predpisy podľa "tých čísielok", tak by to vyšlo ešte viac (oni dali limit kilo ako zjednodušenie, ale v skutočnosti a asi neúmyselne tá medzná aktivita odkedy sa látka považuje za žiarič je až pri niekoľkých kilách - lenže platí, že platí prísnejšie číselko... takže napr. na U-238 sa už vzťahujú "číselká" a môžeš ho mať pri sebe mnohé kilá a nebude z hľadiska radiačnej hygieny považovaný za žiarič, koniec koncov, robí sa z neho AA strelivo). Nič to ale nemení na tom, že U a jeho zlúčeniny sú slušne toxické, ale to nemá nič spoločné s rádioaktivitou, to je normálna toxicita ťažkého kovu, rovnako by si sa priotrávil zlúčeninami bária, olova, ortute, ... zhrnuté: s kilečkom uránu by si mal popoťahovačky s hygienikom, kde máš lajstro, že môžeš pracovať s T+ jedmi. (Samozrejme, ak by pri tom bola TV Hnoj, TV Štetka alebo niečo podobné, tak by si bol No. 1 v headlinoch, ale tí sú schopní tvrdiť aj že pitbul váži 50 kíl, a ten sa, chudák, zabudol kdesi na možno ani nie polovičnej hmotnosti. Potom by sa k tomu ešte vracali a divili by sa, ako mohol nukleárny terorista obísť s nejakou mizivou pokutou.)
Lapjérko: myslím, že ty vieš, prečo som zmizol, rovnako, ako som zmizol pred rokom z inej komunity, pri pokuse nasedlať Zestyho sa ešte stále kajúcne vraciam k Prozacu.
Ale inak vás rád vidím... drvivú väčšinu
tulenik, dik za info, ale u mňa bude urán (prípadne presnejšie izotop 235) vždy synonymom niečoho veľmi zlého a radioaktivného. Podobne sa nehrám na múdreho a neopravujem pacientov, ktorí povedia, že boli na operácii slepého čreva. Však ak to nevyžaduje, netreba im zaťažovať hlavu. Podobne zvážim, či použijem v správe alebo vyslovím slovo tumor, však to by bola panika Pričom sa učíme, že tumor je jedným z piatich znakov zápalu
Dnes dorazila zasielka z Bike-discount.de. Urcity cas lezala u sestri v Mnichove az osobny kurier (sestrina kamaratka) mi ju dnes doniesla. Su to plaste Schwalbe Rocket Ron 26 x 2,25 TLR SnakeSkin. Prekvapila ma vaha tychto plastov. Vazia 532-533g pricom v katalogu uvadzaju vahu 565g. Povodne RoRo TLR co som mal na zadnom kolese som rozsekol o ostry kamen na behuni uz pri druhom vyjazde. Teraz vyskusam tieto SnakeSkin ci su odolnejsie. Plast pojde asi len na zadne koleso a vpredu ostanem pri klasickom RoRo TLR s mliekom. Na tom som za celu sezonu t.j. cca 3000km nemal ani jeden defekt.
Dnes som konecne mal cas vybrat na poste zasielku z MOJO a Superstar. Polhodinu na to postar doniesol este loziska z KaTec a o zvysok soboty bolo pekne vystarane
tulenik: vidim,ze si vedna disciplina skoro ako ja ,ale kde som ja len tvoj nick videl? hmmmmm zeby tu pred 4 rokmi nepamatam si
praca s uranom a takisto aj CRAOBSova je kazdodenna nasa rutina ho stiepat
large:tak tie veci su platene diff grantami
large: zle počítaš, každá publikácia v CC plátku je nejakých približne 4000 € pre fakultu (resp. neviem, či presnejšie nie 4 k€ do mzdového fondu + niečo na prevádzku); citácie sú tiež nejaké, len menšie prachy. V každom prípade, pri financovaní podľa vedeckého výkonu to, že máš na čom robiť, fakulte zarába. A v tú ranu sa dá ako-tak zabezpečiť, že mi nej3bne na hlavu. Ako canopus hororí, prevádzka sa platí z iného (priamo z rozpočtu) ako akvizícia prístrojov (takéto hovädo napr. štrukturálne fondy) a tá sa tiež najčastejšie platí z iného ako samotný výskum (granty - APVV, VEGA, ...).
canopus: tulení exitus z fóra nastal asi tak v októbri 2009
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
toto je iba RTG lampa do difraktometra, difraktometer s celým bordelom okolo je pol tony a skladáme ho o 2 týždne (to už ale poštárka nezvládne + end user price okolo 400 k€):
milos21: čo s uránom? a opäť sme pri téme "mediálny výmel"... na atomofku by si potreboval asi 40 kíl takmer čistého U-235 a keďže separácia izotopov stojí VEĽA, tak by si sa nedoplatil (pre atómovú elektráreň sa obohacuje na 4-5 %, to je o kusisko lacnejšie). A ak by si sa aj doplatil a unikol jadrovému dozoru (takmer vylúčené), aj tak by si to nezložil. Ak chceš atómovku, tak Pu-239 je schodnejšia cesta (preto sa ňou dal Izrael, ktorý má dosť obmedzené kapacity) a stačí ti kilečko.
Ak berieš U ako niečo "strašné, lebo rádioaktívne", tak tiež si mimo - práve to 1 kg neobohateného môžeš mať pri sebe ako maximum čo nepodlieha režimu práce s rádioaktívnymi látkami, a keby sme aplikovali predpisy podľa "tých čísielok", tak by to vyšlo ešte viac (oni dali limit kilo ako zjednodušenie, ale v skutočnosti a asi neúmyselne tá medzná aktivita odkedy sa látka považuje za žiarič je až pri niekoľkých kilách - lenže platí, že platí prísnejšie číselko...
Lapjérko: myslím, že ty vieš, prečo som zmizol, rovnako, ako som zmizol pred rokom z inej komunity, pri pokuse nasedlať Zestyho sa ešte stále kajúcne vraciam k Prozacu.
Ale inak vás rád vidím... drvivú väčšinu
hmm nitridi hmm to mi cosi hovori a plazmatické nitridovanie moja praca na konci strednej
nj ale skoda kupovat take masinky ked skola sa moze kazdou chvylou rozpadnut
praca s uranom a takisto aj CRAOBSova je kazdodenna nasa rutina ho stiepat
large:tak tie veci su platene diff grantami
canopus: tulení exitus z fóra nastal asi tak v októbri 2009