Kedze sa blizi zima a v podstate uz kazde rano ked chodim na bajku do roboty je celkom slusna kosa uvazujem o kupe nejakeho termopradelka. Zacat by som chcel nejakym rolakom s dlhym rukavom a vysokym golierom, neskor aj nejake dlhe spodky. Zatial uvazujem nad dvomi overenymi znackami a to Craft a Moira. Od Craftu mam funkcne tricko Pro Cool, som s nim nadmieru spokojny a preto sa viac priklanam k tejto znacke. S akymi znackami mate skusenosti vy, ako ste spokojny a co by ste odporucali ako prvu vrstvu do chladneho pocasia resp. od akeho vyrobcu a aky model?
Ja teda s Merinom skusenosti nemam - ale kamarat ho ma a ked niekam ideme, moje "ropne" tricko je na mne suche neporovnatelne skôr ako jeho Merino.
Fakt je, ze ked mne je niekedy zima, on sa na chlad nestazuje.
Takze hlavne podla tohto treba vyberat - co sa viac hodi na ktoru cinnost...
merino používajú námorníci...mokré drží teplo...a vôbec by ma nenapadlo nedať si to ako prvú vrstvu...vlastne ani neviem, čo by som si dal namiesto toho, ako prvú vrstvu
Hlavny dovod, preco pouzivaju jachtari Merino su jeho antibakterialne vlastnosti. Na rozdiel od plastovych termopradiel sa pot rozklada podstatne pomalsie, ne***** ani po niekolkych dnoch nosenia, tj su neocenitelne na dlhe horolezecke alebo jachtarske expedicie, ked treba len par kusov oblecenia na velmi dlhu dobu. A Katko pise spravne, Merino je antialergenne, ale zvykne byt pre niektorych ludi nepohodlne t.j. ako by ich hryzlo.
vsak to a ta cena? , hned ma odradilo kupit my wife nieco ako natelnik za 70 eciek ..ako mame mammutky tricka kopec a nikdy som si nestazoval na tie tricka+progressky nejake lacnucke,ale neviem ci ist o tak draheho testingu
aj to mas niecim podlozene? ja som napisal ze niekoho moze skrabat...
Všeobecne známe veci nie je potrebné dokazovať. Už samotné príspevky v tejto téme jasne hovoria o probléme citlivosti niektorých ľudí na merino.
Ja som mienil svojim pôvodným príspevkom naznačiť, že problém citlivosti na merino možno aj obísť a tak využiť jeho kladné vlastnosti.
Označovať niekoho názor, a to dokonca moderátorom, za "kravinu" prinajmenšom znižuje úroveň tohto fóra.
GaliPe54 Myslim, ze si nepochopil, ze Katko narazal prave na rozdiel medzi slovami "alergická" a "moze skrabat". Je fakt, ze Merino mnoho ludi "skriabe", ale nikto nan nie je alergicky.
ja podporujem slovakov - zajka a mam od nich aj merino aj polartec a zatial je to to najlepsie, co som mal (craft, direct alpine, millet, progress...), ani jedno sa nevyrovnalo zajovi a navyse je to este o polovicu lacnejsie ako mammutky a pod...
nemyslim,ze na vojne boli humusarne,na to si u nas dali sakramentsky zalezat,aby sa nevskytoval humu,spresne tak,CRAFT overena znacka
nic v zlom ale asi si bol na vojne dennodenne v kasarnach. ja som to stastie nemal a jeden z vycvikov bol stravit 5 dni v lese s pridelom pol litra vody na den dvoma konzervami. spat vo vlastnorucne vykopanej diere naplnenej cecinou nebola ziadna slast. do kasarni sme to mali 30km+ ktore sme museli zvacsa odbehnut a pred kasarnami sa prebrodit do pol pasa cez zamrznuty kanal a lad rozbijat samopalom.
dnes sa cudujem ze sa vobec bezbolestne vychcim a ze som to vobec po zdravotnej stranke ustal.
ale trochu som odbocil. vlastne som chcel len povedat ze ziadne termopradlo sme nemali. tie umele zelene hnusne ponozky neboli ani schopne sat pot. zlata dnesna doba
este sa stazujte ze vas nieco picha
Ja mám merino Smartwool. Používam ho na skialp, turistiku, aj bike. Vlna hreje aj keď je mokrá, a trvá veľmi dlho kým začne *****ť. Keď to prepotím tak je to cítiť len takou ovčinou. Chovám morské prasa, a keď sa vrátim z výjazdu a vezmem ho na ruky, tak vždy prekvapene čuchá a je veľmi zmätené že čo to je za pach.
