Chcem ist dnes vecer vyskusat novu lampu na bike ale nikomu z partakov sa akosi nechce ist teraz do snehu. Mam v plane vybehnut niekde na peknu cestu a tam smerom na cerveny a biely kriz alebo smerom na zeleznu studnicku po ceste (v lese sa asi jazdit nebude dat).
joli, ani som netusil ze si nejaky architekt s dlhodobou navstevou toho skveleho fora
Ja nie som architekt, iba fanúšik veľa tém, ktoré skyscrapercity obsahuje. Takých je nás tam veľa a poväčšine sú tam diskutujúci, ktorý sú aj prirodzene inteligentný a nikto sa tam na nič nehraje čo nie je. Je to naozaj výborné fórum svetového zamerania. V slovenskej sekcii, ktorá bola ešte cca pred štyrmi rokmi nesamostatná sa diskutovalo zo začiatku anglicky, keďže je to fórum, ktorého mutácia používa dva svetové jazyky a to angličtinu a španielčinu. Po čase, keď toto fórum objavovalo viac Slovákov a ich podiel vzrastal, každým mesiacom dostalo Slovensko svoju vlastnú sekciu v rámci hlavnej európskej. Angličtina postupne prešla medzi diskutujúcimi do slovenčiny a ja ako jazykový analfabet som sa dokázal zaregistrovať. Za slovenskú sekciu zodpovedajú dvaja moderátori (Slováci). Celkovo sa, ale o vznik slovenskej sekcie postaral iný slovenský moderátor, ktorý túto úlohu časom prenechal tým dvom, ktorý majú na starosti aj českú sekciu, ktorá je podstatne menšia a menej navštevovaná.
Pokiaľ ťa tam zaujalo vlákno s nejakou témou, tak sa zaregistruj. Prečítaj si pravidlá a zistíš, že nejaký vulgárny rypálkovia tam nemajú šancu a dostanú okamžitý ban. Všetko je to naozaj na úrovni diskusia na rôzne témy, no podstatnou je výstavba.
Na ukážku aspoň jedna dnešná pajštúnovka, veľmi narýchlo upravené, na zvyšné treba viac času.
Atmosféra bola okúzľujúca, nočné inverzie majú svoje čaro, rovnako ako zjazd hmlistným lesom za svitu mesiaca. Nevšedný zážitok Treba zažiť
Vďaka, ono pekne sa na to pozeralo, ale bolo treba ísť aj naspäť domov Som sa obával, že aká hustá hmla bude dole, ale nebola skoro žiadna. Len zvrchu to vypadalo tak "husto".
Doplňujúce fotky zo včera. Po technickej stránke je to nič moc, ale atmosféra fotky to vynahradí.
Nočné výjazdy v pravý čas a na pravom mieste sa oplatia
Dnešný príjemný výjazd. Už sa aj celkom ochladilo, ale stále to nekleslo pod 0°C. Už by aj zem mohla zamrznúť. Prvé náznaky snehu boli až na Lintavách.
Nižšie fotky ukazujú, že nočný výjazd neznamená, že sa ide po tme
V okolí hlavného mesta je plno svetla a netreba naň ani mesačný svit.
Vďaka, tiež sa mi celkom fotky páčia, veď keď už som bral so sebou "zbytočné" závažie tak nech je z neho nejaký úžitok Nech slúžia na inšpiráciu.
Väčšinou bolo vlhko, tam kde sa jazdí autami a zváža sa drevo tak aj blato, ale v tme to vidieť nie je, takže mi to ani nevadilo
Miestami sa zem spolu so snehom snažila o zamrznutie, ale ako píše kaskaja, čochvíľa ich to neminie a bude to fajn. To si potom ale zase budem hovoriť, že prečo je taká zima
Zima je podľa mňa taká istá ako aj cez víkend, nebolo pod nulou, čiže bezproblémov, stále nosím rovnaké veci, len rukavice som si dal dnes druhé. Ale v tej tme je vždy akosi pocitovo chladnejšie. Nefúkalo, to je hlavné, oplatilo sa ísť.
silva: pokiaľ máš rada lúčne lokality, tak lúky medzi P.Podhradím a Sološnicou sú tiež príjemné, či už pod Pohanskou alebo pod Vápennou, určite ich poznáš. To že ich mám ja osobne veľmi rád, je viditeľné aj z toho, že som tadiaľ tento rok išiel asi 10 krát. A rok ešte nekončí Sú ľahko dostupné, nenáročné a vhodné do mnohých trás.
