Po vzore spišiakov a na popoud nehasnúcej hviezdy prešovského bikingu - petraG zakladám generálnu tému o pojazdoch na šariši:) Tak uvidíme či sa koťuha jedna ujme: ))
Dnes po obede som preveril sneh v Ruskej.Po svažnici popod Zbojničak až na svažnicu pod Sovou.Snehu dosť a výborný zjazd späť až pod zbojničak.Nižšie okolo Ostrej a v Stavenci pomenej no dalo sa. Taktiež prajem všetkým bikerom Šťastné a Veselé.
S Chrústom sme prebehli hrebeň Slánskych zo Zlatej Bani do Solivaru po klasickej trase. Pridali sme výbeh na Bľachu a zjazd po včerajšej Chrústovej stope. Pri dnešnom odmäku sme vymákli ešte celkom dobré snehové podmienky o čom svedčí dojazd na bežkách až do Solivaru.
Pár záberov z dnešného "hmlového bežkovania" v Slánskych. http://racho.rajce.net/2012_12_25_Bezky_-_Hreben_Slanskych,_Zl._Bana-Solivar
Tak aj pripájam nejake info z 25.12.2012.Spolu s Vladom a Danom sme si dali okruh kolo Šimonky .Priorita dňa bol výstup na Šimonku ,ale po príjazde na Grimov laz , vzhľadom na viditeľnosť ,niekedy sotva 50m ,a také fukoti že až (miestami ),sme to vzdali a pokračovali sme na Obracanú studňu.Podmienky snehové boli OK ,ale po dnešnom dni , neviem neviem.Ten vietor ,čo dul jak besný , bol na to ročne obdobie aj dosť teplý.Takže budeme dúfať , že nám niečo pripadne a zmrzne. FOTO http://alfireto.rajce.idnes.cz/25.12.2012 PS: bežeckú trať Zl.Baňa upravoval starosta na skútry so žehličkou. http://www.bikemap.net/route/1932384#lat=48.938771732203&lng=21.451725&zoom=14&maptype=ts_terrain .
Vytvorené v aplikácii Moje trasy Google v systéme Android.
Dnes brodenie "snehom"
Meno: Bezky Odmäk
Typ aktivity: 26.12.2012
Popis: -
Celková vzdialenosť: 15,89 km (9,9 míľ)
Celkový čas: 3:31:28
Čas presunu: 3:20:43
Priemerná rýchlosť: 4,51 km/h (2,8 míľ/h)
Priemerná rýchlosť pohybu: 4,75 km/h (3,0 míľ/h)
Max. rýchlosť: 14,40 km/h (8,9 míľ/h)
Priemerné tempo: 13,31 min./km (21,4 min./míľu)
Priemerné tempo pohybu: 12,63 min./km (20,3 min./míľu)
Najrýchlejšie tempo: 4,17 min/km (6,7 min/mi)
Max. prevýšenie: 1021 m (3349 stôp)
Min. prevýšenie: 556 m (1824 stôp)
Prevýšenie: 666 m (2184 stôp)
Max. sklon: 11 %
Min. sklon: 3 %
Zaznamenané: 26. 12. 2012 12:08
http://jozef1962.rajce.idnes.cz/26.12.2012/po dnesnom daždi neviem ako bude.ked som bol hore tak aj z kopca bolo ťažko lebo nebola stopa
trasa je asi známa baňa,po ceste k mlodrej,svaznica,zboj skaly,svaznica poď has.sedlo,po ceste(odhrnuta nezjazdna) k ucilistu,spojka nad hl.cestou,zl.baňa
Suhlasim s Maroshom ze kto sedel dnes doma tak o vela prisiel. Podmienky pre pesiu turistiku v Slanskych idealne, vsetko je tvrde na kost. Bezky teraz su vrazda, mal som co robit aby som to ustal na skialpoch.
Bezky teraz su vrazda, mal som co robit aby som to ustal na skialpoch.
Nie je to celkom tak, dnes sa podmienky na bežky zlepšili. V horných partiách Slánskych sa dnes držala hmla a zo stromov sa cez noc nasypala inovať. Prešiel som zo Šťavice cez Javornícku, zjazd po zvažnici na Hanušovské. Až na posledný úsek super zjazd a to som išiel na starých kameňákoch zo zaoblenými hranami. Ďalej som vystúpal na Zbojnícke skaly
a zjazdil na Červenú mláku. Tu je tiež nasypaná čerstvá inovať. Ako zaujímavosť je pár padnutých laviniek. Dajaký pako na štvorkolke mal snahu z konca asfaltky sa trepať smerom na Čiernu horu. Našťastie po pár sto metroch sa musel otočiť ale lesnú cestu rozryl jak divá sviňa, bežky som musel odopnúť a zniesť. Podmienky na bežky nie sú ideálne ale keď sa zvolí správna trasa a terén dá sa celkom slušne povoziť. Snehu je hore dosť.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pár záberov z dnešného "hmlového bežkovania" v Slánskych.
http://racho.rajce.net/2012_12_25_Bezky_-_Hreben_Slanskych,_Zl._Bana-Solivar
Vytvorené v aplikácii Moje trasy Google v systéme Android.
Dnes brodenie "snehom"
Meno: Bezky Odmäk
Typ aktivity: 26.12.2012
Popis: -
Celková vzdialenosť: 15,89 km (9,9 míľ)
Celkový čas: 3:31:28
Čas presunu: 3:20:43
Priemerná rýchlosť: 4,51 km/h (2,8 míľ/h)
Priemerná rýchlosť pohybu: 4,75 km/h (3,0 míľ/h)
Max. rýchlosť: 14,40 km/h (8,9 míľ/h)
Priemerné tempo: 13,31 min./km (21,4 min./míľu)
Priemerné tempo pohybu: 12,63 min./km (20,3 min./míľu)
Najrýchlejšie tempo: 4,17 min/km (6,7 min/mi)
Max. prevýšenie: 1021 m (3349 stôp)
Min. prevýšenie: 556 m (1824 stôp)
Prevýšenie: 666 m (2184 stôp)
Max. sklon: 11 %
Min. sklon: 3 %
Zaznamenané: 26. 12. 2012 12:08
trasa je asi známa baňa,po ceste k mlodrej,svaznica,zboj skaly,svaznica poď has.sedlo,po ceste(odhrnuta nezjazdna) k ucilistu,spojka nad hl.cestou,zl.baňa
http://www.sports-tracker.com/#/workout/Maros_Hajzus/8sr3lkemaba3kqk8
suprove fotky.
Nie je to celkom tak, dnes sa podmienky na bežky zlepšili. V horných partiách Slánskych sa dnes držala hmla a zo stromov sa cez noc nasypala inovať. Prešiel som zo Šťavice cez Javornícku, zjazd po zvažnici na Hanušovské. Až na posledný úsek super zjazd a to som išiel na starých kameňákoch zo zaoblenými hranami. Ďalej som vystúpal na Zbojnícke skaly
a zjazdil na Červenú mláku. Tu je tiež nasypaná čerstvá inovať. Ako zaujímavosť je pár padnutých laviniek. Dajaký pako na štvorkolke mal snahu z konca asfaltky sa trepať smerom na Čiernu horu. Našťastie po pár sto metroch sa musel otočiť ale lesnú cestu rozryl jak divá sviňa, bežky som musel odopnúť a zniesť. Podmienky na bežky nie sú ideálne ale keď sa zvolí správna trasa a terén dá sa celkom slušne povoziť. Snehu je hore dosť.