Myslím si že tento typ oblečenia je preto taký drahý lebo je to úzkoprofilový tovar ktorý sa predáva v malých množstvách. Pred rokmi som kúpil u Vietnamca čínske vlnené ponožky. Stáli pár eur, a sú vynikajúce. A pochybujem že by to bolo nejaké fajnové merino. Je to iste len obyčajná vlna. Takže si myslím že nie je problém takéto oblečenie vyrobiť ako „no name“ za lacný peniaz. Určite v Číne kadečo takéto vyrábajú, len sa to k nám nedováža, respektíve, je to prevalcované handrami z bavlny ktoré sa lepšie predávajú.
Takže si obliekam ako prvú vrstvu vlnu. Vrchnú vrstvu na bike do zimy mám obyčajnú tenkú polyesterovú vetrovku za dvadsať euro. A keď je zima, stredná vrstva tiež polyester, ale inak spracovaný; taká tá elastická, huňatá umelina z ktorej sa vyrábajú mikiny (alebo skôr bundy) na zips čo sa dajú bežne kúpiť v Tescu za 8 – 9 euro. Nenasiaka to, zateplí to, a je to priedušné. Alebo by sa mohla osvedčiť aj kombinácia 60 percent bavlna + 40 percent polyester. Je to rovnako príjemné ako čistá bavlna, ale nesaje to tak vodu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Fakt je, ze ked mne je niekedy zima, on sa na chlad nestazuje.
Takze hlavne podla tohto treba vyberat - co sa viac hodi na ktoru cinnost...
na vojne ziadenproblem, boli borci co vydrzali aj viac
ver mi ze som skusal Devolty, IceBreaker a skrabe vsetko. Proste mi merino nesmakuje na telo.
Všeobecne známe veci nie je potrebné dokazovať. Už samotné príspevky v tejto téme jasne hovoria o probléme citlivosti niektorých ľudí na merino.
Ja som mienil svojim pôvodným príspevkom naznačiť, že problém citlivosti na merino možno aj obísť a tak využiť jeho kladné vlastnosti.
Označovať niekoho názor, a to dokonca moderátorom, za "kravinu" prinajmenšom znižuje úroveň tohto fóra.
Katko:co je tv kktina podla teba?
treba kúpiť starý dobrý craft.
este stastie, ze nie sme na vojne a mozem si kupit to, co mi vyhovuje. Napr. Craft, Directalpine (Coolmax FX)
nic v zlom ale asi si bol na vojne dennodenne v kasarnach. ja som to stastie nemal a jeden z vycvikov bol stravit 5 dni v lese s pridelom pol litra vody na den dvoma konzervami. spat vo vlastnorucne vykopanej diere naplnenej cecinou nebola ziadna slast. do kasarni sme to mali 30km+ ktore sme museli zvacsa odbehnut a pred kasarnami sa prebrodit do pol pasa cez zamrznuty kanal a lad rozbijat samopalom.
dnes sa cudujem ze sa vobec bezbolestne vychcim
ale trochu som odbocil. vlastne som chcel len povedat ze ziadne termopradlo sme nemali. tie umele zelene hnusne ponozky neboli ani schopne sat pot. zlata dnesna doba
este sa stazujte ze vas nieco picha
Myslím si že tento typ oblečenia je preto taký drahý lebo je to úzkoprofilový tovar ktorý sa predáva v malých množstvách. Pred rokmi som kúpil u Vietnamca čínske vlnené ponožky. Stáli pár eur, a sú vynikajúce. A pochybujem že by to bolo nejaké fajnové merino. Je to iste len obyčajná vlna. Takže si myslím že nie je problém takéto oblečenie vyrobiť ako „no name“ za lacný peniaz. Určite v Číne kadečo takéto vyrábajú, len sa to k nám nedováža, respektíve, je to prevalcované handrami z bavlny ktoré sa lepšie predávajú.
Takže si obliekam ako prvú vrstvu vlnu. Vrchnú vrstvu na bike do zimy mám obyčajnú tenkú polyesterovú vetrovku za dvadsať euro.