Fajná téma. človek by ani neveril aký obrovský skok spravili bicykle za tých pár rokov. Len by ma zaujímalo, či ste aj vtedy na všetko šomrali, ako je to teraz v móde
Ja zase nikdy nezabudnem, ako kolega v práci asi v r.1991 si zobral pôžičku
25 000 Kčs na kúpu auta a domov priniesol cestný bike.
Vtedy mal asi 20 rokov , plat okolo 3000 mesačne a mama dostala takmer infarkt.
Inak k fotkám , neviem si predstaviť to trápenie s mtb s pevnou vidlou...
ine ako pevne neboli, alebo stale nekrestanske prachy. Normalne sme jazdili teren v Nizkych Tatrach na pevnych.
Hold ked bol clovek mlady ,vydrzal vtedy vselico
a tie zjazdy na cantileveroch
matvej11: práveže vôbec! Do mojich 15 som mal "horák" z 1990 (asi). Oceľ, cantilever brzdy a AŽ 6 prevodov! Naučil ma fest dobre jazdiť... a aj tak vyzerá, ako po apokalypse
Pridavam aj ja par mojich historickych foto. Na tej prvej je moj prvy horsky Velamos v Slovenskom raji okolo roku 1993 niekde medzi Tomasovskym vyhladom a Klauzami.
Na dalsej fotke moj druhy horsky, uz znackovy aj ked najnizsia rada Merida Dakar, plne funkcny doteraz, ktory som kupil v 1998 a hned poriadne vyskusal. Vtedy na Skalnatom plese bolo poriadne teplo, isiel som zo Smokovca cez Hrebienok a viac menej po magistrale som ho len tlacil alebo nosil, ludi neurekom len krutili hlavami. Dole som sa spustil do T. Lomnice. Neviem ci by tento vylet ako vtedy bol mozny bez problemov dnes (myslim tym ochranarov a pokuta). A ta husta hriva to su uz len spomienky.
Tu to mas na mape, isiel som spod Tomasaku po zelenej(Biely potok) na Klauzy a potom podla toho ako sa mi chcelo. Na Klauzy vedie aj lesna cesta, ktora je dost dlho asfaltkou od SNV len posledne stupanie a nasledny zjazd uz je sotolina.
Zrejme rok 1993-94. Zo Smokovca so synom cez Malú Svišťovku na Skalnaté pleso a dole magistrálou na Hrebienok.
Už vtedy ochranári robili problémy. Snažili sa nás zastaviť pri zjazde k Studenovodským vodopádom. Takmer si to odniesol rukáv na vetrovke. Ale prerazili sme cez nich!
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
25 000 Kčs na kúpu auta a domov priniesol cestný bike.
Vtedy mal asi 20 rokov , plat okolo 3000 mesačne a mama dostala takmer infarkt.
Inak k fotkám , neviem si predstaviť to trápenie s mtb s pevnou vidlou...
Hold ked bol clovek mlady ,vydrzal vtedy vselico
a tie zjazdy na cantileveroch
EDIT: to co som napisal za chu*ovinu
Už vtedy ochranári robili problémy. Snažili sa nás zastaviť pri zjazde k Studenovodským vodopádom. Takmer si to odniesol rukáv na vetrovke. Ale prerazili sme cez nich!