Doplňujúce fotky zo včera. Po technickej stránke je to nič moc, ale atmosféra fotky to vynahradí.
Vďaka za pozretie, som rád, že zaujali. Ako som aj kedysi písal, fotky sem nedávam pre nejaké chválenie, z toho človek nič nemá a po tom množstve fotiek za tie roky tu je to aj zbytočné, ale skôr pre sprostredkovanie atmosféry, inšpirovať, ukázať čo sa dá vidieť, keďže nie každý jazdí kadetade v lesoch po tme.
A ešte som zabudol napísať jednu zaujímavosť, ktorou by som nadviazal na predchádzajúcu vetu. Nemyslím to ako žart, skôr ako takú reálnu príhodu.
Ako som si už na lúkach odkladal foťák a statív, tak zo smeru doliny pod Banským sa ozýval taký silný nepríjemný zvuk. Niečo medzi štekaním, kričaním. To bolo prvý krát, čo som mal na nočnom výjazde nie strach, ten mať nemôžem, ináč by som sám takto nejazdil, ale skôr taký nepríjemný pocit neznáma.
Jasné, že to bol asi nejaký škriekajúci vták, ktorý ten zvuk v pravidelných intervaloch vydával, ale bolo to aj tak zvláštne a popravde, nemám záujem ho počuť po tme a v takejto "odľahlejšej" lokalite opäť...
vukie tak take nieco som zazil aj ja pri biskupickom ramene. ale tam maju pravdepodobne lesaci vacsi objekt a v nom velku volieru. bol som tam v noci a tie skreky co odtial isli ma normalne vyvadzali z realu ked som tade presie mal som nutkanie stale sa otacat
@vukie - pekné pohľady
mne sa na predošlom nočnom výjazde tiež prihodilo nad Mariankou, smerom od Velatického hradiska na Malý Slavín - bolo to okolo pol 4tej ráno, bol som sám niečo pri mne zaryčalo za stromami...nevedel som to identifikovať, na diviaka to bolo príliš "tenké" hlasovo. Každopádne som do toho dupol a hneď mi bolo teplejšie.
matvej, JSX9: ako to tak čítam, náhoda to nebude, niečo nás sleduje a tak namiesto fotiek by sme sem mali dávať zvukové záznamy
Nabudúce si dám telefón do vrecka na veste a budem pripravený nahrávať
Dnes by som išiel opäť na výjazd, bočnice plášťov by už chceli byť dokonale čisté a na to je vhodný sneh
Asi len hore na Devínsku Kobylu cez Devín. Keby sa chcel niekto pridať, tak odchod okolo 17:00-17:30.
EDIT: takže stretnutie o 17:00 v DNV, trasa podľa počasia: buď cez Devín na D.Kobylu alebo smer Záhorská a Kačín, alebo cez Devín do Dúbravky-Lamača-Kačín-Záhorská.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ja nie som architekt, iba fanúšik veľa tém, ktoré skyscrapercity obsahuje. Takých je nás tam veľa a poväčšine sú tam diskutujúci, ktorý sú aj prirodzene inteligentný a nikto sa tam na nič nehraje čo nie je. Je to naozaj výborné fórum svetového zamerania. V slovenskej sekcii, ktorá bola ešte cca pred štyrmi rokmi nesamostatná sa diskutovalo zo začiatku anglicky, keďže je to fórum, ktorého mutácia používa dva svetové jazyky a to angličtinu a španielčinu. Po čase, keď toto fórum objavovalo viac Slovákov a ich podiel vzrastal, každým mesiacom dostalo Slovensko svoju vlastnú sekciu v rámci hlavnej európskej. Angličtina postupne prešla medzi diskutujúcimi do slovenčiny a ja ako jazykový analfabet som sa dokázal zaregistrovať. Za slovenskú sekciu zodpovedajú dvaja moderátori (Slováci). Celkovo sa, ale o vznik slovenskej sekcie postaral iný slovenský moderátor, ktorý túto úlohu časom prenechal tým dvom, ktorý majú na starosti aj českú sekciu, ktorá je podstatne menšia a menej navštevovaná.
Pokiaľ ťa tam zaujalo vlákno s nejakou témou, tak sa zaregistruj. Prečítaj si pravidlá a zistíš, že nejaký vulgárny rypálkovia tam nemajú šancu a dostanú okamžitý ban. Všetko je to naozaj na úrovni diskusia na rôzne témy, no podstatnou je výstavba.
Prepáčte za OT, som sa nejako rozpísal.
Atmosféra bola okúzľujúca, nočné inverzie majú svoje čaro, rovnako ako zjazd hmlistným lesom za svitu mesiaca. Nevšedný zážitok
Nižšie fotky ukazujú, že nočný výjazd neznamená, že sa ide po tme
V okolí hlavného mesta je plno svetla a netreba naň ani mesačný svit.
Väčšinou bolo vlhko, tam kde sa jazdí autami a zváža sa drevo tak aj blato, ale v tme to vidieť nie je, takže mi to ani nevadilo
Miestami sa zem spolu so snehom snažila o zamrznutie, ale ako píše kaskaja, čochvíľa ich to neminie a bude to fajn. To si potom ale zase budem hovoriť, že prečo je taká zima
Zima je podľa mňa taká istá ako aj cez víkend, nebolo pod nulou, čiže bezproblémov, stále nosím rovnaké veci, len rukavice som si dal dnes druhé. Ale v tej tme je vždy akosi pocitovo chladnejšie. Nefúkalo, to je hlavné, oplatilo sa ísť.
silva: pokiaľ máš rada lúčne lokality, tak lúky medzi P.Podhradím a Sološnicou sú tiež príjemné, či už pod Pohanskou alebo pod Vápennou, určite ich poznáš. To že ich mám ja osobne veľmi rád, je viditeľné aj z toho, že som tadiaľ tento rok išiel asi 10 krát. A rok ešte nekončí
tie fotky sú dosť dobré...
A ešte som zabudol napísať jednu zaujímavosť, ktorou by som nadviazal na predchádzajúcu vetu. Nemyslím to ako žart, skôr ako takú reálnu príhodu.
Ako som si už na lúkach odkladal foťák a statív, tak zo smeru doliny pod Banským sa ozýval taký silný nepríjemný zvuk. Niečo medzi štekaním, kričaním. To bolo prvý krát, čo som mal na nočnom výjazde nie strach, ten mať nemôžem, ináč by som sám takto nejazdil, ale skôr taký nepríjemný pocit neznáma.
Jasné, že to bol asi nejaký škriekajúci vták, ktorý ten zvuk v pravidelných intervaloch vydával, ale bolo to aj tak zvláštne a popravde, nemám záujem ho počuť po tme a v takejto "odľahlejšej" lokalite opäť...
mne sa na predošlom nočnom výjazde tiež prihodilo nad Mariankou, smerom od Velatického hradiska na Malý Slavín - bolo to okolo pol 4tej ráno, bol som sám niečo pri mne zaryčalo za stromami...nevedel som to identifikovať, na diviaka to bolo príliš "tenké" hlasovo. Každopádne som do toho dupol a hneď mi bolo teplejšie.
Nabudúce si dám telefón do vrecka na veste a budem pripravený nahrávať
triki: na rozprávkové bytosti neverím
Dnes by som išiel opäť na výjazd, bočnice plášťov by už chceli byť dokonale čisté a na to je vhodný sneh
Asi len hore na Devínsku Kobylu cez Devín. Keby sa chcel niekto pridať, tak odchod okolo 17:00-17:30.
EDIT: takže stretnutie o 17:00 v DNV, trasa podľa počasia: buď cez Devín na D.Kobylu alebo smer Záhorská a Kačín, alebo cez Devín do Dúbravky-Lamača-Kačín-Záhorská.